Nye VGD er lansert! Mer informasjon

30 plastposer funnet i hval

Hval funnet syk utenfor Sotra. 30 plastposer og annet plastskrot funnet i magen. Nå er jeg redd en del kommer til å kortslutte og krever forbud mot plastposer i Norge. Posene hadde dansk og engelsk tekst på seg.

Her er min bruk av plastposer.

1. Etter handling bruker jeg de til søppelposer. De vil da etter hvert bli brent.

2. Bruker de til å fylle med annen plast som hentes til resirkulering.

Altså, ikke noe svinn. Kaster aldri en plastpose. Hva gjør du med dine plastposer? Jeg kan ikke huske å ha sett plastposer i norske farvann(kan ha sett en og annen i løpet av mitt liv, da, selvfølgelig). Nå håper jeg bare problemet adresseres der det hører hjemme, og at ikke vi i Norge skal lage tiltak for å rette andres feil. Det hadde vært litt typisk.

Men for all del, det blir ikke krise for meg om plastposer forbys.

1
60 svar

60 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

GARDSDATTRA

Jeg ble uvel da jeg så hva hvalen hadde i magen. Men så kom jeg til å tenke på en annen ting.

Når jeg er ute så kjøper jeg gjerne ei lita flaske Imsdalvann. Den er så grei å ha i lomma. Men den flaska har en liten plaststrimmel som forsegling, og det kan være litt for enkelt å bare slippe den plaststrimmelen rett ned. Jeg prøver å huske å putte den i lomma, men ....

Jeg tror vi kaster fra oss store mengder slike småting av plastsøppel, uten å tenke på at fugler kan ete dette og at andre dyr eter fugler med plast i seg osv osv.

2

RickiBK

Når jeg er ute så kjøper jeg gjerne ei lita flaske Imsdalvann. Den er så grei å ha i lomma. Men den flaska har en liten plaststrimmel som forsegling, og det kan være litt for enkelt å bare slippe den plaststrimmelen rett ned. Jeg prøver å huske å putte den i lomma, men ....

Egentlig verdens enkleste sak av alt å unngå.

Dette å slippe den forseglinga i bakken mener jeg.

Ta av forseglinga idet du forlater butikken der du kjøper flaska. Rett utenfor finner du alltid en søppelbøtte.

Det er slike småting i hverdagen "alle" syns er så vanskelig å få til. Men det er egentlig det letteste av alt å gjøre noe med.

Kan ellers anbefale deg å heller benytte deg av springvannet du muligens har hjemme i ditt kjøkken. Fyll en termos eller en flaske du alt har der hjemme og ta med deg på spaserturen din. Vipps: Så har du spart naturen for ikke bare den plastremsen, men for produksjonen av en hel plastflaske, og samtidig sendt et signal til Ringnes/Hansa om at NEI, jeg vil IKKE ha vann på flaske i butikken.

1

GARDSDATTRA

Du tok ikke poenget ser jeg. Men ikke annet å vente.

Venter likevel på svar i en annen tråd.

1

VivaLV

Norge burde seriøst bruke noen 100 millioner her. De fleipet jo litt med egne "søppeltråler" i dagsnytt18, men hvorfor ikke starte med det i morgen!

Fint sysselsettingstiltak og en fin ting man gjør får miljøet.

2

MagneR

Faktisk burde søppeltråler vært en realitet for lenge siden, mener jeg. Det er enorme områder hvor plasten bare flyter i ring. Jeg er klar over at veldig mye er i partikkelform, men det er bare å samle det som samles kan, før det løses opp i partikler.

Og, ja. Sysselsettingstiltak kan det fungere som. Fra innsamling til å omgjøre plasten til produkter. Bruk u-hjelp til å subsidiere både "plast-tråling" og innsamling på land. Men, selvfølgelig; fas ut subsidiene sakte, men sikkert.

Noen 100 mill. høres mye ut, men med tanke på enkelte vindkraftprosjekter som startes opp her i landet til mange milliarder kroner, som temmelig sikkert koster mer enn de smaker(leste om et til 24 milliarder her forleden; ærlig talt!), blir det småpemger.

Vel, jeg krysser fingrene for at vi snart får opp øynene for dette problemet, før ungene våre blir dausjuke av plastpartikler i maten.

2

Morra-DI-2

Enig. Her er nok mange enig i at det er greit å bruke penger.

Jeg så nyheten på Dn.no i dag, og ble helt dårlig. Det er helt forferdelig, og man får jo angst av hva som flyter rundt.

1

silas

Hval funnet syk utenfor Sotra. 30 plastposer og annet plastskrot funnet i magen. Nå er jeg redd en del kommer til å kortslutte og krever forbud mot plastposer i Norge. Posene hadde dansk og engelsk tekst på seg

Tragisk og et betydelig problem som verdenssamfunnet må gjøre noe med, de kan heller legge CO2-hysteriet i en skuff.

2

dyratorium

Dette problemet skyldes det vestlige ekstremt karbonbaserte overflodssamfunn. Plast er et petroleumsprodukt og milliarder tonn havner i havet. Om ikke hval fisk og andre sjødyrarter dør av plasten, dør de av den antropogene forsuringen av havene.

Som kjent har havet en nøkkelrolle i karbonkretsløpet. Ideelt sett er det en likevekt mellom gassene i atmosfæren og oppløste gasser i vann og sjø på jorda. Men når mengden CO2 øker i atmosfæren som følge av utslipp, blir mer CO2 tatt opp i sjøvannet. Når CO2 reagerer med vann (H2O), dannes karbonsyre. Dannelse av karbonsyre fører til at hydrogen-ioner frigjøres til havvannet. Dermed reduseres pH verdien i sjøvannet, noe som igjen påvirker alt av liv i havet negativt. Hvis mennesket klarer å ødelegge livet i havene, er løpet kjørt..

2

MagneR

Fra Nyhetskanalen ser jeg nå at et norsk firma vil omdanne plast til drivstoff. Jaja, da får en håpe politikerne er like villige til å subsidiere dette som de er å subsidiere elbiler, da. Det blir vel ikke skikk på sakene før det blir dårlig butikk å kaste plast. Money talks, som sagt. Og ærlig talt; med et SÅ alvorlig problem, og med tanke på ta vi ha 7 tusen milliarder i oljefondet(og plast er jo et oljeprodukt), bør Norge ta skikkelig grep. Fort!

1

MagneR

Og en ting til; med dagens teknologi og muligheter; hvem tør ta sjansen på at det ikke har kommet en ny metode å ta deg på?

1

RickiBK

Er noe med sporing av plast da vet du.

HVEM kastet den Cocacolaflasken i havet?

1

Lignende temaer

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...