Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Reinslakt med barnehage skaper hysteri.

Med tanke på : http://www.vg.no/nyheter/innenriks/barnehage-tok-med-barna-paa-reinslakt-det-skapte-facebook-storm/a/23895498/

Jeg husker tiden som ung da man var på besøk til bestefar. En gård i full drift, kyr og sauer. Slakten foregikk på høsten og skulle man få noe av "bitene" måtte man være med å hjelpe til naturligvis. Siden foreldrene mine ikke hadde barnehage på den tiden måtte vi ungene være med og vi bidro også. Det startet vel da jeg var 4 og fortsatte til jeg ble syv. For min del var dette en naturlig del av prosessen. Jeg har aldri, før nå, tenkt at dette skulle være noe "unaturlig".

Så skrur vi tiden fremover 40 år og plutselig begynner hysteri folket å jamre igjen. Når kom vi til dette steget at det som skal skjules, bør skjules? Jeg klarer bare ikke å fatte det om det er min generasjon som står bak dette eller om det er den som kommer. Men når begynte dette å forandre seg? Dyr er mat. Dyr må dø for at vi skal overleve. Men nå skaper man altså hysteri rundt dette og mener barn kan ta skade av det? Hvordan kom vi oss dit?

1
51 svar

51 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

TheJedi

Synes denne sier alt.

Hva er det med folk for tiden. De skal ha en mening om alt og alle skal bli støtt av noe hele tiden. Folk må snart begynne å ta seg en bolle.

Og til veganere: Joda det er naturlig å spise kjøtt. Og joda, planter har og et nervesystem og i aller høyeste grad i live. Du vet faktisk ikke om en plante kan føle smerte da den ikke har et kommunikasjonsspråk. Så du aner faktisk ikke om den kan føle smerte.. De fleste veganere tar dessuten kosttilskudd i form av multivitaminer eller annet. For det er uendelig mye i dyret veganere ikke får i seg. Kalsium, kalium, vitamin k, fosfor og mye annet vi blant annet trenger for å bygge muskler og skjelett. Når man tar kosttilskudd så burde det faktisk ringe en bjelle. Hvorfor klarer non-veganere seg uten kosttilskudd? Jo fordi vi er kjøttetere. Joda, omnivore er vi, det betyr bare at vi kan fordøye både dyr og planter. Men plantekost alene er ikke sunt i lengden uten kosttilskudd. Min far var barnelege og sa alltid når høsten kom at nå kommer snart barn av vegetarianere, for de ble alltid først syke av influensa eller forkjølelse om høsten. Og de alle så ut som gjennomsiktige blåhvite skapninger. Stakkars barn av veganere/vegetarianere, for de har faktisk ikke valgt dette selv!

Selvsagt er slakting informativt og ok selv for barna. De trenger å vite hvor maten vår kommer fra. En bekjent av meg serverte elgstek til sin samboer som spurte hva slags mat de spiste, og ble dårlig da hun hørte det var elg. "Hvorfor ikke kjøpe biff på butikken som vanlige folk?" som om de ikke vet hvor biffen kommer fra var reaksjonen. For et mehe...

3

peraleks

For det er uendelig mye i dyret veganere ikke får i seg. Kalsium, kalium, vitamin k, fosfor og mye annet vi blant annet trenger for å bygge muskler og skjelett

Dette stemmer ganske enkelt ikke.

Grønnkål, appelsiner og brokkoli er alle gode kilder til kalsium, ei heller er det rapportert om svingninger i kalsium hos ikke-vegetarianere kontra vegetarianere.

Kalsiuminntak hos lakto-ovo-vegetarianere er omtrent samme eller enda høyre enn hos ikke-vegetarianere (1).

Kilde:

De fleste matvarer inneholder kalium, jeg skjønner faktisk ikke hvordan du kan mene at man kan ha mangel på kalium fordi man ikke spiser kjøtt.

Kilde:

Ellers er poteter, rosenkål, spinat, sqaush og mye annet av frukt og grønnsaker gode kilder til vitamin k.

Fosfor er faktisk druer en av de rikeste kildene på, med hele 137 mg fosfor pr. 100 gram mat.

Forøvrig verdt å merke seg at flere og flere av disse enorme muskelbuntene holder på å bli vegetarianere, Arnold himself promoterte for litt siden at han sakte men sikkert holdt på å kutte ut kjøtt uten at det affekterte treningen.

1

Garindan

kalium,

Er masse kalium i bananer. Det er mulig å leve som veganer, hvis du vet hva du gjør. Og de fleste som gjør det er jo pokka nødt til å lære seg hva de må spise for å få i seg det de trenger. Ellers mener jeg at det er unaturlig å begrense kosten på denne måten, og det er tross alt det at mennesket begynte å spise kokt/stekt kjøtt som gjorde at hjernen vår utviklet seg til det den er i dag. Jeg mener også at foreldre ikke burde presse dette på sine barn, men lage vanlige måltider til dem, og la dem selv få velge når de blir gamle nok.

1

12tribe

å spise kokt/stekt kjøtt som gjorde at hjernen vår utviklet seg til det den er i dag

Og nå har noen av oss nådd neste trinn på den evolusjonelle stigen og og sluttet å spise kjøtt..;)

1

pfrog567

Så skrur vi tiden fremover 40 år og plutselig begynner hysteri folket å jamre igjen.

Dette er et resultat av misforstått barneoppdragelse. Nå for tiden kan barn hverken gjøre eller se på noe uten at de blir "skadet for livet". Bare tull og tøv hele greia.

2

Trehjulssykkel

Alltid er det voksne som skal gjøre noe til et problem - noe som ender med at barn ofte tror de har gjort noe galt.

2

FrannyLee

Det rare er jo att i gamle dager så hadde foreldre en viss mulighet til å holde ting skjult for ungene sine men da var livets realiteter enn del en ble tatt med på tidlig . Iallefall de som bodde på landet eller langs kysten. Kort sagt de fleste av oss.

Nå i dataens tidsalder vet jo ungene rundt tidlig skolealder mer om det meste enn foreldrene gjør

2

JonIB

Hvordan kom vi oss dit?

Merk at gnålet i denne saken kommer 100% fra facebook, mens hvis en leser kommentarfeltene i avisene (bl.a adressa) som har dekket saken er samtlige kommentarer positive.

Så det enkle svaret på ditt spørsmål: Vi kom oss dit når husmødrene registrerte seg på facebook, og alle plutselig måtte ha en mening om alt hverdagslig som folk foretar seg.

2

Lignende temaer

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...