Aktuelt

Janus1

Is bruder vi ikke vil ha

Ser at Erna synes det er helt greit at norske is krigere kommer hjem men er ikke dette et såpass alvorlig tema at man bør ha folkeavstemning ?kan ikke tenke meg at nordmenn deler ernas syn på dette å er ikke interessert i å få tilbake disse menneskene å heller ikke noen sympati søkende jenter som står å trygler om hvor dum de har vært men det er jo ikke vårt problem

1
128 svar

Vi kunne hatt folkeavstemning ved ethvert utenlandsfly som kom til Norge og stemt over om de norske statsborgerne som kom med flyet skulle få slippe inn i landet.

Eller vi kunne tatt innover oss at det norske statsborgerskapet vi har gir oss visse rettigheter som ikke er mulig å fjerne. Selv med folkeavstemninger.

Jeg vet hvilket samfunn jeg ville hatt.

1

Hele landet her er fullt av drittfolk av den typen så om det kommer tilbake noen ekstra spiller ingen rolle. Men de burde alle fratas barna som blir bortadoptert, samt at de må sone for landssvik. Mennene må alle sone krigsforbrytelser og landssvik.

1
B.O.B Hele landet her er fullt av drittfolk av den typen så om det kommer tilbake noen ekstra spiller ingen rolle. Men de burde alle fratas barna som blir bortadoptert, samt at de må son...

Hele landet her er fullt av drittfolk av den typen så om det kommer tilbake noen ekstra spiller ingen rolle. Men de burde alle fratas barna som blir bortadoptert, samt at de må sone for landssvik.

Men jeg har alltid lurt på om slike "Is bruder", som blir drept her på jorden, havner som jomfruer igjen i paradiset ?

Noen som vet ?

1

Ser at Erna synes det er helt greit at norske is krigere kommer hjem men er ikke dette et såpass alvorlig tema at man bør ha folkeavstemning ?

Det er langt mer alvorlige saker vi ikke har blitt spurt om, som for eksempel hvem vi ønsker som innvandrere, eller ønsker vi virkelig et sekulært samfunn, der statskirken har mister sin kulturelle betydning. Det er nok av saker vi ikke har blitt spurt om.

1
B.O.B [sitat…] Demokratisk folkeavstemming?

Flertallsdiktatur har intet med demokrati å gjøre.

Demokratier har sikkerhetsmekanismer som sikrer mindretallets rettigheter.

Vi kan slik sett ikke stemme deg ut av landet selv om det hadde vært et massivt flertall for å gjøre det. Du er nemlig sikret i vårt demokrati ved at du som borger, uavhengig av om du tilhører flertallet eller mindretallet, har rettigheter som ingen kan ta fra deg. En av de rettighetene er at du som norsk statsborger ikke kan bortvises fra grensen om du skulle komme fra utlandet.

Si fra om du vil at en folkeavstemning skal avgjøre om du skal ha slike rettigheter eller om de skal tas fra deg.

1
RazorBoy [sitat…] De er ihvertfall ikke jomfruer etter å ha vært i Syria. Virker som alle har gått på rundgang på en haug av skjeggaper

Så langt er vi enige, men hva skjer etter deres eventuelle død her på jorden ?

Vi vet jo at "Paradiset" er fullt av jomfruer, klare til å betjene alle verdens islamske martyrer. Så hvor kommer alle disse jomfruene fra ?

Kan det være typiske Is-bruder som "lappes sammen", før de slipper inn i "Paradiset" ?

1

For egen del mener jeg vi har vært for naive for mulghetene til å integrere større mengder av innvandrere, når vi ser at deres barn ofte blir mer radikale og tro muslimer enn sine foreldre. Men det spørs om vi har noe annet valg enn å ta tilbake IS-krigere som er født her. Tror også britene er nødt til å tilbake 19-åringen de sier de vil frata statsborgerskapet. Bangladesh vil ihvertfall ikke ha henne.

1

Erna synes det er helt greit at norske is krigere kommer hjem

var flere titalls tusen islamister fra europa som er asylsøkere eller barn av asylsøkere , som nå vil hjem igjen , når heltene deres tapte.... og nå er det vel litt færre somaliere etc i norske skolegårder som løper rundt i friminuttene ropende skryt av IS , som de store heltene og som gir "tøff"-status å støtte....

1
Arrcab Rettigheter er nøkkelordet. Kanskje er det for mange rettigheter og for lite plikter, kanskje er det i noen tilfelle ikke proposjonalitet mellom storsamfunnets behov, og rettighete...

e er det for mange rettigheter og for lite plikter, kanskje er det i noen tilfelle ikke proposjonalitet mellom storsamfunnets behov, og rettigheter til et mindretall. Vi har noen dagsaktuelle saker, som tyder på det.

Er det noen av dine rettigheter du kunne tenke deg å frasi deg som du synes er for mye rettigheter for din del? Jeg snakker da om rettigheter som er der på grunn av demokratiet.

Det er ulikt hvordan samfunn ser på dette med om man skal prioritere storsamfunnets interesser foran enkeltindividers interesser eller omvendt.

I de vestlige samfunn så er det knesatt at storsamfunnet ikke skal kunne trå over en del grunnleggende rettigheter for individet. Dette uttrykt i menneskerettighetene.

Men du er heldig da det er en rekke land som ikke har samme innstilling og der storsamfunnets interesser trumfer individets interesser i svært mange saker. Merkelig nok er det i de samfunnene heller ikke slik at storsamfunnets interesser blir uttrykt av flertallet av befolkningen men av en liten klikk med mennesker som bestemmer hva som skal være storsamnfunnets interesser.

Du skal ikke se bort fra at det er en sammenheng mellom det og det at de driter opp i individets rettigheter.

De rettighetene vi snakker om er universelle så de gjelder absolutt alle. Altså igjen i vestlige samfunn.

1

Tenk om man etter andre verdenskrig hadde gråtende nazister som satt i Nazi uniformen, og ville hjem, etter de har tapt mot overmakten i Tyskland?

1
BornOnThe4thOfJuly [sitat…] Er det noen av dine rettigheter du kunne tenke deg å frasi deg som du synes er for mye rettigheter for din del? Jeg snakker da om rettigheter som er der på grunn av demokr...

Men du er heldig da det er en rekke land som ikke har samme innstilling og der storsamfunnets interesser trumfer individets interesser i svært mange saker. Merkelig nok er det i de samfunnene heller ikke slik at storsamfunnets interesser blir uttrykt av flertallet av befolkningen men av en liten klikk med mennesker som bestemmer hva som skal være storsamnfunnets interesser. Du skal ikke se bort fra at det er en sammenheng mellom det og det at de driter opp i individets rettigheter.

Når vi diskuterer minoriteters rettigheter vs. storsamfunnet, er det kanskje ikke nødvendig å vakle fra den ene grøfta til den andre. Spørsmålet var om det nå i enkelte tilfelle og saker, har gått så langt, at respekten for lover og regler som omhandler rettigheter, er i ferd med å bli udemokratiske, at det ikke lengre har proposjonalitet. Det er noe annet en enkle formuleringer om mine eller dine rettigheter, og spekulasjoner om et er et lite mindretall som dikterer.

1

Ser at Erna synes det er helt greit at norske is krigere kommer hjem

Vi kan jo takke forrige justisminister, som i stedet for å gjennomføre opposisjonens forslag, valgte å være useriøs og skrive noen greier på Twitter. Hadde hun heller valgt å gjennomføre den endringen det faktisk var flertall for....

Dermed fikk vi ikke en lovendring slik at en domstol kan frata disse menneskene statsborgerskapet.

1

vi kan ikke nekte norske statsborgere å komme inn i norge, det er faktisk ikke slik det fungerer. så vi kan godt ha folkeavstemning men det blir til ingen nytte. nå har vel erna samtidig sagt at det er uaktuelt å hente dem tilbake, de får komme hit på egenhånd. selvsagt vil ikke flertallet ha IS krigere i norge men, vi må likevel forholde oss til de avtalene vi har med verdens samfunnet

1

Norge burde innført dødsstraff for deltakelse i IS.

Da kunne man gi alle terroristene en kule hvis de kom til norskegrensen.

Når alle IS-terroristene er "utryddet" vil det ikke være noe etiske problemer med denne nye lovparagrafen, da den ikke vil bli tatt i bruk..

1
Arrcab [sitat…] Når vi diskuterer minoriteters rettigheter vs. storsamfunnet, er det kanskje ikke nødvendig å vakle fra den ene grøfta til den andre. Spørsmålet var om det nå i enkelte ti...

Du får lese startinnlegget en gang til. At du ikke klarer å holde deg til de rettighetene som tas opp der betyr ikke at vi andre må følge deg i din avsporing.

Saken med Is-bruder har null og niks med minoritetsrettigheter å gjøre men rettigheter alle norske statsborgere har.

1
_roffe_ Norge burde innført dødsstraff for deltakelse i IS. Da kunne man gi alle terroristene en kule hvis de kom til norskegrensen. Når alle IS-terroristene er "utryddet" vil det ikke vær...

Norge burde innført dødsstraff for deltakelse i IS.

Så dumt at man ikke tenkte på det når man i 2005 reviderte straffeloven.

ikke tenkte man på IS og man innførte ikke en gang dødsstraff.

Tenkt hvilket herlig land vi hadde hatt dersom noen hadde tenkt på det.

1
BornOnThe4thOfJuly [sitat…] Så dumt at man ikke tenkte på det når man i 2005 reviderte straffeloven. ikke tenkte man på IS og man innførte ikke en gang dødsstraff. Tenkt hvilket herlig land vi hadde...

Så dumt at man ikke tenkte på det når man i 2005 reviderte straffeloven.

Ja, det var ganske dumt..

Med tanke på at det eksisterer over 7mrd mennesker på denne jorda og titalls millioner lever UTEN de absolutte menneskerettighetene du maser som om.. Så spiller det egentlig liten rolle at 800 IS-terrorister også ikke blir behandlet med disse menneskerettighetene..

800 terrorister som selv ikke tok hensyn til menneskerettigheter når de lemlestet, drepte, torturerte og voldtok uskyldige mennesker..

Dette er fæle grusomme udyr som fortjener døden..

2

Lignende innlegg

Politikk - Norsk Geirijo Siste svar

Klart, entydig og lett å forstå tale på Stortinget.

Det er omtrent bare Bjørnar Moxnes (Rødt) som klarer å levere slike taler på Stortinget. Andre som gir like klare meninger er også fra Rødt eller SV. Det er med andre ord kun 2 partier på det norske S...
Bilde

Bjørnar Moxnes - Rødt - Om EØS-avtalen. Stortinget 25.11.21

Hvem skal bestemme over krafta vår, arbeidslivet vårt, jernbanen vår og transporten på veiene våre? Rødts standpunkt er klart. Dette skal det norske folk...


Bilde www.facebook.com
2
1 svar

Kravstore SV-ere.

En mer arrogant politiker enn denne lederen for nevnte parti, det skal godt la seg gjøre å finne, (vel én enda mer ytterliggående har vel like mye selvtillit og mener seg berettiget til å bestemme dag...
1
2 svar
Laster...