Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Er 8. mars og 1. april slått sammen ?

En såkalt "reiselivstopp", hva det nå måtte være, tar altså til orde for at kvinner bør ha en større bagasjekvote på fly enn menn. Begrunnelsen er temmelig tynn ...

http://www.aftenposten.no/okonomi/Reiselivstopp-vil-innfore-egen-kvinnekvote-pa-flybagasje-616353b.html

"– De fleste har erfart at vi kvinner har behov for å sjekke inn mer bagasje enn menn, og spesielt gjelder dette på jobbtur. Hva om det ble innført en egen kvinnekvote på bagasje? Jeg kunne tenke meg et par kilo mer, for å kompensere for den lavere kroppsvekten vi i gjennomsnitt har. Det selskapet som tør å komme med et slikt tilbud vil bli populært blant kvinner, mener Maltun Koefoed"

2
173 svar

173 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

bjoro33

Vi må passe på at vi ikke gjør språket fattigere ved å krenkes av ordvalgene. Er det ikke lov å si om en person at han er feit/fet...? Tjukk, er det greit, eller blir det bedre å si overvektig? Det er nyanser i disse ordene som vi alle forstår.

Jeg har vært overvektig en gang, men jeg var ikke engang tjukk, og langt fra feit.

Kone, kvinne, kvinnfolk, dame, frøken, frue, jente eller kjerring....Ordene er ikke nedsettende. Men så snart en henger ordet bak et annet ord som kan tittelen bli nedsettende. Men la oss beholde ordene og nyansene.

Gratulerer med dagen til alle dere damer. Nok av paroler å gå under som er viktigere enn flybagasje..

3

HYYYL

Kone, kvinne, kvinnfolk, dame, frøken, frue, jente eller kjerring....Ordene er ikke nedsettende. Men så snart en henger ordet bak et annet ord som kan tittelen bli nedsettende. Men la oss beholde ordene og nyansene.

Hvorfor ikke heller omtale kvinner som damer eller kvinner? Det er vel ikke så vanskelig?

Man trenger ikke ord som er nedsettende eller som kvinner ikke liker.

1

bjoro33

Man trenger ikke ord som er nedsettende eller som kvinner ikke liker.

Setningen din burde være:....som noen kvinner ikke liker.

Jeg kan omtale dere som akkurat hva dere forlanger. Og det er tydelig at på dette pripne forumet er det lett å treffe hårsåre damer.....

Min kvinne er glad for at jeg kaller henne kj####ng. Min kvinne er glad i den hederstittelen.

1

Kokuhaku

Ords betydning avhenger så sterkt av kultur og kontekst. De som så Spellemann-utdelingen for noen år siden da bygdebandet Plumbo krasjet totalt med et segment av bykultur, registrerte hvor galt det kan gå.

I noen miljøer er det helt innenfor å bruke kjerring. Det er antakelgivis et ord som litt etter litt har blitt skjøvet ut i kulden, men tempo varierer: blant den forholdsvis unge generasjonen i byer er det så å si helt ut, mens det ikke er det andre steder. Vi har et langstrakt land med mange ulike kulturer, og da kan det fort bli noen krasj. En klar tendens er i alle fall at mange, da særlig i visse bymiljøer, legger lite godvilje til hva gjelder kommunikasjon. Det er nesten noe autistisk over det.

2

JackAass

Tullete forslag. Er både høy og muskuløs av naturens side, noe som gjør at jeg veier rundt 120 kg uten å være "tjukkas" som flere her sier.

Skal det være et handicap å være stor og sterk? I tillegg er klærne jeg må pakke med meg følgelig langt større plagg, og veier deretter mer enn ei lita jente sitt.

Problemet her er at kvinner isåfall pakker med seg en hel garderobe, hvor menn pakker nøyaktig det de trenger.

2

HYYYL

Er både høy og muskuløs av naturens side, noe som gjør at jeg veier rundt 120 kg uten å være "tjukkas" som flere her sier.

Sier selvsagt ikke at du er en tjukkas, du er sikkert veldig høy.

Min farfar sier også at han er muskuløs fra naturens side, han har litt stor mage men sier det er Hansamuskler.

1

DrSchwei

Flyselskapene avviser selvsagt dette fjolleriet og sier at de naturligvis tilpasser produktet til kundene, noe de er helt avhengig av. Om folk vil ha mer salat og knekkebrød, så får dem er salat og knekkebrød. Tiden er over da man fikk hamburger og rødvin innenriks i Norge.

For øvrig har SAS 23 kg som grense for innsjekket bagasje, Norwegian har 20 kg. Om det er et stort konkurransefortrinn å ha 23 kg tviler jeg på - det er pris, pris og reisetider/avgangstider/fleksibilitet som betyr noe.

Å skille passasjerers rettigheter på kjønn er selvsagt helt uaktuelt.

2

Trehjulssykkel

Jeg synes matvarer burde bli billigere for menn, siden menn spiser mer mat enn kvinner fordi vi er større.

2

Lignende temaer

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...