Aktuelt

abcnordic

Kong Durek av Norge?

Kong Harald vil neste år feire 30 års jubileum som konge av Norge. La oss si at hele Kong Haralds slekt, altså alle etterkommere av kong Olav med dens maker hadde deltatt på 30 års jubileet på slottet og at prinsesse Martha allerede er blitt gift med sjaman Durek. Hvis slottet skulle bli rammet av en kraftig terrorbombe der alle omkommer, unntatt sjaman Durek, hva ville ha skjedd etterpå? Det hadde ikke vært noen av etterkommerne med dens maker igjen etter kong Olav i det hele tatt, alle hadde dødd. I følge lovverket skal det være barn av en konge eller dronning eller en i den kongelige slekten som kan ta over tronen. Martha er nr 4 i arverekkefølgen etter Haakon, Ingrid og Sverre og hva hvis hun hadde vært gift med sjaman Durek og hva om det ikke fantes noen andre som kunne ta over etter kong Harald, hadde sjaman Durek blitt utnevnt til ny konge av Norge? Det er et ord som heter unntak og endring av lovverk hvis det skulle vise seg at det blir totalt umulig å finne en arvtager til tronen etter en sånn tenkt situasjon og dilemma. Personlig tror jeg at Norge hadde blitt republikk.

3
74 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Jaja, det er lov aa gruble/fantasere litt, dette var droeyt men vil aldri skje, og takk for det.

Uansett hvordan det gara med Kongehuset, for meg maa det gjerne bli Republikk , men sjaman eller jaman Durek vil nok heldigvis aldri komme i en situasjon hvor han kan paavirke dette valget eller annet som skjer i Norge.

Mannen burde vel strengt tatt blitt utvist paa livstid.

3

hadde sjaman Durek blitt utnevnt til ny konge av Norge?

Nei. Han er ikke i arverekkefølgen og vil ikke bli konge. Uten å være ekspert antar jeg det ville blitt som i Sverige der ektemannen til kronprinsessen har en prinsetittel.

1

Kong Harald vil neste år feire 30 års jubileum som konge av Norge. La oss si at hele Kong Haralds slekt, altså alle etterkommere av kong Olav med dens maker hadde deltatt på 30 års jubileet på slottet og at prinsesse Martha allerede er blitt gift med sjaman Durek. Hvis slottet skulle bli rammet av en kraftig terrorbombe der alle omkommer, unntatt sjaman Durek, hva ville ha skjedd etterpå? Det hadde ikke vært noen av etterkommerne med dens maker igjen etter kong Olav i det hele tatt, alle hadde dødd. I følge lovverket skal det være barn av en konge eller dronning eller en i den kongelige slekten som kan ta over tronen. Martha er nr 4 i arverekkefølgen etter Haakon, Ingrid og Sverre og hva hvis hun hadde vært gift med sjaman Durek og hva om det ikke fantes noen andre som kunne ta over etter kong Harald, hadde sjaman Durek blitt utnevnt til ny konge av Norge?

Nei, selvfølgelig ikke. Durek har ikke blått blod. Han er (i ditt scenario) giftet inn i familien og kan aldri bli regent. Det kan heller ikke dronning Sonja eller Mette-Marit.

Dessuten har Harald så mange slektninger i det engelske kongehuset (og i andre kongehus) så det er nok av blått blod å velge fra hvis man velger å oppretteholde kongehuset i Norge.

Dronning Elisabeth er tremenningen hans f.eks. Harald står forøvrig øverst på lista som ny regent i Storbritannia hvis hele den engelske kongefamilen med alle engelske familiegrener skulle stryke med (King Ralph).

1

Hvis slottet skulle bli rammet av en kraftig terrorbombe der alle omkommer, unntatt sjaman Durek, hva ville ha skjedd etterpå?

Det hadde muligens blitt slutten på monarkiet, men får nå endelig håpe at det ikke blir måten det skjer på, selv om jeg personlig synes systemet gikk ut på dato for minst 100 år siden.

1

Kong Olav var enebarn men hans far, kong Haakon hadde mange søsken i den danske kongefamilien. Jeg tok en titt på det danske kongeslektens stamtre, det var ikke til å bli klok av, hehe. Isåfall kunne de utnevnt en kjent person (prins Joachim) eller en mer ukjent person fra den danske kongeslekten til den norske tronen.

1

Hva driver Charter Svein med om dagen......å , glemte at han allerede ER konge :p

Pussig han britiske legen de hadde , lignet veldig på Kong Olav

1

Martha er nr 4 i arverekkefølgen etter Haakon, Ingrid og Sverre og hva hvis hun hadde vært gift med sjaman Durek og hva om det ikke fantes noen andre som kunne ta over etter kong Harald, hadde sjaman Durek blitt utnevnt til ny konge av Norge?

Noe lignende har jo faktisk skjedd før i monarkiets historie. 8. juli 1762 ble tsar Peter III av Russland avsatt av misfornøyde offiserer i allianse med hans hustru, den tyske prinsessen Sophie von Anhalt-Zerbst. Hun overtok makten som regent for deres mindreårige sønn Paul, og hun kom til å styre riket med jernhånd til sin død i 1793, da Paul var nesten 40 år gammel. Hun er bedre kjent under sitt russiske navn Katarina den Store. Katarina hadde ingen personlige krav på den russiske tronen, og heller ingen blodsbånd til dynastiet Romanov; hun var mye nærmere beslektet med det danske kongehuset. Hennes ektemann var derimot dattersønn av Peter den Store.

Men dette hendte jo på en tid da statsapparatet var fundert i monarken, og da en konge eller keiser faktisk hadde reell politisk makt. Selv om Durek og Märtha skulle få en sønn eller datter som på merkelig vis endte opp først i arverekkefølgen, ville sjamanen garantert ikke fått noen rolle som regent.

2

Durek er vel ikke medlem av Den norske kirke? For å bli det må man være døpt, og det må dokumenteres. Tror man må være statsborger også, men ikke helt sikker.

1

Kong Durek har funnet sin dronning. Sammen kan de regjere i toppen av trekronene i et passende afrikansk land.

Rykke ut i nærmiljøet ved behov og kreve flere tusen for hver enkelt konsultasjon.

Lykke til, Ex-kronprinsesse og Herr Durek!

(Durex og Hårek.... smiler litt av navnet!)

2
ynnory Kong Durek har funnet sin dronning. Sammen kan de regjere i toppen av trekronene i et passende afrikansk land. Rykke ut i nærmiljøet ved behov og kreve flere tusen for hver enkelt...

Kong Durek har funnet sin dronning. Sammen kan de regjere i toppen av trekronene i et passende afrikansk land.

Når du skriver dette, har Durex'n hevdet at han og Martha var Farao og Dronningen av Egypt i sine tidligere liv. Hvis jeg hadde møtt disse to på gata ville jeg sagt til dem at jeg kjenner disse to igjen fra mitt tidligere liv da jeg var slave og var med om å bygge pyramidene.

2

Sannsynligvis hadde monarkiet blitt avviklet av et sørgende storting,men hvis ikke hadde man funnet en tronbestiger fra Bernadottene, tenker jeg. Kjøpmannsfamilen fra Frankrike.

1

Jeg kan ta på meg rollen jeg.

Men det vil bli noen bittesmå nærmest umerkelige justeringer som kommer til å foretas. Slottet flyttes til Molde. Det blir ikke snakk om noen signing i Nidarosdomen, men heller kroning på Veøya.

Jeg orker ikke delta på julegudstjenester ei heller vil jeg se leikaring og andre kjedelige oppvisninger når jeg reiser rundt og besøker dere undersåtter. Her må underholdningsverdien opp mange hakk for at jeg og dronningen skal orke å sette oss i vår privatjet.

Som en gave til befolkningen vil jeg iverksette søknad om Sommer og Vinter-OL og Fotball-VM. Oljefondet som heretter vil hete "Hans kongelige høyhet PapaSmurf Rex' fond til benyttelse for oppmuntring av det norske folks fond" står for finansieringen av idrettsanlegg. Inflasjonen skal dere ikke tenke på, den bare forbyr jeg gjennom et kongelig dekret.

Jeg vil også befale klimakrisen til å forlate Norge øyeblikkelig. Den er ikke velkommen. Så snart den er borte vil oljeboring i Lofoten starte med fullt trøkk.

Reklamepauser midt i TV-programmer og filmer vil bli slått hardt ned på.

Menn skal få lov til å flørte igjen, uten å være redd for Metoo. Men enhver som ikke behandler damene fint eller som ikke tar et nei for et nei kastes i det fuktige mørke fangehullet i årevis.

Nå håper jeg selvsagt at jeg slipper å ta over, men jeg tror dere hadde blitt fornøyde. I allefall en stund.

1
trondergutt Kong Glad Hjallis var vel egentlig ikke trønder fra fødselen av, ble født på Rødøy i Nordland :) Men var trønder det meste av livet, det er det ingen tvil om, ei heller ikke at han...

Rødøy

Takk for tankevekkende info...

Er trøndere født i Trøndelag i det hele tatt?

Kanskje rømlinger fra nabofylkene, de aller fleste!

Jeg er oppvokst i Hedmark, langt fra grensen til Trøndelag.

Nabolaget nær der Alf Prøysen var fra... Ringer det en aldri så liten bjelle...

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk jaha1255 Siste svar

Pride-skytingen:

Hvis RESPEKT FOR ANDRE MENNESKER UANSETT LEGNING . VI kan være UENIG / ENIG SÅ MYE VI VIL MEN DE " SKEIVE " FORTJENER OGSÅ FULL RESPEKT til å leve sine liv på lik linje som vi andre som IKKE ER SKEIVE...
1
45 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

PST sjefen må gå!

Vi kan ikke ha et PSTsom ikke gjør jobben sin. De må også ta folk med psykiske lidelser . Det er for seint når det drepes folk. Norge er en politistat og det kryr av politi i Oslo. Både sivil og i uni...
1
29 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

NRK sport politisk blind!

Nå må NRK slutte å politisere alt av idrett. Klaveness hadde ikke oppdatert coronapasset sitt på telefonen / mobilen. Så får faen NRK det til å se dette som en politisk markering mot Klavenes. Det er...
2
9 svar

Der gikk Stortingspresidenten på mine

"– Hat er hat, og har ikke noe med religion eller bakgrunn å gjøre, sa Stortingspresident Gharahkhani. Beklager, men det er for dumt sagt for en stortingspresident. Det er mye annet han burde sagt -...
Bilde

Sa at angrepet ikke har noe med religion å gjøre: Nå får han svar

– Vi må være klar på hva som motiverer til denne type terror, sier Høyres Mahmoud Farahmand.


Bilde www.nettavisen.no
1
1 svar
Laster...