Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Reelle smittetall, over eller under 1 mill?

Norske helsemyndigheter jobber på spreng med å få på plass et system for selvrapportering av luftveissymptomer. Håpet er at dette kan gi et bedre bilde av hvor mange som er syke i Norge.

Imens har Dagbladet satt igang et kjapt og enkelt selvrapporteringssystem https://www.dagbladet.no/spesial/coronakart/kart

Tall sålangt:

Innmeldte: 20438 Mistenker å være smittet: 4282 Testet: 393 Positiv: 106

Så 2% testet, og 25% av de testede var positive.

Men det viktige her er at 21% mistenker å være smittet.

Hvis det er representativt (det kan jo være et skjevt utvalg) er det over en million mennesker i Norge som i hvert fall mistenker å være smittet.

3
14 svar

14 svar

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

justanothername

I Storbritannia kom det nå en forskningsrapport fra universitetet i Oxford der de antydet at allerede over halvparten av befolkningen er smittet!

https://www.dagbladet.no/nyheter/storbritannia-halvparten-kan-vaere-smittet/72290471

Det blir (litt i overkant) spennende å se hvordan det går.

1

justanothername

Nå har endelig FHI skjønt at de trenger tall over hvor mange som faktisk er smittet, og laget en selvregistreringsside:

https://helsenorge.no/koronavirus/koronasmitte

Ved å melde fra, hjelper du Folkehelseinstituttet med å kartlegge hvor mange som kan være syke med koronavirus i Norge. Takk for hjelpen!

1

maxus4

Men nå har man endelig funnet et større problem enn selve viruset. Dette viruset som oppstod i Kina, som fikk først utbrudd i Kina, som kinesiske myndigheter dekket over i lang tid , og som ble i stor grad spredt til resten av verden fra Kina og i stor grad av Kinesere. Trump har omtalt dette viruset som kinesisk. Da må man bruke alt man finner av spalteplass og nyhetstid om dette. Noen kan jo bli støtt. At mediene for 1-2 mnd siden selv omtalte viruset som kinesisk er glemt.

Selv i en krise er det Orange Man Bad som gjelder..

Årets hit !

1

maxus4

Hva skjer med de friskmeldte? De skandinaviske landene har knapt friskmeldte mens de fleste andre land har stadig økende tall av friske. Er dette fordi vi ikke rapporterer inn friske? Eller har vi andre kriterier for hvor lenge noen skal være frisk før de blir rapportert inn ? Jeg spør for jeg vet om flere konkrete tilfeller av friskemeldte og de viser ikke i statistikken

1

Jallaskar

r dette fordi vi ikke rapporterer inn friske?

Dette

1

maxus4

Det er jo egentlig synd. Det hadde kunne gitt folk håp dersom man hadde etterhvert vist hvor mange som nå er friskmeldte og at man kan få antallet høyere enn nye smittede. Håper man fokuserer litt på det også.

1

justanothername

Dette burde egentlig vært på plass som en del av beredskapen:

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/OpAxW1/coronaviruset-jobber-intenst-med-nytt-rapporteringssystem-via-bankid

Uten gode data styrer man i blinde.

Det er tydelig at FHI sålangt har vært uforberedt på rasktløpende epidemier, for mye flaks med SARS og fugleinfluensaen og forsåvidt også svineinfluensaen.

1

Lignende temaer

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...