Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Kan seksuell lavalder økes?

Etter å ha lest Aftenpostens artikkel om adferden til dagens ungdom spør jeg, hvilke grep kan samfunnet ta for å få bukt med denne utviklingen?

1
11 svar

11 svar

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

DrSchwei

Enig - tror faktisk dette var mye verre før. Nå virker ungdommen veldig påpasselig og i alle fall de helt unge blir passet med på, blant annet av foreldrene. At det nå er et tema - er antakelig at det er mer tabu enn før, og reglene er strengere mht hva som defineres som ulovlig/overgrep.

Skulle på konfirmasjonsweekend i 1982. Det inkluderte da en tur med ferge på en drøy time. Stuerten om bord (ja de hadde det også) - en sliten og alkoholisert mann i 50-årene tilbudte penger mot sex til flere av jentene. Det var så detaljert at jeg husker at den peneste jenta ble tilbudt flere hundre kroner mer enn den mindre pene...

... dette var selvsagt ubehagelig, men egentlig tror jeg at jentene oppfattet det mer komisk enn ekkelt. Det var nå en gang slik det var, og fyren var en tulling og det var selvsagt uaktuelt.

Hadde dette skjedd i dag hadde det helt sikkert blitt toppsak i alle medier, med eksperter på alle hold som hadde uttalt at samfunnet har gått helt av skaftet.

3

Kul_Djevel

Ja, har ingenting å tilføye. Du treffer hodet på spikeren.

Idag er det mer hysteri og man lager toppsaker av de mest banale ting som oppgående folk ikke engang visste var seksuelt overgrep. Vi er bare minutter unna at kåte blikk kan bli straffet som seksuelle overgrep. Så sykt har det blitt :)

1

Bekkelokk

Dette har eksistert siden tidenes morgen.

Jeg tviler på om det er noe vi kan gjøre med det. Kanskje vi til og med ikke bør gjøre så mye med det.

Folk må nesten få finne sin egen vei i livet. De som havner på skråplanet bør vi jo hjelpe. Alle andre kan få gå videre med livene sine, selv om de har gjort noen "uheldige valg". "Uheldige valg" er en del av livet. Oftest går det bra. Vi trenger ikke sette himmel og jord i bevegelse for alt hele tiden. Spar på kruttet til der hvor det faktisk er noe poeng å bruke det.

2

KapteinMark

Kan seksuell lavalder økes?

Vanskelig å gi noe klokt svar, men hadde man satt 50+ som aldersgrense hadde man nok forhindret noen uønskede graviditeter.

Tror nok aldersgrensen er ok som den er, men gjerne må ungdommene informeres mer om eget ansvar og konsekvenser?

1

Speciale

Utviklingen? Dette er da ingen nyhet. Strengt tatt, så hører man aldri om slikt lenger, men før i tiden, før sosiale medier kom, så kunne bortimot enhver mann få seg ett sug, om en stilte seg utenfor en butikk fra 16-18 på lørdager, og så når de usikre 13-16 år gamle jentene kom, som skulle ha folk til å kjøpe alkohol for en. De var jo i utgangspunktet bare ute etter å finne en som kunne kjøpe til de, men jenter i den alderen er jo ekstremt lette å lure, om man skulle ha det som formål.

I dag foregår nesten alt slik over sosiale medier, og den "gamle grisen" som har seg med lokale fjortisser er heldigvis mer eller mindre borte.

1

Goblin_9

Dette er da ingen nyhet

Det tror ikke jeg heller -. Men jeg tror at mange som svarte JA på spørsmålet om salg av sex ( i den første undersøkelsen) strengt tatt svarte JA på noe som skulle bli kalt "bytte av sex" i den andre undersøkelsen, rett og slett fordi alternativet "Bytte av sex" ikke fantes i den første.

Dermed framstår kanskje endringene som noe større enn de egentlig er?

1

FjodorDVD

men jenter i den alderen er jo ekstremt lette å lure, om man skulle ha det som formål

Jenter møter to store vanskelige utfordringer. Fadderuka og russefeiringa. Faren for uønskede hendelser er overhengende. Ta en titt på denne, også Aftenposten. Når de etablerte rollene med sexrebuser og ølstafett medfører slike situasjoner ville øket seksuell lavalder til 18 år kriminalisert 3-klassingene som står med buksa nede for førsteklassejentene. Slik settingen er burde det være ubetydelig at jentene er lovlige.

1

Speciale

Nå er det ekstremt få videregående skoler som har fadderuker, det er primært ett fenomen på høyere utdanning. Skal man få kriminalisert frivillig omgang der også, så begynner seksuell lavalder med din logikk å nærme seg 23-24 år.

Forøvrig, det er ekstremt sjelden at en 17-åring dømmes for å hatt sex med sin 15 år gamle kjæreste. Like fullt ville det være sjelden at en 18-åring ville bli dømt for å ha sex med en 16-åring, hvis lavalderen hadde blitt økt til 18 år.

Jeg tror du har mistet oppfattelsen av hva som er hensikten med den seksuelle lavalderen, ettersom den ikke er absolutt. Denne siden tar godt for seg meningen med loven.

1

Lignende temaer

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...