Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Kynisk - men likevel som forventet ?

Hjelpeorganisasjoner kritiserer Sør-Sudan for kraftig prisøkning. For Norsk Folkehjelp vil det kunne bety kroken på døra. Fra NRK - Urix :

https://www.nrk.no/urix/vil-kreve-90.000-kroner-av-hjelpearbeidere-for-visum-til-sor-sudan-1.13422352

Hvordan er det mulig å være så kynisk og primitiv i sin tankegang, at man forsøker å presse siviliserte hjelpeorganisasjoner på denne måten, når så mange av landets innbyggere er i ferd med å dø av sult.

Samtidig slår det meg, kanskje dette likevel er som forventet -med tanke på hvor det kommer i fra.

Norsk Folkehjelp, og andre hjelpeorganisasjoner, bør bare helt klart si nei til dette forsøket på utpressing.

1
4 svar

4 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

JudasT

Det er kostbart å drive hjelpearbeid, for de som hjelper, gjør ikke det av sitt gode hjerte, nei de skal ha både sin gode lønn og få dekt alle utgifter. Det gjelder både dem som er ute i felten og de som sitter på kontora i hjemlandet. Ergo ser en at 9000 til 90000 kr ekstra pr. år bare representerer noen få prosenter økning, rett og slett lommerusk for rike organisasjoner. Og slett ikke urimelig at regjeringen får en form for skatt ut av de som kommer til landet og gjør seg et levebrød der, som de utenlandske hjelpearbeiderne gjør.

1

Fjøsbonden

Dette handler ikke om "rimelighet", men om et forsøk fra Sør-Sudanske myndigheter på ren utpressing. Og det av hjelpeorganisasjoner og hjelpearbeidere som gjør en stor innsats for å redde menneskeliv, nettopp i land som Sør-Sudan.

Men etikk og moral er kanskje ikke det mest fremtredende, hos myndighetene i Sør-Sudan.

1

JudasT

Dette handler ikke om "rimelighet", men om et forsøk fra Sør-Sudanske myndigheter på ren utpressing.

Du synes altså ikke at denne staten skal få noen beskjedne inntekter/skatt fra utlendinger som arbeider i landet. Du kan gjerne få kalle det utpressing – skattlegging har mye til felles med nettopp det. Ordvalget bestemmes vanligvis av om en synes kravet er akseptabelt eller ei. De fleste (unntatt liberalistene) avfinner seg med at stater pleier å kreve inn skatt og avgifter med makt, også fra utlendinger som arbeider der.

1

Lignende temaer

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...