Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Mtp. all støyen rundt bønder, så kan en lure på hva en skal spise snart.

Oppdrettsfisk? Massiv fiskedød og ødelegger lokale fjorder og elver. Ikke aktuelt.

Viltkjøtt? Det blir stadig vekk skadeskutt dyr som får store lidelser. Ikke aktuelt.

Grønnsaker? Klimaversting nummer en. Enten blir de fraktet langt eller så blir de foredlet i drivhus som tar enorme mengder strøm/gass. På friland, så blir de sprøytet ned. Ikke aktuelt.

Kjøtt fra husdyr? Masse bønder som mishandler dyrene sine. Ikke aktuelt.

Så det store spørsmålet er og blir... Hva pokker skal man få i seg av næring? Selvfisket abbor og gjedde som er fulle av miljøgifter? Nei takk... Sjokolade plukket av barnehender?

For at alle skal ha det godt, så må vi rett og slett slutte å spise!

4
125 svar

125 svar

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

Solvgutt1

Man hadde løst mye problemer hvis folk faktisk spiste maten sin, istedenfor å kaste 24% av den. Og hvis man i f.eks. kjøttproduksjon lærte seg å spise hele dyret og ikke bare de beste stykkene, og var villige til å betale litt ekstra for å sikre god dyrevelferd.

4

fargerik

Tommel tildelt på sekundet!

1

justanothername

Første er jeg nokså enig i, men det andre er jeg litt usikker på hva du menere med. Kjøttprodusentene produserer jo, de spiser ikke, (så kanskje noe har gått galt i skrivingen/redigeringen av innlegget ditt)

Kjøttprodusentene forsøker faktisk å bruke hele dyret, men folk ser gjerne ned på pølser fordi de er laget av "de dårlige delene", eller kaller maskinellt utbenet kjøtt for møkk (fordi forkortelsen er MUK).

Jeg er i hvert fall for å bruke hele dyret, og slår gjerne et slag for f.eks. innmat, som er svært næringsrik, og kraft kokt på bein, osv osv.

1

Solvgutt1

Jeg mente selvsagt i forbindelse med kjøttproduksjon. Altså at konsumentene begynner å kjøpe mat fra hele dyret. Så trenger man å produsere færre dyr for å mate befolkningen.J

Jeg vil gå så langt som å si at vi har et forhold til mat og en matkultur som er helt råtten og totalt blottet for både kunnskap om og respekt for de livene som ofres for å mate oss og konsekvensene matproduksjon har for miljøet og klimaet. Og jeg føler liten sympati for at uansvarlige konsumenter blir krenket når noen påpeker konsekvensene av matvanene deres. Det gjelder både de som ukritisk kaster mat, "kresne" spisere og 150 kg tjukkaser som dundrer innpå kilovis med kjøtt og fett og påstår at de har lav forbrenning og at det er derfor de er feite.

1

Langorm

MUK

Jeg spiser rett som det er MUK produkter. Om kjøttet er skrapet av benet, bekymrer ikke meg. Men fra hvilket dyr? Hest? Og så er det alt det andre, som kjøttprodukter er blandet med. Jeg minnes et kjøttprodukt som smakte fantastisk. Dette produktet ble veldig ettertraktet. Men så, over en kortere tid, endret smaken på produktet seg. Produsenten hadde tydeligvis i tankene, at "nå selges produktet av seg selv", og valgte å spe ut kjøttet. Det ble enden, "på den visa". :-)

1

aicat

Vi er tilpasset et variert kosthold - basert på både animalske produkter og plantekost. Tennene våre likner ikke på katten sine - men mer på grisen sine. Man trenger en lang tarm for å fordøye ren plantekost - og ikke så lang for å fordøye kjøtt. Tarmsystemet vårt er ca 6-7 meter - katten har 1.5m tarm og kaninen som er like stor har 12 meter tarm. Det er jo mange som mener at da menneskene begynte å spise sjømat - som inneholder mye av de byggesteinene som en stor hjerne trenger - var starten på menneskets dominerende rolle som art.

Den gangen da mennesket for ca 12 000 år siden begynte å dyrke jorden - la vi grunnlaget for bysamfunn - fordi vi da kunne lagre maten over tid - og slik la vi grunnlaget for hele vår sivilisasjon. Vi må se på historien - også for å forstå hva vi bør - og ikke minst hva vi er "konstuert" for å ete.

3

Gorback

Vi må se på historien - også for å forstå hva vi bør - og ikke minst hva vi er "konstuert" for å ete.

Med denne "logikken" ville man fått zero evolusjon...

1

aicat

Det er neppe kostholdet som er årsakene til evolusjon. Vi bør i alle fall ikke spise bakere - med tanke på en artikkel i Drammens tidende - hvor vi kunne lese: "En baker i Drammen er anmeldt for å ha blandet sagspon i melet - en del av personalet er også innblandet" ! :-))

1

PapaSmurf

I dag har jeg spist absolutt alt på lista til trådstarter.

Omelett med skinke til frokost.

Pastasalat til lunsj

Så feiret vi St. Hans med grillmat. Laks, indrefilet av elg og spareribs med potetsalat og grønn salat til.

#matskam

Om jeg hadde gitt en flying fuck da. Hvilket jeg ikke gjør. Jeg spiser det jeg vil, når jeg vil.

2

JOlsen

Jeg spiser blodpudding og lungemos, og det er sunt og godt. Behøver ikke å være så avansert. Sild er også bra.

2

return_of_drakkar

Behøver ikke å være så avansert

Det har du rett i. Jo mindre avansert, jo mindre risiko for å overspise, tror jeg. Uansett, et godt motto for mange dette.

1

Pogba6

Alle kan spise akkurat det de vil uten at andre blander seg. Verre er det ikke.

2

0gg0

Alle kan spise akkurat det de vil uten at andre blander seg.

Haifinnesuppe også?

1

Lignende temaer

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...