Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Desinformasjon i media

Adressa spør i en kommentarartikkel i dagens avis om hvorfor folk ikke stoler på journalister. Spesielt blir statsråd Listhaug angrepet for at hun «trumper i vei», når hun sier at det nesten er amerikanske tilstander i norsk presse. Studier viser at her er det nå kun 32 prosent som stoler på journalister, mens det er bare 27 prosent av amerikanerne som har tillit til journalister.

I sitt forsvar for venstrevridde journalister møter imidlertid Adressa seg selv i døra. Et ferskt eksempel er fra gårsdagens avis (25.01.17), hvor det kommenteres at Moderatene nå har åpnet muligheten for et visst samarbeid med Sverigedemokraterna. Artikkelen avsluttes med å vise til at M har 21,9 og SD har 16 prosent på meningsmålingen i januar.

Faktum er at Aftonbladet for noen dager siden meldte at SD nå er nest største parti i Sverige, og har passert M på avisens siste meningsmåling. Inizio hadde 22,2 prosent til til SD i sin januarmåling, mens middelverdien fra syv målinger i desember er 19,4 prosent til Sverigedemkratene.

1
0 svar

Bli den første til å svare.

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

Lignende temaer

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...