Nye VGD er lansert! Mer informasjon

En samlet presse skriver nå veldig negativt om Rema 1000 og går langt i å antyde boikott. Mangler journalistene kunnskap om dagligvarebransjen?

Rema 1000 er taperen i markedet og to andre aktører utgjør trusselen mot konkurranse i markedet.

Norgesgruppen har 50% markedsandel (voksende) gjennom Meny, Kiwi, Joker, Jacobs, Spar, samt en rekke andre aktører som f.eks. MIX og Deli de Luca. I tillegg eier de grissisten Asko ov en rekke egne merkenavn som f.eks. First Price.

De er dominerende på Søndagsåpne butikker (Joker og Kiwi)

Eieren er en av Norgest rikeste familier - Joh. Johansen - som er helt anonyme. De gir aldri intervjuer og det finnes knapt bilder tilgjengelige. Reitanfamilen er fattige i forhold...

Coop kjøpte ICA og er en klar nummer toi bransjen.

Rema 1000 er altså eneste hindring mot et dupol i bransjen, og som forbruker ville vi gjøre oss selv en bjørnetjeneste ved å boikotte Rema1000.

Er det en fordel for oss om Rema 1000 taper enda ner til de to dominerende aktørene?

1
137 svar

137 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

InnocentBystander

En samlet presse skriver nå veldig negativt om Rema 1000 og går langt i å antyde boikott. Mangler journalistene kunnskap om dagligvarebransjen?

To problemet eg har sett hos Rema:

Endringane blei katastrofalt dårlig kommunisert. Rema har totalt undervurdert effekten av at varer (tilogmed varar folk ikkje kjøper) blir fjerna. I tillegg så har Rema sin satsing på lokale leverandørar blitt veldig underkommunisert. I sum gir dette negativ PR for Rema.

Prisar: Kvifor skal eg vera nødt til å ha ein jævla APP for at Rema skal kunna senka prisane? BARE SENK DEI JÆVLA PRISANE. Heile APP greia er del av ein større svindel som dagligvarebransjen driv med kundane sine.

Og sist, og viktigast for meg: Når tilogmed ein butikk som er "Rema Stormarked" ikkje har eit fornuftig utvalg grønnsaker (heldigvis er det ein Extra butikk i nabobygget...), så motiverar det iallefall meg til å gå på andre butikkar.

Så om Rema mistar kundar, så er det Rema som har dumma seg ut. Det er ikkje vi kundane som har ansvar for å holda omsetningen til Rema oppe.

6

inspector

To problemet eg har sett hos Rema:

Enda et viktig moment:

Lokale bryggerier vil miste mye av sin omsetning når det lokale ølet bare skal selges i eget nærområde. Dette tilsier færre ansatte hos bl.a Hansa og Mack

Du kødder ikke med lokalpatriotismen.....

1

Langorm

Du kødder ikke med lokalpatriotismen.....

Mener du med dette, at lokalpatriotene vil komme til å kjøpe tilsvarende tapt ølmengde i lokale bryggeriers nærområde? IRONI. ;-)

1

McLovin

Ansattargumentet er ganske billig. Skal en kunde ha ansvar for en produsents økonomiske utfordringer? Og hvor er egentlig logikken i å ha Mack overalt?

1

granateple

Absolutt enig!

Hvorfor skal jeg laste ned en app som kun har to formål:

1. Hjelpe noen av norges rikeste til å tjene enda mer

2. Hjelpe de samme til å skvise ut leverandørene de ikke er bestevenn med.

Dette skjer så enkelt som at man priser ned bestevennen og opp de andre, dermed kan man etter en stund vise til at "folk" ønsker kun bestevenn produktet siden det er det eneste som selger.

Og vipps har man fått enda mindre å velge blandt som forbruker, og Rema har kuttet kostnadene sine og økt inntjeningen sin.

Vil Rema of de andre kjedene kutte kostnader så begynn å legg ned butikker, det er jo nok matvare butikker i Norge til å fø en befolkning på minst ett par milllioner mennesker til.

Ved knutepunkt rundt de store byene ligger jo matbutikkene oppå hverandre, med to Rema eller Kiwi butikker innenfor synsvidde av hverandre, tenk hvilke mengder mat som må kastes årlig på grunn av det!

1

VivaLV

To problemet eg har sett hos Rema:

Jeg føyer til ett til.

Det virker som endel av butikkene til REMA 1000 er styrt av innvandrere. Ikke noe galt med det. Men de ansetter også selv mange innvandrere og jeg mener det er en klar forskjell på servicenivået og være blid og høflig i de fleste REMA1000-butikkene (ikke alle) og en Kiwi-butikk f.eks.

På de lokale butikkene her er det nesten omvendt. At de hilser så mye at det enkelte ganger kan bli litt slitsomt.

Jeg har tidligere kommentert REMA1000 Krokstadelva som ett skrekkeskempel. Og den butikken ble også ganske raskt lagt ned.

Forøvrig passerer de snart 1 million nedlastinger av Æ. Det er jo ganske voldsomme tall og man skulle jo tro at det vil gi en effekt. Men hvis det bare er de samme som handler der så vil det jo kanskje gi negativ effekt siden de får det de handler mye av til 10% rabatt!

1

emoseno

Vi trenger så mange aktører som mulig i dagligvarehandelen for å etablere troverdige konkurranseforhold. Det er en skandale at vi bare har 3 aktører av betydelig størrelse. Dessuten er flere av aktørene i ferd med å ta kontroll over flere ledd i varekjeden og det gir dem alt for mye makt. Er det noe som virkelig fortjener boikott så er det dagligvarekjedenes egne varemerker. De utgjør en alvorlig trussel mot mangfoldet i næringsmiddelindustrien.

3

Kul_Djevel

Er det en fordel for oss om Rema 1000 taper enda ner til de to dominerende aktørene?

Hvis det kan bedre utvalget i butikkene generelt så absolutt. At Rema selv gjør seg så lite attraktiv med å fjerne en rekke merker og gjøre utvalget av varer enda dårligere og mindre enn før, så mener jeg de ikke har livets rett. Det er ingenting som er så trist som å besøke en norsk dagligvarebutikk. Så mye dårligere utvalg enn mange andre land i Europa. Trenger ikke dra lengre enn til Sverige for å finne et mye rikere utvalg og de er til og med billigere.

Priskrigen har ført til dårligere butikker og mye dårlig kvalitet. Jeg betaler heller noen kroner mer for mer utvalg og bedre kvalitet.

3

thulium

Kul Djevel,

Norgesgruppen har som største leverandør de beste betingelser hos leverandørene. Så reduserer de kostnadene ved å ha et lite utvalg og lav pris hos Kiwi som konkurrerer med Rema 1000, og har et stort utvalg og høy pris hos Meny.

Det er jo en utmerket strategi, og kundene kan da velge mellom Joker, Kiwi og Spar på den ene side og Meny på den annen side. Norgesgruppen tjener uansett og Joh. Johansen blir enda rikere.

Men hvis vi boikotter Rema 1000 og aksellerer dette vil nok prisnivået øke betraktelig - uten at utvalget bedres...

2

missChance

1

Kul_Djevel

Men hvis vi boikotter Rema 1000 og aksellerer dette vil nok prisnivået øke betraktelig - uten at utvalget bedres...

Jeg har aldri nevnt noe om boikott. Jeg har ikke tro på boikotter og fungerer dårlig uansett. Slike oppfordringer blir glemt uansett. Hvis Rema taper i markedet, så er det rett og slett pga deres egen dårlige strategi hvor de har valgt bort gode produkter. Deres nye bestevennstrategi kommer til å bite dem i ræva. Folk vil gjerne ha sine merker og sitt gode utvalg og ikke erstattet av billig remaræl som ser ut som samme produktet men smaker vondt.

1

Rainmaker

Men hvis vi boikotter Rema 1000 og aksellerer dette vil nok prisnivået øke betraktelig - uten at utvalget bedres...

Når butikker gjør noe vi ikke liker, så er det å bruke forbrukermakten vår det eneste vi kan gjøre for å virkelig si fra.

Æppen deres driter jeg i.

Det som gjør at jeg har gått fra å benytte Rema som primærbutikk (2-3 ganger i uken), til å bruke dem 1 gang i mnd er dette "bestevenn"-opplegget deres.

1

Langorm

Jeg betaler heller noen kroner mer for mer utvalg og bedre kvalitet.

Som vanlig, blir det de som har minst fra før, som taper mest. Dette i særdeleshet, om vi forholder oss til nåtid, og kunnskapen om å lage mat av råvarer. En ide, kan kanskje være gratis kurs om matlaging?

1

gaskenrigi

Trenger ikke dra lengre enn til Sverige for å finne et mye rikere utvalg og de er til og med billigere.

Uansett hvor stort utvalget er, er det en grense for hva du kan stappe i deg, større utvalg gjør flere feite.

1

Trolljegern

Skjønner ikke all oppstandelsen rundt at Rema 1000 ikke skal føre Mack utenfor Nord-Norge da ølet er smakløst og kjedelig...

2

ehall

Dette handler ikke om følelser. Rema vil velge for meg mens jeg vil velge fritt. Rema må gjerne for meg velge sitt sortiment, siden jeg også velger hvor jeg skal handle. Dere som bare vil ha "lokale" varianter må gjerne gå til Rema, jeg vil ha bredest mulig utvalg og går til andre. Tror nok folk er smartere enn dere skal ha det til, bare for at de ikke er enig er de dumme! Minner meg om hvorfor det ble Brexit og hvorfor Trump vant.

1

DrSchwei

Alle butikker velger sitt eget utvalg. Du bestemmer selvsagt ingenting av utvalget i butikken, med mindre du spesialbestiller noe.

Du får ikke Lofotlam, brød fra Kolonihagen eller god og rimelig Grans-cola andre steder enn hos Rema. Og i Oslo får man Tøyen-Cola i tillegg.

Du har nok et poeng i at det er de samme folkene som stemmer Trump og for Brexit som er de samme som hisser seg opp over at Rema ønsker å bytte ut det elendige Hansa-ølet med Sagene-øl, men det gjør dem ikke noe smartere av den grunn. Snarere understreker det et poeng.

2

SlimWhitman

Seriøst, hør på deg selv da. Dette understreker jo bare mitt poeng.

Rema "velger ikke for deg" noe mer enn de andre kjedene gjør det. Det er heller motsatt, så lenge Norgesgruppen og Coop er større.

Når Orkla, Unilever, Nestle med flere kommer med nyheter, så går de til Norgesgruppen. Hvis de ikke viser interesse for det, blir det heller ikke presentert i Rema eller Coop. Når man i tillegg tar med i betraktningen at Norgesgruppen også kuttet ut 400 varelinjer i februar faller argumentasjonen din fullstendig fra hverandre.

Det er heller Norgesgruppen som burde være mottaker for skribleriet ditt. At Rema prøver å skille seg ut litt (og med det bytter ut hele 2% av sortimentet sitt) er på ingen måte unikt i norsk dagligvare, allikevel så er det kun de som får kjeft. Hvor var for eksempel reaksjonene da Coop kastet ut Candy King til fordel for Nidar?

Som sagt, følelser styrer dette. Ikke rasjonell tankegang.

2

Lignende temaer

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...