Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Homeland Security støtter Trumps ordre

Sjefen for Homeland Security, John Kelly, sier at de syv landene som har fått et 90-dagers forbud, er land som mangler systemer og dokumentasjon som kan overbevise amerikanske myndigheter om at en person er faktisk den han/hun er. Forbudet gjelder ikke de med permanent oppholdstillatelse (Green cards). Forbudet gjelder heller ikke norske statsborgere med dobbelt statsborgerskap.

John Kelly sier videre at det er DHS som selv har utformet dokumentet og at ordlyden er deres, han forteller videre at DHS på ingen som helst måte har blitt overkjørt av Trump og hans administrasjon. De har visst at dette kunne komme, da Trump har snakket om dette i lang tid før valget.

I løpet av de første 72 timene ble 721 personer nektet adgang og 1061 ble gitt adgang, Kelly sier videre at omtrent en halv millioner utlendinger har kommet inn i landet. Majoriteten av muslimene i verden har adgang til USA.

Det hele er et fullstendig mediestyrt show, hvor det i realiteten ikke er noe dramatikk å spore. Forbudet er midlertidig og det støttes av DHS.

https://www.rt.com/usa/375830-kelly-travel-ban-defend/

2
18 svar

18 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

malacay3

Hvorfor er ikke Saudi Arabia på listen ? Det er vel folk derfra som har utført alvorlig terror mot USA.

Malacay

1

nostalgikern

Hvorfor er ikke Saudi Arabia på listen ? Det er vel folk derfra som har utført alvorlig terror mot USA.

Folk fra de landene som ble plukket ut får visstnok komme hvis de allerede har et green card. De som ikke hadde det pr. nå vil få problemer, så sant denne dommeren ikke greier å vinne over det som regjeringen bestemmer der borte.

Årsaken til at flere av Gulf-statene har gitt sin støtte til Trump i denne saken, er at de er enig i at ID-kontrollsystemet i de berørte landene ikke fungerer tilfredsstillende, på langt nær. F.eks. hørte man i fjor om utstrakt virksomhet fra IS i Syria der de rett og slett stjal passene til vanlige og fredelige innbyggere. Det kan bl.a. være slike forhold som ligger bak bestemmelsen. Har ingenting med religion å gjøre i hvertfall, for de største muslimske landene, bl.a Indonesia, Pakistan og Egypt er ikke berørt av visumnekten. (Noen de sikkert burde vært, - for sikkerhets skyld, for USA sin del...)

1

Mrsa2

Hugs at forslaget var at dei som har vore i desse 7 landa må ha visum for å komme til USA. Det vil sei at viss du har vore i Syria, så må du søke om visum for å reise til USA. Det var ikkje eit innreise forbud frå desse 7 landa.

1

nostalgikern

Kuwait har hatt innreiseforbud vedr. flere av disse landene som nå ble utestengt fra USA for en periode. Permanent (- og uten internasjonale protester...).

1

Mrsa2

Kuwait er pr def eit diktatur, ikkje eit demokrati som kaller seg "land of the free". Ser du forskjellen?

1

nostalgikern

De kan likevel ha peiling på fra hvilke land de må være på vakt mht. å gi visum til, sånn på bred front. Når vi ser hva naive stater som Tyskland og Frankrike opplever av trøbbel i disse dager, så er det nærmest sjokkerende at det finnes faktisk en god del, hvis ikke et flertall f.eks. i Norge, som synes at det bør ansees nærmest risikofritt å ta inn "rubbel og bit" som selv måtte ønske å komme hit...

Tysk etterretning anslår IS-sympatisørene i landet nå til å telle flere tusen. Sier sitt. Som man reder ligger man.

1

jeolno

Det hele er et fullstendig mediestyrt show, hvor det i realiteten ikke er noe dramatikk å spore. Forbudet er midlertidig og det støttes av DHS.

"57 prosent sier at de støtter at president Donald Trumps stenger grensene for syv nasjoner, 33 prosent er imot, mens ti prosent svarer «vet ikke».

To av tre amerikanere støtter aitså Trumpens stengning, mens ni av ti nordmenn; som ser norsk TV og leser norske aviser, er av stikk motsatt oppfatning.

Blir vi hjernevasket?

1

silas

Dette er et midlertidig forbud og Trump gjør ikke annet enn å benytte seg av loven som Obama fikk innført og som han benyttet i 2011. At deler av den norske befolkningen fremstår som tildels hjernevasket er det dessverre liten tvil om. Det viker forøvrig som at media i Norge har gått fullstendig i vranglås etter at favoritten deres, Hillary Clinton, tapte valget.

1

Mrsa2

Obama fekk ikkje den lova innført, lova vart innført etter eit republikansk forslag i kongressen. Det Obama gjorde var å ikkje legge ned veto.

1

peraleks

Drone-presidenten Obama med hele 27000 angrep i løpet av hans 8 år. Snakker om pest eller kolera.

1

silas

Drone-presidenten Obama med hele 27000 angrep

Angrep? Jeg tror du heller tenker på antall bomber i 2016 som var litt over 26.000. I perioden 2015 til 2016 ble det sluppet nesten 50.000 amerikanske bomber over hele kloden, inkludert i Syria.

1

Lignende temaer

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...