Nye VGD er lansert! Mer informasjon

retten til å stenge ned samfunnet

Har regjeringen, eller bør de ha rett til å stenge ned samfunnet? Selvsagt ikke, det er langt utover deres myndighet å nekte folk å gå på jobb og å nekte dem deres bevegelsesfrihet.

Så de må erklære unntakstilstand. Ok, men hva må til for dette? Her er en typisk kilde til maktmisbruk så det er helt nødvendig med gode retningslinjer.

For unntakstilstand må rikets sikkerhet være truet. Dette er svært alvorlig og det må temmelig mye til.

Så, er covid-19 grunn til unntakstilstand? Selv har jeg vanskelig for å se det. Det blir av og til argumentert med at samfunnsfunksjonene er truet. Men dette er bare påstander uten begrunnelse. En overdødelighet blant eldre over 70 år kan neppe true samfunnsfunksjonene. En periode med anstrengt eller sprengt kapasitet i helsevesenet er neppe noen fullverdig grunn. Det er fort gjort å sette opp svære feltsykehus. Men disse har ikke blitt brukt nå, noen steder.

For meg virker det for enkelt å vise til bilder fra Bergamo og intervjuer med helsearbeidere der. Man må gi en skikkelig redegjørelse for at rikets sikkerhet er truet. For unntakstilstand er svært alvorlig. Nedstengingen skader og krenker millioner av mennesker. Det kan ikke bare gjøres på skremsel og panikk. Hvor lenge skal det stenges ned? Til Solberg, Høie og Raja mener det er trygt nok? Hva hvis det kommer en spesielt kraftig influensasesong, skal de stenge ned hele landet på et innfall?

Nei, dette er ikke holdbart. Derimot er en rekke andre tiltak mulige. F eks å påby masker på busser osv er et mye mindre inngripende virkemiddel.Her er regjeringen på mye sikrere rettslig grunn. Vi trenger en skikkelig debatt om disse tingene

4
166 svar

166 svar

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

Everenga

Noe av det mest slitsomme med stengningene er forsøkene på å vri det til noe positivt.

Nei Norgesferie er ikke et OK alternativ.

Nei det er ikke bra at man har mer tid til å ta en pust i hverdagen.

Nei dette er ikke en dugnad, det er en påtvunget økonomisk katastrofe med masse tilhørende praktiske ulemper.

3

Rainmaker

Nei Norgesferie er ikke et OK alternativ.

Nei det er ikke bra at man har mer tid til å ta en pust i hverdagen.

Hvorfor ikke?

Hva er problemet med å gjøre det beste ut av den situasjonen man er i?

1

Arrcab

Hva er problemet med å gjøre det beste ut av den situasjonen man er i?

De fleste gjør nok det, men media er fulle av folk som sutrer over alt av fornøyelser, sol og varme, som de nå ikke får på en stund. Det tyter fram en holdning, som avslører en bortskjemt befolkning, som ikke aksepterer at Stortinget iverksetter de strenge smittevernlovene, og at de sjøl påføres noen begrensninger i en relativt kort periode. Dette viruset er farlig, ikke bare for de eldre, og kvelning skal være en svært ubehagelig måte å dø på.

1

oknext

Nå finnes det jo mulighet for enhver borger å danne ett parti.

Så ønsker man å danne ett parti som har som mål å endre grunnloven og andre lover som begrenser hvilke fullmakter storting og regjering har, så kan man faktisk det.

Bare å sette i gang.

2

DYtech

Ja det er faktisk slik demokratiet fungerer. Men ikke alle har skjønt det.

2

DYtech

Så ønsker man å danne ett parti som har som mål å endre grunnloven og andre lover som begrenser hvilke fullmakter storting og regjering har, så kan man faktisk det.

Bare å sette i gang.

Alternativt kan man melde seg inn her. Husk flittig bruk av capslock, utropstegn og stavefeil. Livets harde skole er heller ikke å forakte. :-)

1

zetta

Vi kan jo starte med å prøve å oppnå en god debattkultur. Når vgd er den eneste muligheten for en åpen, fri debatt så sier det sitt.

Vi får ikke noe riktig demokrati uten en god ytringsfrihet. Men vi har ytringsfrihet i navnet, men ikke i realiteten.

1

daniekr

Kommer sikkert til å bruke litt mer penger innenlands, men kan dessverre ikke utsette ferien, så får tidligst sett aldrende familie og venner i utlandet til neste år. Det hadde vært enklere å akseptere om jeg opplevde risiko, konsekvenser og logisk sammenheng med tiltakene, men det gjør jeg ikke.

2

Langveg

Slovenia opnar no grensene for reisande frå EU-EØs-land (utan karantene når ein kjem) frå 31. mai. Aust-Europa (bortsett frå Russland) Afrika og dei fleste land i Asia har sloppi svært greitt frå det, og det kjem ikkje av strenge tiltak. Gjennomsnittsalderen på folk i Afrika er for eksempel 20 år.. Det vil vera nok av land ein trygt kan reisa til i sumar jamvel om ein skulle vera over 70 år. Då får ein heller kosta seg på ti dagars formell karantene når ein kjem heim om den hysteriske og kontrollsjuke norske regjeringa held på det tiltaket.

1

Everenga

Personlig velger jeg jobbsommer og familieferie til høsten. Skal legge igjen så lite penger i ferienorge som jeg overhodet klarer.

2

Columbus_3

Sånn opptrer en ekte patriot.

(ironivarsel)

1

Everenga

Sånn opptrer en ekte patriot. (ironivarsel

Litt usikker på hvorfor du varsler om ironi når du ikke bruker det. Dette er sarkasme og ikke ironi, men for all del du er ikke den eneste på VGD som sliter med forskjellen.

Elletrs hva poenget ditt om patriotisme angår, så har du helt rett. Patriotisme er omtrent det dummeste jeg vet om. Folk som går rundt og er stolte av å ha blitt født et sted.

Skjønner godt at man er stolt av hva man oppnår, hvordan man oppdrar barna sine osv, men å være stolt av noe man ikke har noen del i er jo fullstendig bak mål.

1

Everenga

Fordi det er påtvunget. Det framstilles som en dugnad vi alle er sammen om, vel vi er ikke det.

2

Rainmaker

Hvorfor skal ikke folk gjøre det beste ut av en situasjon, selv om de er påtvunget den?

Må si det er en merkelig holdning du fronter.

1

Lignende temaer

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...