Aktuelt

bjoro33

Mette Marits refs av pressen

HKH Mette Marit refser pressen for dens behandling av HIKH Marius. I forbindelse med at han fyller 20 år og flytter til USA er det denne beskyldningen kommer, at pressen at vært ufin og uverdig overfor Marius.

Personlig leser jeg ikke alle medier, og lurer litt på hvor de eventuelle overtrampene har kommet. Avisene skriver jo lite om ham, ikke annet enn de gangene han stikker hodet litt fram. Hans annonser på Finn.no , med adresse slottet ble skrevet om. Det samme deltagelsen som statist i serien skam.

Kanskje det ble oppfattet som dårlig gjort de greiene med Finn.no , men nyhetsverdig, pluss riktig å spørre om det var greit. Ubehagelig for Marius kanskje.

Men er det andre ting siden HKH velger å refse slik og be om fred for ham i framtiden?

Jeg synes, det jeg har sett, har vært fair. Vil du benytte deg av slottets adresse i en salgssituasjon må en tåle spørsmål, g det samme om roller i TV program.

HKH bør i mine øyne instruere sin sønn. Reiser han til USA og lever et utsvevende liv, så vil pressen skrive, Finner han seg dame/gutt så vil pressen skrive om det. Holder han seg til et vanlig ungdomsliv, så får vi vel vite det også, altså omtrent som i dagens presse.

Hun kan refse pressen og be de holde lavt fokus, men fri presse, som vi har, kommer med den informasjonen de finner nyhetsverdig.

Og det mener jeg er bra

1
82 svar

Tenk at kronprinsessen faktisk annonserte at sønnen skulle til U.S.R det er fint. så vet vi det

1

Hun kan refse pressen og be de holde lavt fokus, men fri presse, som vi har, kommer med den informasjonen de finner nyhetsverdig.

Og det mener jeg er bra

Hun refset da ikke pressen. Det var vel mer at hun ytret et ønske på vegne av sin sønn som ufrivillig ble en del av kongefamilien. Jeg ser vel heller ikke noen nyhetsverdi at han selger ting han ikke trenger på Finn eller at han finner seg kjæreste osv. Nyhetsmedier bør kanskje konsentrere seg om ordentlige nyheter og ikke tant og fjas.

Synes ikke hennes oppfordring eller ønsker var noe å utsette på. Det kommer fra en mor som bryr seg om sitt barn.

3
Kul_Djevel [sitat…] Hun refset da ikke pressen. Det var vel mer at hun ytret et ønske på vegne av sin sønn som ufrivillig ble en del av kongefamilien. Jeg ser vel heller ikke noen nyhetsverdi...

Oppfordringen er grei nok den. Men det hun skriver er en refs av mediene. Hun plukker ut en sak fra 17 år tilbake som eksempel, og mener de par siste årene har blitt verre.

Sitat HKH:

«De siste par årene har vært preget av en utvikling jeg som mor selvfølgelig gjerne skulle vært foruten. Marius har blitt utsatt for et press fra deler av norsk presse, jeg mener ikke er dem verdig», skriver kronprinsessen.

«Da Marius var liten hadde vi stort sett journalister som fast sto utenfor huset der vi bodde. NRK Dagsrevyen fulgte oss når vi lekte i Frognerparken om ettermiddagen. Marius var 3 år. Ikke engang Se og Hør ville finne på å gjøre det mot et barn i dag,» fortsetter brevet.

1
Kul_Djevel [sitat…] Hun refset da ikke pressen. Det var vel mer at hun ytret et ønske på vegne av sin sønn som ufrivillig ble en del av kongefamilien. Jeg ser vel heller ikke noen nyhetsverdi...

Nyhetsmedier bør kanskje konsentrere seg om ordentlige nyheter og ikke tant og fjas.

Veldig enig i dette. Men mange av oss har en enorm trang til det du beskriver som "tant og fjas." Jevnfør de store opplagstallene til "nyhetsorganet" Se & Hør.

1

Det er desverre så mye halvdumme og nyssgjerrige folk der ute att dette etterspørges , og der det er ett marked for noe er det også noen grundere som kjenner sin besøkelsestid for å tjene stål.

Før i tiden var det vel enklere for da måtte vel fotografene så nære att en kunne slippe noe tåregass eller spraye de med noe. Nå til dags må det vel sterkere lut til og da blir en vel arrestert.

1

HKH bør i mine øyne instruere sin sønn. Reiser han til USA og lever et utsvevende liv, så vil pressen skrive, Finner han seg dame/gutt så vil pressen skrive om det. Holder han seg til et vanlig ungdomsliv, så får vi vel vite det også, altså omtrent som i dagens presse. Hun kan refse pressen og be de holde lavt fokus, men fri presse, som vi har, kommer med den informasjonen de finner nyhetsverdig. Og det mener jeg er bra

Etter det jeg har forstått er Lille Marius veldig glad i oppmerksomhet. Han deltok i Skam, stod på ski ned Slottsbakken m.v., ref en artikkel på VG nett i dag. Jeg vet knapt hvem denne gutten er (leser ikke Se og Hør). Jeg ser at MM måtte 17 år tilbake i tid, hvor NRK oppsøkte Marius i hans barnehage. Dette var vel i en tid hvor forholdet mellom Haakon og MM begynte å feste seg, og det hadde vel en viss nyhetsverdi at Haakon hentet Marius i barnehage. Det at MM må 17 år tilbake i tid for å finne eksempler, peker vel i retning av at "brevet" er noe tull.

Jeg tror norsk presse beskytter kongehuset, i motsetning til i England. Hadde det vært opp til meg hadde monarkiet dødd ut verdig med dagens konge- og dronningpar. Haakon og Mette som nye regenter for det norske folk ser jeg ikke helt for meg. Har dog veldig respekt for Sonja og Harald, og de to forgjengerne på tronen etter 1905.

2

Synes dette var en svært merkelig metode fra Mette Marit. Mette Marits metode?

Vet ikke helt om hun skjønner hvordan dette kan bli oppfattet - som et slags "diktat" fra hennes høyhet, vil jeg tro?

Har bare sett et par oppslag om sønnen - det har vært nesten påfallende stille. Spesielt gitt hensynet til hvor mye han har vært i offentligheten også etter fylte 18 år. Han var da ikke tvunget til å stille opp på offentlige arrangement?

Og så vidt jeg vet er han veldig aktiv i sosiale medier og VG skriver i dag at han har vært hyppig på både premierer og kjendisfester - dette selvsagt i kraft av hans mors posisjon.

Det er fullt mulig å leve mer anonymt i Norge hvis man er kjendis og rik, vil jeg tro.

Ellers hadde også VG en liten kilevink til MM - hvorfor kunne ikke Marius, som nå har blitt 20 år, fortalt dette selv - til pressen - som en siste pressekonferanse før han "rømmer til USA"?

Altså nærmest som et siste takk til norsk offentlighet? Det tror jeg kunne være greit.

Men moren står vei i veien - litt overbeskyttende, gitt sin egen bakgrunn og egne erfaringer, får man tro.

2

Jeg reiser til Oslo i morgen og jeg håper at jeg ikke blir plaget av pressen, takk.

1
timy3 [sitat…] Har du erfaring :-)

Dessverre ikke personlige. Men kjenner til en god del rike som velger å holde en svært lav profil. Er man kjent er det selvsagt noe vanskeligere - men lar man være å legge ut noe i sosiale medier er man langt på vei. Men som Gunnar Stavrum skriver på Nettavisen, han og jeg og Mette-Marit tilhører en annen generasjon, der det nå tydeligvis tilhøre et normalt liv å dele alt på Snap og Instagram...

1
DrSchwei Synes dette var en svært merkelig metode fra Mette Marit. Mette Marits metode? Vet ikke helt om hun skjønner hvordan dette kan bli oppfattet - som et slags "diktat" fra h...

Altså nærmest som et siste takk til norsk offentlighet? Det tror jeg kunne være greit.

Hva skulle han takke for?? At det norske folket egentlig gjennomgående er ganske stygge mot hans mor?

Jeg husker utmerket den presse konferanse, hvor hun på krav fra det norske folket, måtte ytmyke seg selv, for at få en aller nådig , assept fra folket.

1
sanila [sitat…] Hva skulle han takke for?? At det norske folket egentlig gjennomgående er ganske stygge mot hans mor? Jeg husker utmerket den presse konferanse, hvor hun på krav fra det n...

hvor hun på krav fra det norske folket, måtte ytmyke seg selv, for at få en aller nådig , assept fra folket.

Nå må du slappe av.

Det var aldri noe krav fra det norske folk. Norske folk er likeglad. Men hun hadde gode rådgivere som med dette gjorde at hennes tidligere utsvevende liv ble lagt dødt. Pressen behøvde ingen tips fra noen nn som måtte graves i.

Og folket , stort sett, var fortsatt likeglade, men inneforstått med hennes tidligere livsførsel. Ballen var død.

2

HKH Mette Marit refser pressen for dens behandling av HIKH Marius.

*HIKK* Marius? Høres ut som en kar som nyter livet.

1

HKH Mette Marit refser pressen for dens behandling av HIKH Marius. I forbindelse med at han fyller 20 år og flytter til USA er det denne beskyldningen kommer, at pressen at vært ufin og uverdig overfor Marius.

Nå vet jeg ikke om det er slik. Men kan det være at kronprinsessen er "meget opptatt", av hva "kjendis-media" skriver om de kongelige? Selv kjenner jeg ikke til ufinheter eller uverdigheter, overfor hennes sønn Marius. Men, så har jeg forlengst sluttet å være opptatt av royalitetenes egne opptattheter.

1
Laster...