Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Massiv beltekontroll og gebyrer

Av over 9.000 kontrollerte busspassasjerer i forrige uke fikk drøyt 230 gebyrer på 1.500 kroner hver.

http://www.nettavisen.no/nyheter/innenriks/mange-gebyrer-for-manglende-beltebruk-i-buss/3423322509.html

Jeg var imot beltepåbudet fra begynnelsen av. Det har gått bra i alle år uten dette påbudet og jeg setter det på listen over idiotiske påbud. Det smaker vondt alle disse påbudene som handler om å passe på folk fra vugge til grav.

Det jeg ikke skjønner er hvordan folk greier å pådra seg disse gebyrene i tillegg. Det finnes jo et hav av muligheter til å unngå gebyrene selv om man ikke bruker belte. Folk er for lite oppfinnsomme.

Vel, disse kontrollene skremmer ikke meg. Jeg kommer aldri til å bruke belte de veldig få gangene jeg bruker buss.

Hva tenker dere om beltepåbudet og disse kontrollene?

1
554 svar

554 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

Langveg

Det er fortærande at staten skal tena grovt på utidig moralisme. Bussulukker er eit heilt marginalt problem. Staten håver inn på sigarettar og alkohol, og no er også bilbelte vorti ei mjølkeku. Rart dei ikkje tek 3000 av dei som ikkje brukar sykkelhjelm, eller av barnehagetanter som spaserer utanfor fengselgarden (les: barnehageinngjerdinga) med ungar utan gul vest, eller fotgjengarar som ikkje har refleksbrikke. Lovbøkene vil etter kvart verta så enorme og uhandterlege at ein børr erstatta dei med eit lite hefte der ein har lista opp det vesle borgarane framleis har lov til å gjera.

4

Hyrro

Meget bra.

Det er ikke det at jeg er motstander av alle disse sikkerhetsgreiene, og ta gjerne med sunnhetshysteriet også, men nå har jeg levd i 70 år uten bilbelter, hjelm, redningsvest, refleks og alle disse sunnhetsrådene som florerer, så jeg kan sikkert leve et rimelig antall år til uten at den store katastrofen kommer og tar meg.

Det er greit at slikt utstyr finnes, at seler er montert o.s.v., men ærlig talt så irriterer det meg når jeg kommer til Norge og må jeg beskyttes i alle bauer og kanter for å bevege meg til lands og vanns. Omtrent som samfunnet skal leie meg som en liten unge for at jeg ikke skal slå meg.

En ting er i hvert fall sikkert - ikke en levende sjel skal få se meg i sykkelhjelm så lenge jeg lever.

2

Il-Pirata

Det er greit at slikt utstyr finnes, at seler er montert o.s.v., men ærlig talt så irriterer det meg når jeg kommer til Norge og må jeg beskyttes i alle bauer og kanter for å bevege meg til lands og vanns. Omtrent som samfunnet skal leie meg som en liten unge for at jeg ikke skal slå meg.

Nemlig, det er akkurat dette vi selvvstendig tenkende individer har prøvd å si i denne tråden. La det være påbud om å ha innstallert belter i busser og biler og la det gjerne være påbudt å ha tilgjengelige flytevester i prammen slik at de som ønsker har muligheten til å benytte det, men det er dette idiotiske påbud om å bruke med påfølgende bøtelegging eller fengselstraffer om det ikke brukes som er problemet.

Det er ihvertfall befriende med selvstendig tenkende individer, slik som Arne, som gir fingern til idiotiet..

1

man

Det er ikke det at jeg er motstander av alle disse sikkerhetsgreiene, og ta gjerne med sunnhetshysteriet også, men nå har jeg levd i 70 år uten bilbelter, hjelm, redningsvest, refleks

Tror du det har vært noen generell nedgang i dødsfall i trafikken i løpet av denne perioden? Etter innføring av setebelter, krav til sikring av barn i bil, opplysningskampanjer i barneskole på refleks?

Vet du hvor mange som motorsykkelførere i feks USA som omkommer hvert år, med hodeskade som dødsårsak?

Hva med drukningsulykker?

1

Kul_Djevel

Meget godt skrevet

1

RickiBK

Det er fortærande at staten skal tena grovt på utidig moralisme. Bussulukker er eit heilt marginalt problem.

For de som har opplevd å miste sine kjære er det slett ikke et marginalt problem.-

Derimot er det et marginalt tankesett at belte er totalt unødvendig.

Det samme ble sagt da bilbeltepåbudet ble innført også.

Argumentasjonen gikk så langt at folk i fullt alvor påsto at det ville være direkte livreddende å IKKE benytte bilbeltet ved utforkjøringer og slikt.

KUNNSKAPEN om at påbudet var velfundert og nyttig er heldigvis kommet også til fleste av disse.

Dere skal se Dere også ser lyset en dag. Kanskje dessverre den dagen en av Deres kjære unnlater å bruke beltet og det unevnelige skjer? Hvem vet?

1

broren_til_noen

et marginalt problem

De har bare dødd på en marginal måte, og det er det vel ingen som bryr seg allverden om.

1

TheBracket

Noen er vrange bare for å være vrange. Alt blir en jævla protestaksjon. En barnslig sådan. Sikkert kjempeartig for de som er født krenket og vanskelige.

Belte har sin funksjon i et kjøretøy som beveger seg i høy fart, og det kan være avgjørende for utfallet av en ulykke både for egen og andres del. Ta kampen mot noe annet, og ta på deg beltet. Du merker det knapt. Hvis det er helt jævlig kan du sikkert skrive et sint leserinnlegg etterpå.

Norge er en velferdsstat, som i praksis betyr at andre tar regningen for dine dumme avgjørelser. Da er det fint om folk kan legge av seg trassen, bruke beltet og kanskje spare fellesskapet for noen hundretusener til rehabilitering etter en kollisjon.

3

Kul_Djevel

Da er det fint om folk kan legge av seg trassen, bruke beltet og kanskje spare fellesskapet for noen hundretusener til rehabilitering etter en kollisjon.

Det er ikke pga trass jeg ikke bruker belte, men fordi jeg synes det er ubehagelig. STOR FORSKJELL. Og livet er for kort til å godta ubehageligheter for en ulykke som er EKSTREMT MIKROSKOPISK SJANSE vil skje.

Jeg bruker belte når jeg kjører bil. Det får holde.

1

busemannen

Det er ikke pga trass jeg ikke bruker belte, men fordi jeg synes det er ubehagelig. STOR FORSKJELL

Ubehagelig fordi du har et enormt volum kanskje?

Ellers er det TRASS!

1

Il-Pirata

Hva tenker dere

Jeg tenker at du har en egen evne til å starte tråder som virkelig får frem i all sin grufullhet hvor skremmende naive og blåøyde mange er.

2

EventHorizon

Når folk er så kokte i kålen at de ikke ser hensikten med å bruke belte, annet enn at det er business og går utover friheten sin, da er det bare å legge ned hele sjappa. Lykke til!

2

JJularbo

Hva tenker dere om beltepåbudet og disse kontrollene?

Jeg er litt nysgjerrig på hvor mange med ståplass som fikk forelegg.

2

0gg0

Nå er det vel bare bestemte busser som har dette påbudet om belte. Andre busser kan fint ha stående uten at det får økonomiske konsekvenser.

Slike paradokser bruker å bli fikset på av forbud. Så jeg regner med at vi vil få se noe slikt om ikke så altfor lenge.

1

Kul_Djevel

Hva med deg? Hadde du syntes det hadde vært behagelig å gå med hjelm hver gang du bevegde det ute?

1

fargerik

De har ikke ståplasser på ekspressbusser og flybusser, som egentlig er tema her.

1

JJularbo

Forsåvidt, men hvis det er så viktig med belte at de drar inn flere hundre tusen i forelegg kan man jo lure på hvorfor det er greit med ståplasser på andre busser i 80 km/t...

1

Kul_Djevel

Jeg regner med de ikke fikk noe og det er jo de som "er de farlige" hvis om at dette beltepåbudet skal gi noen logikk.

Uansett. Hva blir det neste tenker jeg? Hjelmpåbud når man er ute å går? Skjer jo mye flere hodeskader ved slik aktivitet enn å sitte på buss. Tipper et slikt påbud blir ønsket velkommen av en rekke deltakere i denne tråden :)

1

Lignende temaer

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...