Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Smarte strømmålere-dyrere strøm?

Nå rulles de smarte strømmålerne ut, og dette ser ut til å få konsekvenser.

Noen får større regning.

Selv har jeg noenlunde grei kontroll over forbruket, for jeg har tatt vare på regningene med forbruk for de siste årene og har allerede en statistikk.

Her kommer forbruket til å være omtrent det samme, men mest sannsynlig lavere på grunn av sparetiltak, etterisolering, ny varmepumpe og i tillegg har en ungjente som dusjet halve døgnet flyttet ut.

Det vil bli spennende å se hva som skjer når den nye smarte strømmåleren er montert.

Har folket noen tanker om dette, kanskje noen tanker om hvordan man kan være smart nok til å ikke få høyere regning med smart strømmåler?

1
263 svar

263 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

inspector

RickiBK:

Hvis du har litt mer enn barneskolen i fysikk, vet du at fordamping av en viss mengde vann krever en viss mengde energi uavhengig om energien kommer fra rommet du oppholder deg i eller varmeelementet i en tørketrommel.

Tørkeperioden i trommelen er kortere enn tørk i rommet pga høyere temperatur/større luftgjennomstrømming. Dersom du blåser den fuktige varmluften ut vil det selvfølgelig medføre et større varmetap.

Moderne tørketromler kondenserer vannet du henter fra det våte tøyet og er følgelig mer energiøkonomiske.

Hvis du trenger regnestykket, kan du google litt om Mollieres diagram og fordampingsteori......

2

RickiBK

Du som tydeligvis har litt mer enn barneskolefysikken inne kan jo ta utregningen, eller?

Du vil bli relativt skuffet om du tar med deg alle variablene som må legges inn for å finne noe som ligner et fornuftig svar.

Googling er morsomt nok det, men når man alt har gjort regnestykkene og ikke minst fått testet det opp mot reelle situasjoner, så er det langt morsommere at man faktisk kom frem til det svaret i regnestykket som lå svært opp til hva teoriene tilsa, når man kuttet ut den infernalske maskinen.

Ja, på vinteren kan man forsåvidt ha en bedre nytte av kondenstørketrommelen til den generelle boligoppvarmingen, men så var det dette med den varme tiden av året.

Men vis meg gjerne hva du kommer frem til.

1

JackNapier

Fint at de fra 2021 vil at vi skal bruke strøm på natten når man sover og dagtid når man ikke er hjemme, noe man er blitt advart mot av forsikringsselskap i all tid.

1

JJularbo

Mener å huske at det stod i min forsikringsavtale at det var mer eller mindre forbudt og forbundet med regress-krav om man kjørte vaske-maskiner eller tørketromler når man sov eller var borte?

1

JackNapier

«Mener å huske at det stod i min forsikringsavtale at det var mer eller mindre forbudt og forbundet med regress-krav om man kjørte vaske-maskiner eller tørketromler når man sov eller var borte?»

Tviler ikke. Ergo betyr det at vi nok en gang blir flådd.

1

Torotto

Det værste fremover er at nettet må bygges ut på grunn av El biler og kostnad blir å dekke for alle.

Blir som å må betale for bygging av bensinstasjoner, uten å ha bil.

1

InnocentBystander

Ikkje nødvendigvis.

Med nye strømmålarar kan ein også måla toppforbruk, og det kan bli aktuelt å prisa strøm (eller nettleie) etter toppforbruk.

1

Torotto

Nåvar det jeg tok opp relatert til nettleie økninger.

Utbygging av nettet for å ta økt forbruk. Økte investeringer betyr økte tariffer for brukerne av nettet, fordi nettselskapenes tillatte inntekter går opp. For en gjennomsnittlig husholdningskunde kan tariffene ifølge NVE øke med anslagsvis 25 prosent for perioden 2014-2023 som følge av nettinvesteringene.

Samtidig lanseres produkter med høyt effektuttak, som elbilladere og gjennomstrømningsvannvarmere. De nye direkte vannvarmerne har for eksempel fem til ti ganger høyere effektuttak enn tradisjonelle varmtvannstanker. Selv om de nye produktene kan være energieffektive, bidrar de altså til å øke behovet for å investere i nytt nett.

Men det ser ut til at selskapene ser på andre fordelingsmodeller,for nettleie. Slik at de med hurtiglader, må betale mer for full tank.

1

Torotto

Najaden. Ettersom du er på nett.

Her

https://www.hafslundnett.no/kunde/veiledning/15478

1

nometalhorse

Du tror nesten ikke det er mulig når du leser slikt som dette her.

NVE har mottatt mer enn 1000 legeattester som sier at personer mener de vil få helseplager hvis de får ny strømmåler.

Ingen av plagene er mulig å dokumentere, men foliehattene klarer altså å overbevise legen sin slik at vedkommende skriver ut en legeattest.

1

Lignende temaer

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...