Aktuelt

710

Det deichmanske bibliotek til salgs, plutselig.

Greit nok at biblioteket legges ned. Det er statsdrevet, bøker er gratis tilgjengelig og koster skattebetalerne penger. Men hvordan i all verden skal det bli bedre av at det flyttes til sjelløse j*vla Bjørvika. Den saken her er så mye verre enn hva den tilsier og skjer nærmest bak ryggen på befolkningen.

https://www.aftenposten.no/osloby/i/pL3BrW/bibliotek-til-salgs-pris-58-millioner

Minner om Acer-avtalen. Helt plutselig og uten forvarsel. NSB også. På tide å stenge de kranene. Ærverdige bygg rives ned for morro skyld.

1
14 svar

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

Faktisk ikke lest om det før nei. Jeg leste bare overskriften, men jeg tror du forstår hva jeg mener. Det er jo tross alt ikke første gang et bibliotek røres her i Norge.

1

> Jeg leste bare overskriften, Det ante meg

> men jeg tror du forstår hva jeg mener. Nei

> Det er jo tross alt ikke første gang et bibliotek røres her i Norge. Aner ikke hva du snakker om, eller relevans.

De som har skjedd nå er i hvert fall at man etter mange års diskusjoner og planlegging i 2001 bestemte å bygge et nytt hovedbibliotek med moderne lokaler, til erstatning for et gammelt. I 2013 bestemte man at det skulle ligge i Bjørvika istedet for det opprinnelige forslaget med Vestbanen. I 2020 ble det ferdig (åpner nå i juni).

Ser ut som du er opprørt over ett eller annet, men det er ikke helt klart hva.

1

Det ble vedtatt å flytte biblioteket første gangen i 2001. den gang til Vestbanen.

I 2013 ble det vedtatt å flytte det til Bjørvika.

De har selvsagt holdt disse kommunestyrevedtakene helt hemmelig slik at du ikke har fått dem med deg.

Helt ut av det blå så flytter de det plutselig til Bjørvika etter at de stengte dørene for siste gang på Hammersborg for 1 1/2 år siden. det ble også gjort helt i det stille uten at du fikk det med deg.

Noen er så superspekulerte at det ikke tar mer enn 19 år siden de første gang vedtok å flytte tll de helt plutselig flytter.

Hva er egentlig grunnen til at du ikke får med deg slike ting? Kan det være du som er det egentlig problemet i denne miksen og ikke de som "uten forvarsel" gjør noe 19 år etter at de vedtok å gjøre noe?

1

Y-blokka. Rikshospitalet. Vondt blir verre. Flotte bygg helt uten nytte.

Litt som å skrike etter New Dehli, men får Dubai servert.

1
710 Y-blokka. Rikshospitalet. Vondt blir verre. Flotte bygg helt uten nytte. Litt som å skrike etter New Dehli, men får Dubai servert.

Y-blokka. Rikshospitalet. Vondt blir verre. Flotte bygg helt uten nytte.

Det er fælt. Alt burde vært slik det var i år 1700. Alle de vakre hestene som er blitt byttet ut med biler og sånn også. Og er virkelig et Jetfly penere enn en majestetisk Zeppelin?

Funksjonalitet over estetikk any day. Spesielt når det hva det offentlige bruker penger på.

1
legalize_it [sitat…] Det er fælt. Alt burde vært slik det var i år 1700. Alle de vakre hestene som er blitt byttet ut med biler og sånn også. Og er virkelig et Jetfly penere enn en majestetisk...

Det er fælt. Alt burde vært slik det var i år 1700. Alle de vakre hestene som er blitt byttet ut med biler og sånn også. Og er virkelig et Jetfly penere enn en majestetisk Zeppelin?

Det var vel ikke Zeppelinere i år 1700. Ikke luftballonger engang, det kom på 1780 tallet. Men den første var vel ikke så verst pen. Tror jeg. Pyntet var den i hvert fall:

https://en.wikipedia.org/wiki/Hot_air_balloon#/media/File:Montgolfier_Balloon.JPG

1

Nå har jeg vært der kun en gang og jeg likte det, tror det var i 2018. Hvorfor 1700-tallet og ulike fremkomstmiddel nevnes vet jeg ikke. Kunne sikkert tatt en diskusjon om selvkjørende biler og kollektiv trafikk også, men jeg ser ikke helt relevansen.

1
710 Faktisk ikke lest om det før nei. Jeg leste bare overskriften, men jeg tror du forstår hva jeg mener. Det er jo tross alt ikke første gang et bibliotek røres her i Norge.

Jeg leste bare overskriften

Eit godt råd: Når du skal skriva eit opprørt innlegg basert på ein avisartikkel, så er det ein fordel å lesa HEILE artikkelen FØR du kommenterar.

Mindre risiko for å drita seg ut på den måten... men sjølvsagt mindre underholdande for oss bedrevitarar.

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk Arrcab Siste svar

"Noen har snakket sammen"

Dette er tradisjon, men før var det en rotur, i dag "snakker de sammen" på tur rundt Songsvann, eller mens de spiser en bedre middag hos en felles partifelle. Etter en utlysning med målrettet beskrive...
2
13 svar
Politikk - Norsk silas Siste svar

Klimahysteriets svingdør

"Alle" vil legge ned atomkraft, kull, olje og gass. 2020 ble det året den berømmelige svingdøren traff klimahysteriet midt i fleisen. i 2019 hadde vi følgende globalt konsum i TWh (ca.): Olje - 53.000...
3
7 svar
Politikk - Norsk silas Siste svar

Betal per kilometer kjørt

Arbeiderpartiet og andre avgiftskåte partier ivrer etter å innføre veiprising i Norge og det kan fort dyrt, og selfølgelig mye dyrere for "folk flest" som har behov for et fleksibelt transportmiddel....
Bilde

Veiprising prøves ut i Norge

Veiprising som et alternativ til bompenger har stått på den politiske dagsordenen siden bompengeopprøret. Nå skal Statens vegvesen for første gang teste det ut.


Bilde www.nrk.no
1
6 svar
Laster...