Aktuelt

kansas00

Kongehuset og flerkulturelt samfunn

Det norske kongehuset blir ofte rost opp i skyene for å være folkelig. De kongelige får massiv positiv omtale når de stiller opp på ting. Sånn som kronprinsen da han deltok på et arrangement for homofile muslimer for kort tid siden eller besøkte moskeen som var utsatt for terrorangrep. Konge Harald fikk jo også sin dose da han han beskrev hva nordmenn var. Hans beste tale var det mange som ville hevde...

men hvor ble det av realitetene ingrid alexandra skulle konfirmere seg. Der var mange representanter for det offentlige norge og kongehuset invitert.. Sammen med øvrig familie og venner av konfirmanten... men hvor ble det av de flerkulturelle innen familie/venner og blant de offentlige norge.. På et bilde kan man skimte Abid Raja.. Ellers var det veldig skralt. Medie-norge fant heller ingen grunn til å kritisere kongefamilien, der de ellers har null problem med å fyre løs. Sånn som de gjorde mot et blendahvitt håndballandslag. Såpass mye som det betegnes som en svekkelses for norge. I så måte må vel fraværet av ikke blenda-hvite innen de royale kretser være en svekkelse av det norske monarkiet ?

Kan kongehuset leve med å predike verdier som flerkulturelt samfunn og hva det nye norge er, samtidig som de i liten grad tilpasser seg dette selv. Nå var det sikkert noen grunn til at Durek ikke var der.. men burde ikke denne familien i lys av hva de sier hatt et større nettverk av flerkulturelle personer rundt seg. Hykleri er vel det nærmeste man kommer til å betegne det. Er det 1 farget person som sitter på slottlunsjen i videon i linken under ?

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/qLbgv1/prinsesse-ingrid-alexandra-konfirmert-i-slottskapellet

1
39 svar

Tror du det er mange muslimer i Jens Stoltenberg, Kristin Halvorsen eller Audun Lysbakkens liv? Ingen, nada og null. Sånn er det med eliten, men de vil gjerne at vi andre er omringet av berikelsen.

2

Gjestelisten settes opp etter formell protokoll - det skal være topp-representantene innenfor forskjellige kategorier, som regjering, storting, forsvar, organisasjoner etc. Det er veldig få "mørkhudede" på topp her, så da blir det slik. Det var en farget dame som sang under seremonien, for øvrig.

Når det gjelder private gjester så er jo det litt det samme - man finner ikke så mange mørkhudede blant "eliten" i Norge. Og det er jo blant disse de kongelige tradisjonelt har valgt sine venner. Det nærmeste jeg kommer er Fru Giske.

1

En kunne jo begynne med at de gikk på offentlig skole og ikke skjermet privatskoler

2

Må føles rart når en person du har møtt én gang fremstiller det som om dere er familie. Det var sikkert derfor ikke Ari fikk komme, for da måtte de nesten be DuRex også.

1
B.O.B Tror du det er mange muslimer i Jens Stoltenberg, Kristin Halvorsen eller Audun Lysbakkens liv? Ingen, nada og null. Sånn er det med eliten, men de vil gjerne at vi andre er omring...

At ikke Stoltenberg eller andre elite personer som taler om mangfold og flerkulturelt samfunn ikke selv har noen særlig flerkulturell omgangskrets gjør vel ikke at man ikke kan kritisere kongehuset for det ?Ja det er sånn det er for eliten. De kan som regel i egenskap av økonomi, hvor de bor og klasse enkelt velg bort flerkulturen.. Og det gjør de lett. Uansett da er kritikken på sin plass. Kanskje den største kritikken burde jo rettes mot mediene som ellers er beinharde når enkelt innslag er underrepresentert. Sånn som eksempelet med kvinnelandslaget i håndball.

Uansett så hadde nok en del av denne eliten gjort lurere i holdt fanen lavere i forhold til sine politiske meninger. Spesielt et kongehus som i liten grad lever i den samtiden de selv hyller.

2

Kan kongehuset leve med å predike verdier som flerkulturelt samfunn og hva det nye norge er, samtidig som de i liten grad tilpasser seg dette selv

Ja, kongehuset skal være bevisst på å inkludere alle.

Jeg mener man skal ta vare på samene, men er ikke i nærheten av å menge meg med dem.

PS! Det hender jeg joiker sent på lørdagskvelden...

1

Skjønner veldig godt at sjamanen ikke ble invitert, det hadde tatt alt fokuset fra konfirmanten og det hadde nok blitt et sirkus uten like. Jeg har aldri vært en stor tilhenger av monarkiet, spesielt ikke etter at Mette-Marit og Ari gjorde sine inntog. Men kronprinsparet fremstår virkelig som et lykkelig par og gode foreldre, det er godt gjort å oppdra en ung jente på denne måten med et så tungt ansvar hengende over seg. Selv i en vanskelig alder fremstår hun som en trygg ung jente som har vokst opp med mye kjærlighet og omsorg.

Hva angår politisk korrekthet så er det som alltid: man preiker en ting (og trer det over hodene på folk flest) og gjør noe annet selv. Hvor var mullahene og representantene fra samtlige store trossamfunn?

2

Det var det offisielle Norge som var inviterte til prinsessens konfirmasjon. Som altså består av den blendahvite regjeringen, den blendahvite presidentskap og like blendahvite høyesterett. Stortingsrepresentantene var ikke inviterte.

1
Gloriana Skjønner veldig godt at sjamanen ikke ble invitert, det hadde tatt alt fokuset fra konfirmanten og det hadde nok blitt et sirkus uten like. Jeg har aldri vært en stor tilhenger av...

Hva angår politisk korrekthet så er det som alltid: man preiker en ting (og trer det over hodene på folk flest) og gjør noe annet selv. Hvor var mullahene og representantene fra samtlige store trossamfunn?

De tilhører ikke det offisielle Norge.

1

Det norske kongehuset blir ofte rost opp i skyene for å være folkelig. De kongelige får massiv positiv omtale når de stiller opp på ting. Sånn som kronprinsen da han deltok på et arrangement for homofile muslimer for kort tid siden eller besøkte moskeen som var utsatt for terrorangrep. Konge Harald fikk jo også sin dose da han han beskrev hva nordmenn var. Hans beste tale var det mange som ville hevde...

Noe som åpenbart må plage vettet av deg!

1
kansas00 At ikke Stoltenberg eller andre elite personer som taler om mangfold og flerkulturelt samfunn ikke selv har noen særlig flerkulturell omgangskrets gjør vel ikke at man ikke kan kri...

Uansett så hadde nok en del av denne eliten gjort lurere i holdt fanen lavere i forhold til sine politiske meninger. Spesielt et kongehus som i liten grad lever i den samtiden de selv hyller.

Hva er denne eliten det snakkes om? Er jeg nå blant eliten, jeg arvet 3 millioner her om dagen. Skjønner, jeg har alltid forstått, at denne eliten de snakker om, er folk med mye penger, og de er i eliten selv om noen er stokk dumme? Kan det stemme?

1

men burde ikke denne familien i lys av hva de sier hatt et større nettverk av flerkulturelle personer rundt seg.

hva er best/verst? at kongefamilien skaffer seg "venner" eller en omgangskrets med flerkultgurell bakgrunn fordi det ser fint ut på tv bilder. eller at de har de vennene og den omgangskretsen de har? en kan da være for flerkulturellt samfunn uten at man trenger venner fra det flerkulturelle?? og er ikke dette egentlig et spark til det flerkulturelle som ikke engasjerer seg, husk at mange av jestene er jo fra det offisielle norge, hvorfor er det bare radja som var der, det er ikke nødvendigvis kongefamilien som har skyld i at det er for få med flerkulturell bakgrunn på en ofisiell fest på slottet.

1
Oric-1 Så du vil ha med mørkhudede selv om de ikke har fortjent det på noen måte? Immigranter fra sub-Sahara og Mena-land gir ikke kvalitetstempel på noe som helst.....tvert imot.

Så du vil ha med mørkhudede selv om de ikke har fortjent det på noen måte?

Mørkhudede med universitetsutdannelse innen statsvitenskap og/eller jus eller kanskje samfunnsøkonomi fortjener på lik linje som alle andre å delta på maktens tinder. Dersom de sikter dit da.

1
GARDSDATTRA [sitat…] Mørkhudede med universitetsutdannelse innen statsvitenskap og/eller jus eller kanskje samfunnsøkonomi fortjener på lik linje som alle andre å delta på maktens tinder. Ders...

Mørkhudede med universitetsutdannelse innen statsvitenskap og/eller jus eller kanskje samfunnsøkonomi fortjener på lik linje som alle andre å delta på maktens tinder.

Jo, men når ingen av dem "når opp" til dette skal man ikke kvotere dem inn på noen måte.....heller ikke i kongelige selskap.

1

Kan kongehuset leve med å predike verdier som flerkulturelt samfunn og hva det nye norge er, samtidig som de i liten grad tilpasser seg dette selv. Nå var det sikkert noen grunn til at Durek ikke var der.. men burde ikke denne familien i lys av hva de sier hatt et større nettverk av flerkulturelle personer rundt seg.

“The way modern society is structured is that we live in community with each other but have also moved away from one another. We live through social media, computers, and phones. Communication is filtered through computer screens and I ask if part of the reason is that we don’t want to really experience the feelings brought on by the difficulty and reality of our lives" - Durek i et tidligere intervju.

Og nå, forklaring på hvorfor han ikke kom i konfirmasjonen:

"Jeg holder på å skyte en stor film her i Hollywood, og jeg lager også en stor tv-serie for Netflix, og spiller inn i studio. Jeg måtte være i studio hele uken, sju-åtte timer hver dag"

(På hans egen insta skriver han at det var en bok han var opptatt med. "I had to decline invitation to finish book unfortunately we are all sad about it"

Bare et lite bidrag hva "Å leve som man taler" angår

1
Oric-1 [sitat…] Jo, men når ingen av dem "når opp" til dette skal man ikke kvotere dem inn på noen måte.....heller ikke i kongelige selskap.

Det finnes mange mørkhudede med universitetsutdanning, og jeg tror de fleste av de kunne vært en langt bedre justisminister enn de seks vi har hatt på seks år, nå er det vel sjuende far i huset som regjerer den posten. Like elendig som de foregående ….

Foreløpig har vi en med mørk hudfarge som tilhører det offisielle Norge. Abid Raja var gjest i konfirmasjonen i egenskap av å være medlem i presidentskapet.

Så skal jeg minne deg om at hudfarge ikke sier noen verdens ting om kompetanse.

1
Laster...