Er det rart folk ikke har noen problemer med å være kriminelle.. For en behandling

>>> Du kan jo spørre deg selv hvor lenge du kan greie deg med å være låst inne på 8m2 uten tilgang til internett, familie, venner etc.

2
fazz [sitat…] >>> Du kan jo spørre deg selv hvor lenge du kan greie deg med å være låst inne på 8m2 uten tilgang til internett, familie, venner etc.

Det styggeste her, er at de innsatte har bad og en flatskjerm-TV.

Det må da i det minste være mulig å oppdrive noen slike bildrør-TV`er som vi brukte i forrige århundre?

Det står ikke noe i artikkelen om hvor ofte de innsatte blir banket, men jeg syns stokkeslag til frokost, lunsj, middags og kvelds bør høre med.

Legger også merke til at de har farger på intriør og vegger, slikt burde avskaffes. Alt bør være malt svart, og lyset trenger ikke lyse mer enn en time hvar dag.

Bibliotek????? Hva skal disse jævlene med bøker? Kunne de ikke lest seg ferdig før de valgte å bli kriminelle?

Nei, her var det mye å gripe fatt i.

Har de i tillegg fliser i dusjen, tror jeg nesten jeg klikker i vinkel.

2

Det er kun friheten som er tapt for disse som soner i "flotte" fengsler.

Her kan de trimme, får store friluftsareal, handler mat for "lønna" og kan kokkelere.Anledning for å få utdanning (hvilket er fint) fine besøksrom som også er tilrettelagt for barn. Sosialt samvær med andre fanger( noe noen er negative til).

Men de kan nok ikke ligge å dra seg så lenge de vil, hvilket også kan være en form for straff.

1
Tempus Det er kun friheten som er tapt for disse som soner i "flotte" fengsler. Her kan de trimme, får store friluftsareal, handler mat for "lønna" og kan kokkelere.An...

Det er kun friheten som er tapt for disse som soner i "flotte" fengsler.

Joda, og man kan fint argumentere for at kriminelle kunne sonet under hardere forhold. Men det er bare halve delen av det.

Man har lett for å glemme at det å sperre folk inne, først og fremst er for å beskytte frie borgere mot de ugjerningene som fikk dem fengslet. Og det er jo oppnådd, uansett hvor 'fint' de måtte ha det bak lås og slå.

1

Men de glemte å skrive at etter hver gang man skal treffe advokat, eller besøkende, så må man strippe og sette seg på huk over speilet på gulvet. Da vil grisemannen se opp i ræven i tilfelle du smugler inn en pose med boller.

1
SlimWhitman [sitat…] Joda, og man kan fint argumentere for at kriminelle kunne sonet under hardere forhold. Men det er bare halve delen av det. Man har lett for å glemme at det å sperre folk i...

Man har lett for å glemme at det å sperre folk inne, først og fremst er for å beskytte frie borgere mot de ugjerningene som fikk dem fengslet. Og det er jo oppnådd, uansett hvor 'fint' de måtte ha det bak lås og slå.

Aller helst skal de rehabiliteres såpass at de klarer seg utenfor murene uten å drive med krim, sammenlignet med andre land klarer vel Norge seg ganske greit der selv om man alltid kan bli bedre.

1
fargerik Det styggeste her, er at de innsatte har bad og en flatskjerm-TV. Det må da i det minste være mulig å oppdrive noen slike bildrør-TV`er som vi brukte i forrige århundre? Det står i...

Nei, her var det mye å gripe fatt i.

Egentlig ikke. For hvor vanskelig kan det vel være å bare gjerde inn et skogsområde med piggtråd, sette opp kontrollposter med automatiserte maskingevær som skyter det som eventuelt berører piggtråden? Sånn, da er fengselet ferdig.

Vil de innsatte ha tak over hodet, lag det selv av de ressurser de kan finne i skogen de befinner seg i. Vil de ha mat, så er det bare å spise bark, evt. dyrke sopp, mose... Drikke? Tja, om det blir regnvær, så har de muligheten.

Mener de at de trenger hjelpemidler til å overleve(?), vel da kan de risse inn en søknad på bark, kaste den over gjerdet, håpe at noen finner den, og videresender søknaden til 'Straffedømtes enhet for avvisning av søknader'.

Når de har sonet ferdig/overlevd f.eks. etter 10 år, så er de brå-klare for et dagligdags liv i samfunnet igjen, rehabilitert og friske til sinns...

Og som et ps, dette kunne vært verre, f.eks. så kunne man droppet skogen, og heller bare gjerdet inn et gjørmehull.., men det blir jo litt i overkant usivilisert.

2
B.O.B Men de glemte å skrive at etter hver gang man skal treffe advokat, eller besøkende, så må man strippe og sette seg på huk over speilet på gulvet. Da vil grisemannen se opp i ræven...

Men de glemte å skrive at etter hver gang man skal treffe advokat, eller besøkende, så må man strippe og sette seg på huk over speilet på gulvet.

Hadde det ikke vært bedre om advokaten ble strippet og måtte sette seg over speilet? Disse stakkars innsatte har jo lidd nok.

1

Det jeg savner i kriminalomsorgen er "normalitetsprinsippet" i praksis.

Burde være grader av luksus når man soner. Man burde starte på midten og ting kan bli bedre eller verre avhengig av oppførsel, resultater etc.

I tillegg burde vi slutte å fengsle så mange som vi gjør. Det er ikke straff. Det er ikke rehabilitering, det er dyr oppbevaring.

Hvor er logikken i at trygda narkomane som koster millioner i året i trygdeutbetalinger og fritt helsevesen straffes ved et slikt opphold som koster skattebetalerne 3000 kr døgnet.

Det er faktisk billigere å betale hotellopphold, mat og dop for en narkoman hvis han holder seg på hotellrommet uten å begå kriminalitet enn det opplegget vi holder på med i dag.

Det er ikke rehabilitering i Norske fengsler. I såfall svært lite og de det gjelder er modne folk som har bestemt seg for å slutte og de hadde klart det under verre forhold også.

Vi må begynne å tenke annerledes på straff.

Disse fengslene rommer alle kriminelle vi har. Alt drapsmenn, til svindlere, lokale voldsmenn, utenlandske fattige smuglere, psykopatiske voldsmenn, psykiatriske pasienter, folk som har voldtatt barn, folk som har drept mora si, fyllekjørere, simple tyver, organiserte kriminelle....

Men hva får de? Nøyaktig samme behandling. Samme opplegg. Like regler. Det er en vits.

Det er en grunn til at når man går inn på et sykehus så finnes det forskjellige avdelinger. Det er ikke en avdeling og 1 enkel kur for all verdens sykdommer.

2
dd12 Det jeg savner i kriminalomsorgen er "normalitetsprinsippet" i praksis. Burde være grader av luksus når man soner. Man burde starte på midten og ting kan bli bedre eller...

dd12...... det er nok en dårlig ide- en avdeling for alle typer overgripere, alt fra voldtektsforbrytere til overgrep mot barn. Gjett hva samtalen ville dreie seg om. Økonomisk kriminelle i en avdeling kunne gi hverandre visse gode ideer. En avdeling for ranere med døden tilfølge, der vil kun depresjonen råde- og slik kan vi fortsette.

1

@Tempus. Sitat: Økonomisk kriminelle i en avdeling kunne gi hverandre visse gode ideer. sitat slutt.

De er vel stort sett som «frittgående høns» og finnes vel ofte i finans avdelinger i næringsliv og børs og lærer vel stort sett, at kriminalitet lønner seg!

PS! Ikke alle finansfolkene er kriminelle! Økonomisk kriminalitet straffes sjeldent, da handler der mer om tilgivelse.

1
fargerik Det styggeste her, er at de innsatte har bad og en flatskjerm-TV. Det må da i det minste være mulig å oppdrive noen slike bildrør-TV`er som vi brukte i forrige århundre? Det står i...

Alt bør være malt svart,

Mørke bygg med nitriste eksteriørfarger er iallfall ansett i toneangivende arkitektkretser (og kommunale farge-rådgivere ved nybygg) som helt toppers, har de et svartsinn, mon tro?... (selv om mørke bygg er klimafiendtlige, men det faktum dysses faktisk ned i f.eks. klimadebatten), så hva er i tilfelle "galt" (som du selvfølgelig antyder) med svarte rom til kriminelle?... (Få blir forresten så høyt aktet innen f.eks. toneangivende politiske kretser, div. pressgrupper, mediebransjen m.fl. - det er vel bare i Norge at voldsutøvere og ranere blir tildelt egen sendeflate i statlig kringkstingskanal med egne programmer, (platforming) der de kan fortelle om, som en god historie, f.eks. lign. at "dere skulle sett øya hennes da jeg tok det brettet med gullringer og sprang ut av butikken" o.l.

Kan tenke meg at slike kriminelle i store deler av en hjernevasket befolkning i dag vekker mindre "ektefølt" avsky enn f.eks. visse bare faktaopplysninger fra enkelte politikeres munn. Rare greier det der, men slik er det jo blitt...

1
Laster...