Aktuelt

russell_martin

5 cm med snø i Oslo og kræsj,bom,bang!!!

Tenk at usle 5 cm snø kan skape kaos! Hallo !!! Hva med glattkjøringskurs ?

Det er ganske komisk at så lite snø kan skape såpass til kaos!

På tide å lære seg å kjøre bil.

Her på bygda takler vi langt verre forhold uten problemer.

2
15 svar

Fy faen så lei jeg er av å lese slike hjernetomme kommentarer som gjør narr av andres problemer.

Hva vil du egentlig frem til her? Tror du at folk i Oslo-området faktiske er dårligere sjåfører enn de på landet? Det er vel ganske klart at når man har et område med mye og konsentrert trafikk gir en et større snøfall - og det var faen ikke bare 5 cm her i Oslo!- mye større konsekvenser enn i grisgrendte strøk med færre trafikanter og mindre press.

Det eneste som overrasker meg med TS er at det ikke er en nordlending som sitter og raljerer over "søringa"

4

Var vel litt mer enn 5 cm som kom i dag. Uansett, som også påpekt over så skulle det mindre til i Tromsø. En by i en landsdel som tilgangs slår seg på brystet hver gang det blir snøkaos andre steder.

Ellers er jeg fra bygda selv, og en av de mest snørike plassene i landet. Strengt tatt så er ikke folk så veldig mye flinkere der når det kommer mye snø. Fordelen er at forholdene er langt mindre, noe som gjør det langt lettere å brøyte og rydde områdene hvor folk ferdes + at veldig mange utpå bygdene sitter på egnet utstyr til å bidra med snørydding

2

Her på bygda takler vi langt verre forhold uten problemer.

Du vet, det er fordi det antagelig ikke er flere biler som kan skape kø, der du bor. De fleste står å stanger ved bygrensa til hovedstaden. Ser det er mest biler med reg.nr fra andre deler av landet som sørger for kø. Her i området er det både 90 og 100 km fartsgrense, det hoper seg fort opp når bygdefolk kommer tuslende i sine sedvanlige 55 km/t.

Regner med at du som er så dreven, kan ta et lite oppfølgingskurs i glattkjøring og motorveikjøring for sambygdingene dine, når de vender tilbake fra den skumle storbyen.

Lagt til: Jeg kjenner faktisk til flere som kommer fra landsbygda og velger å stoppe på innfartsparkeringene utenfor Oslo, fordi de ikke tør kjøre videre.

2

Bedre å sitte på Gamle Major og kose seg med akevitt enn å holde på å vase i annet hvitt samsurium.

2

Sto en halvtime lenger i kø i dag på grunn av slaps på veien, så det er nok ikke bare osloborgerne som bør ta seg et kurs.

Mvh

Trondheimspendler

1

Her på bygda takler vi langt verre forhold uten problemer.

Du vet, at i Oslo er det mange som kommer fra land med mye sand - og mange av de har ikke glattkjøringskurs.

1

Hva med glattkjøringskurs ?

Glattkjøringskurs er en del av kjøreopplæringen.

Nå er det vel slik at periodene med glatte veier blir kortere og kortere , ofte enkeltdager og man får ikke benyttet glattkjøringdkunnskapen og det virker som det er mange som glemmer dem.

Å kjøre etter forholdene er regelen men virker som mange , særlig de med spreke motorene , bare tror dette har med fart å gjøre. Men de biurde kunne realitetene , underkjølt regn er det glatteste , snø er ikke så glatt så har vi vel noe som heter vannplaning ?

1
Perspektiver [sitat…] Glattkjøringskurs er en del av kjøreopplæringen. Nå er det vel slik at periodene med glatte veier blir kortere og kortere , ofte enkeltdager og man får ikke benyttet glatt...

Nå er det vel slik at periodene med glatte veier blir kortere og kortere , ofte enkeltdager og man får ikke benyttet glattkjøringdkunnskapen og det virker som det er mange som glemmer dem.

Det har vært mange av disse enkeldagene etterhvert denne vinteren. Folk bør skjerpe seg, og være klar over at neste morgen alltid kan by på glatt vei selv om det er bra når de legger seg.

Men egentlig er det vel lite som hjelper når veien er blitt glatt i løpet av natten, og ingen har strødd når man må avgårde.

1

Her på bygda takler vi langt verre forhold uten problemer.

Jeg er fra ei snørik bygd, og har flytta til Oslo-område. Kan derfor uttale meg ganske greit om at i Oslo og Akershus gir det helt andre konsekvenser enn når det snør på landet.

Men man må tross alt oppleve det selv, for å kunne uttale seg.

1
TheOpiate Var vel litt mer enn 5 cm som kom i dag. Uansett, som også påpekt over så skulle det mindre til i Tromsø. En by i en landsdel som tilgangs slår seg på brystet hver gang det blir sn...

Strengt tatt så er ikke folk så veldig mye flinkere der når det kommer mye snø. Fordelen er at forholdene er langt mindre, noe som gjør det langt lettere å brøyte og rydde områdene hvor folk ferdes + at veldig mange utpå bygdene sitter på egnet utstyr til å bidra med snørydding

Pluss at det heller ikke er så stor trafikk på bygda. Det skaper liksom ingen kaos og køer om noen havner på tvers eller i grøfta der.

1

Det er jo kaos på veien uansett, problemet er ikke snø men for mye biler eller for dårlig kapasitet. Og det er en bitteliten forskjell om 2-4000 skal inn til en by, enn om 100.000 skal inn til en by. At det finnes mange idioti på veien er det vel liten tvil om men det er ikke kun et Oslo fenomen.

1
fargerik [sitat…] Det har vært mange av disse enkeldagene etterhvert denne vinteren. Folk bør skjerpe seg, og være klar over at neste morgen alltid kan by på glatt vei selv om det er bra nå...

Men egentlig er det vel lite som hjelper når veien er blitt glatt i løpet av natten, og ingen har strødd når man må avgårde.

Ombytte til piggdekk eller la bilen stå!

Eller er dette en tøve tråd!

Det at det blir Kaos i Oslo, med 5cm snø er biltettheten og ikke nødvendigvis kjøreferdigheter.

Eksempel på tur i Finnmark med lite trafikk og hvor du kan ta fart og kjøre deg gjennom skavler.

I Oslo vår biler ligger tett i tett og dessuten hvor biler som slurrer, glatter veien ytterligere.

1
Torotto [sitat…] Ombytte til piggdekk eller la bilen stå! Eller er dette en tøve tråd! Det at det blir Kaos i Oslo, med 5cm snø er biltettheten og ikke nødvendigvis kjøreferdigheter. Eksem...

Eksempel på tur i Finnmark med lite trafikk og hvor du kan ta fart og kjøre deg gjennom skavler.

Det er nok lettere å få feste, både med pigg og piggfritt, på snø enn det er på veier som er glassert med is.

Det har vært mange dager med veier glassert med is heromkring i vinter. Har selv gått på trynet med sykkelen, med gode piggdekk. Har fremdeles vondt i armen, etter flere uker.

Ingenting biter godt når veien er glassert.

Snøføre er bare en velsignelse sammenlignet med is.

1

Her på bygda var det derimot 5 utforkjøringer med personbil, og 3 med vogntog. Så nei, her på bygda takler vi ikke langt verre forhold uten problemer.

1

Lignende innlegg

Aktuelt silas Siste svar

Sabotasje av Nord Stream 1 og 2?

"Sjöfartsverket har advart fartøy som ligger i nærheten av ledningen om lekkasjen. Nord Stream AG sier de «aldri tidligere har sett» slike skader." "– Ødeleggelsene som skjedde i løpet av en dag på tr...
Bilde

Gassrørledningen Nord Stream 1 lekker både i svensk og dansk farvann

Sjöfartsverket har advart fartøy som ligger i nærheten av ledningen om lekkasjen. Nord Stream AG sier de «aldri tidligere har sett» slike skader.


Bilde e24.no
1
40 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Sabotasje på norske rør

Hvem vil det ramme? Hva skjer med fisken? Biden er den eneste som tjener på sabotasje. Russerne vender seg østover. Hva skjer om det blir atomkrig? Tjernobyl radioaktivt materiale kom over Norge i 1...
2
10 svar
Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Sånn blir det når en bonde skal styre . . . . .

Sånn blir det når en bonde skal styre både skatt og finans, han har neppe peiling / kunnskap om noen av delene. Bønder betaler jo ikke mye skatt, de får for det meste subsidier. Og kalkulatoren til Ve...
Bilde

Smalt til mot Vedum: – 26.000 nordmenn tapte sparepengene sine

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum vil tredoble skatten for fiskerinæringen og hisser opp en hel næring.


Bilde www.msn.com
2
8 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Nordsjøen neste!

Lille Napoleon har øvelse i Østersjøen. De åpner en ny rørforbindelse fra Norge til Polen. Noen som tror at Russland ikke vil hevne seg i Nordsjøen når de får ødelagt sine rør i Østersjøen. Så send d...
2
22 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Art 5 burde vært aktivisert.

Om Danmark mener det er terror så skal art 5 aktiviseres. Det er Danmark som har tatt kontroll på sabotasje. Derfor kan vesten gå til atomkrig med bakgrunn i sabotasje på russisk gassrør. Heia Biden.
1
14 svar
Aktuelt vif_support Siste svar

Equinor

Igjen er det kommet forslag om å selge melkekua for kjøttvekta. Denne gang fra en fyr fra handelshøyskolen. Selvfølgelig under 'dekke' av det grønne skifte... https://www.aftenposten.no/meninger/kroni...
1
18 svar
Laster...