Nye VGD er lansert! Mer informasjon

VG har laget en sak om nettkrigere som de kaller det. Det må vel være en god del av oss som går under den kategorien? Jeg tror mange her inne bør se seg i speilet. Bør jeg også? Hva er en nettkriger? Prosjektet til VG dreier seg jo selvfølgelig om personer uten evne til å se ting i perspektiv eller fremstå nyansert.

Hvor mange nettkrigere av oss er det? Og ødelegger disse debattene?

Hva mener dere?

Link.

4
69 svar

69 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

JudasT

For ikke så mange år siden hadde journalistene all makt i himmel og på jord. De bestemte om leserinnlegg var verdige til å bli publisert i avisa – og andre muligheter for å komme til orde i den offentlige debatt, hadde folk flest igrunnen ikke.

Dessverre for journalistene er det dukket opp andre arenaer for både informasjon og debatt, arenaer som ikke journalistene styrer. I tillegg er folk blitt oppmerksomme på at avisene i betydelig grad er løgnaktige og propaganderende. Situasjonen er alvorlig, enkelte steder har åndsadelen mistet kontrollen og politikere som ikke hører til rette klikken har kommet til makta. Tiltak som forsøkes innført er a) innføre journalistmakt over internett, b) hets mot og marginalisering av de som er så frekke at de tillater seg å diskutere uten at innlegga er godkjente av åndsadelen. Ett eksempel på b) lenkes det til i startinnlegget i denne tråden.

5

BlackEagle

er det dukket opp andre arenaer

"Kom, Storting og styringsverk, hør mine ord!

Det ska' fløtte inn nye folk der dere bor!"

(med forbehold for korrekt gjengivelse; ovenstående er tatt ubearbeidet fra en bearbeidet hukommelse: Bob Dylan/Jan Erik Vold/Kåre Virud: The times they are a-changin')

Mvh

BE

2

JudasT

Hukommelsen er godkjent, men rett er: "merk mine ord!". Og forfatteren er ikke Jan Erik Vold denne gang; "Ei ny tid er i emning" er skrevet av Jan Bojer (som seinere tok navnet Vindheim).

1

FjodorDVD

Min første nettkrig var mot Oslo-OL 2022. Etter den krigen var vunnet fortjente mange av mine frontkamerater krigskorset for å ha avverget angrepet på oljefondet.

Nå er det viktigste for nettkrigerne å forsvare borgerrettighetene. Borgerrettighetene er under varierende press fra fra makthavere, moralister og generelle ekstremister og dette presset viser seg tydelig i flere uttrykksformer.

3

dyratorium

Hvem 'oss'? Mener du oss brukere av VGD? Vel, mitt inntrykk er at det ikke er så mange "nettkrigere" her, hvis ikke en god del av brukerne utgyter sine sterke antipatiske følelser og "kampsak-ytringer" på andre plattformer, som facebook og diverse kommentarfelter, men oppfører seg mer behersket her inne..?

kan jo tenkes det. Men det er ikke mitt inntrykk at dette forumet er full av 'nettkrigere'. Men så er jeg jo ganske fersk som bruker her, ikke stort lenger enn deg. Det ser forøvrig ut til at en ikke blir særlig gammel her inne hvis en er for varm under topplokket. Da blir en fort kastet ut ser det ut til :)

Eksemplene i Aftenposten-artiklene du linker til, er jo rimelig ekstreme vil jeg påstå. Er en for følelsesmessig engasjert, og ikke evner å beherske seg verbalt, er det i grunnen greit med en litt streng policy. Ukvemsord, æreskjelling og hat-ytringer mot meningsmotstandere bør ikke forekomme, det er et primitivt lavnivå. Er i grunnen positivt overrasket over VGD. Håper det ikke blir nedlagt, slik enkelte brukere her har spådd..

2

deleted3041664

Artig hun feite som mente hun ikkje kunne være så stygg siden hun hadde så mye sex.

All sexen til tross er hun overraskende ignorant om hvordan gutter er skrudd sammen.

2

LANISTA84

Artig vinkling:)

1

vadefugl

Å skrive over hundre tusen twitter-meldinger kan ta tid. Skriver de automatisk og rett fra leveren så skjønner jeg antallet innlegg. Men saklige formuleringer krever mer tid og tenkning.

2

Lignende temaer

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...