Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Ja det er aktuelt, og jeg poster det her :) Når det er snakk om reise i universet blir det helt vanvittige tall vi snakker om. Det er så ekstremt at man faktisk ikke forstår det. Nå har man funnet andre univers som ligger 31 lysår unna. Det høres lite ut :) som kan ha planeter som det kan være liv på.

Men Apollo 8 som reiste til månen ville bruke 100.000 år på å reise 4,3 lysår. Når dette nye universet som man har oppdaget ligger 31 lysår unna hvor lang tid vil dette ta ? :)

2
211 svar

211 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

0gg0

Det er så ekstremt at man faktisk ikke forstår det.

Powers of Ten. Det finnes langt nyere animasjoner av dette, men synes fortsatt denne fra 1977 er best.

3

fargerik

Fin! Tommel gitt.

Her er en litt annen variant.

1

SilverBoy1

Alpha C? Den er vel på den sørlige stjernehimmelen da?

Vi ser jo Karlsvognen og Stella P hele tiden, så...

2

Tempus

Vi mennesker forstår ikke hvor små vi er og hvor liten jordkloden er i universet.:))

2

keizersoze

Litt sykt å tenke på at vi muligens er de mest intelligente vesenene i universet, og samtidig sitter fyr på flåten vi sitter på.

En må jo bare undres...

2

Kul_Djevel

Men ser ut til at du forstår det og det fortjener kudos :D

1

Tempus

:)) og god nattevakt. 3 K til deg.

1

Langorm

Universet er fremdeles en gåte for oss mennesker, her på vår lille så skjøre jordklode. Noe vi har fra skapelsen, er behovet, ønsket og leting etter viten om fortid og fremtid. Kan en så stille spørsmålet, om at alt må være "håndfast"?

1

SilverBoy1

Universet er fremdeles en gåte for oss mennesker,

Jeg synes vi (de) har funnet ut riktig så mye om det kjente universet vårt. Det er når det kommer til før og utenfor det skorter på både det ene og det andre.

1

fargerik

Kan en så stille spørsmålet, om at alt må være "håndfast"?

Håndfast er det, mesteparten av det vi har rundt oss. Det er rart å tenke på at det meste er tomrom, selv tunge ting som fjell og metaller.

Forstørrer du opp en atomkjerne til et gresskars størrelse og plasserer det midt inne i Jorden, er elektronenes bane rundt den røffly der jordens overflate er. Mener jeg å ha lest et sted.

Vi og alt rundt oss består av mest tomrom. Som i universet.

1

Grammofon

En ny Einstein må nok også godta at naturlovene er universelle og tidløse. Objekter med masse kan aldri komme opp i lysets hastighet. Ormehull er ikke en teori. Det er ikke engang en hypotese. Det er bare science fiction.

1

Zpiff

Objekter med masse kan aldri komme opp i lysets hastighet.

Men det er jo ikke så langt unna. Dog, det er "besnærende" hvor mye mer energi som kreves for å bare øke hastigheten "bitte-litt" mer, da når hastigheten allerede er så høy f.eks. for protonet; "980 GeV: proton, 299,792,320 m/s. 6.5 TeV: proton, 299,792,455 m/s. Hva angår elektronet, så er det litt "enklere"; 104.5 GeV: electron 299,792,457.9964 m/s. Og hva angår ("ren"høy)energi i seg selv, så; 5 x 10^19 eV: cosmic rays, 299,792,457.999999999999918 m/s."

Så jeg er helt enig, objekter med masse kan ikke oppnå en "relativistisk hastighet" som tilsvarer den som bosoner (evt. el.magn.stråling..) kan ha.

Skulle man kunne få til det (og mer til?) angående masse, så kan ikke hastigheten til massen/objektet være "relativ" i det hele tatt (sic), og det kan jo være "litt utfordrende" (nærmest paradoksalt) å oppnå :) Spørsmålet i så henseende er vel da bare hvilke 'fantasier' angående en slik "utfordring" som er mest sofistikert, og da kan "fiksjoneres" med størst mulig troverdighet mht. eksisterende og høyst relative teorier innad fysikken (om det er kritikere blant publikum). - Da om det var dette som var/ble temaet her da :)

2

keizersoze

- Da om det var dette som var/ble temaet her da :)

Tror de fleste teorier duger i denne tråden :)

Hva om vi på en eller annen måte greier å skjerme oss for tyngdekraft og kraftig akselerasjon. Da kunne vi kanskje ta oss en tur inn i et svart hull og se om det kanskje er ormehullene som kan ta oss langt avgårde. Hvis vi kommer opp i hastigheter mot lyshastigheten, så vil vel ikke overgangen fartsmessig være noe problem, men bare gravitasjonen.

Så var det det å komme seg til et svart hull da...

1

return_of_drakkar

Ormehull er ikke en teori. Det er ikke engang en hypotese. Det er bare science fiction.

Kanskje en slags hypotese. Tanken er at ikke noe er 100% flatt eller fast eller tett. Ser vi nøye nok på det så er det fullt av hull og rynker og sprekker. Tanken er at dette også gjelder for dimensjon nummer 4 - tiden.

Det er faktisk vitenskapsfolk som mener dette. Hullene i tiden er mindre enn atomer, nede på nivå "quantum foam". Tanken er å kunne forstørre disse hullene (eller ett hull) slik at en romfarkost med folk i kan komme igjennom det.

Da kan man ifølge disse kunne fare langt avsted, samt inn i fortid og framtid. Uansett må farten være mindre enn lysets hastighet, hvis ikke stopper jo alt opp.

Men ikke akkurat så lett å teste ut dette...

1

Zpiff

Det er faktisk vitenskapsfolk som mener dette. Hullene i tiden er mindre enn atomer, nede på nivå "quantum foam". Tanken er å kunne forstørre disse hullene (eller ett hull) slik at en romfarkost med folk i kan komme igjennom det.

Da kan man ifølge disse kunne fare langt avsted, samt inn i fortid og framtid. Uansett må farten være mindre enn lysets hastighet, hvis ikke stopper jo alt opp.

"Vitenskapsfolk" må selvsagt få mene og hevde sine hypoteser også, akkurat som andre, problemet er å få grunngitt sine hypoteser med de regjerende fysiske teorier på "alle" områder.

Om det alltid er "sunt" (givende, nyttig, fornuftig, smart...) å lufte/publisere slike tanker.., får nå engang være så sin sak :) Ut over det, så er min mening at ikke engang det jeg siterer av deg over, er "crazy enough, to be correct" -sånn for å halvveis sitere Niels Bohr her også :) Så det må nok være "langt mer vanvittig og omfatte langt mer (både i utstrekning og detaljer/presiseringer)", for at det skal kunne begynne å bli artig -mener nå jeg da.

1

startelver

Det blir feil å si at mennesker ikke vil finne opp romfartøyer som kan reise i lysets hastighet. Selvsagt er det fullt mulig i en fjern fremtid. Men det kan ta flere tusen år kanskje før den teknologien er oppfunnet, hvis man unngår katastrofale kriger som vil utslette menneskeheten.

Man kan se for seg en månebase eller baser på mars , der man lager nytt liv en gang i fremtiden. Så vil nye mennesker bli født på en annen planet og nye ideer og teknologi vil klekkes ut.

En ny Einstein dukker ikke opp hvert år, men av og til blir det født et geni som kan ta oss mye nærmere universet.

1

Lignende temaer

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...