Aktuelt

mf_6

Indianerne kommer likevel ikke

Alle fikk vel med seg at Siv Jensen for en tid tilbake krenket en hel verden fordi hun kledte seg ut som en indianerjente. Pen ble hun riktig nok ikke, men folk ble krenket i hopetall.

Nå holdt det på å skje igjen. Ikke frøken Jensen denne gangen. Men rockegruppa Indian Summer skulle opptre på et lite etablissement iført indianerkostymer som de har gjort siden 2006. En ukjent kulturprodusent, Nicolay Lopez, reagerte selvsagt med krenkelse og ropte på boikott. Selveste Lopez fikk i det minste fem minutters rampelys i lokalavisa.

Det er trist at krenkelsen tar overhånd for slike bagateller.

Krenkelsen tar ikke fri selv om vi har pandemi gående.

1
25 svar

Men rockegruppa Indian Summer

De kan jo kle seg ut i høstblader. Indian Summer betyr jo Gode høstdager.

1

Det er trist at krenkelsen tar overhånd for slike bagateller.

Så det å karikere minoriteter er bagateller, og det å reagere negativt på å bli framstilt karikert og stereotypt er å være krenket.

Ja ja, det tar ei stund før verden går videre og en utvikling kan skje for enkelte. Men det bryr ikke meg hvem som sitter igjen på kaia etter at båten har gått.

1

Det er trist at krenkelsen tar overhånd

Når en tar det at folk gir uttrykk for uenighet om noe og har andre oppfatninger enn en selv som at de føler seg krenket så er det ikke det minste rart at en ser krenkelser overalt.

2
GARDSDATTRA [sitat…] Så det å karikere minoriteter er bagateller, og det å reagere negativt på å bli framstilt karikert og stereotypt er å være krenket. Ja ja, det tar ei stund før verden går...

Så det å karikere minoriteter er bagateller,

Det er ikke all karikering som er ondsinnet. Men det blir et problem når noen på død og liv skal lete etter noe ondsinnet. Finner de det ikke, konstruerer de det.

Sitat fra avisen ved bandets frontfigur: " Bandet ønsket ved oppstarten i 2006 å være en motvekt til den «cowboykulturen» som preget mange konserter den gang, med sørstat- og dixie-flagg. Våre helter fra barndommen var indianerne, og som Varden skrev i vårt første intervju den gang, at vi gikk i kamp mot blåjakkene,"

1
GARDSDATTRA Det er ikke mulig å drasse med seg en melkemaskin. Det siste i dette er melkeroboter. Men nå er sammenligningen med bønder kontra minoriteter litt på vidvanke.

Men nå er sammenligningen med bønder kontra minoriteter litt på vidvanke.

Og det har du retten til å avgjøre?

Folk lar seg krenke for alt mulig, også bønder!

"Halve" østfold lot jo seg krenke over at Raymond framstilte østfoldingen som treg og naiv. Er det annerledes å krenke nordmenn enn andre folk?

En ting er uansett sikkert, det blir ikke plass til mye humor fremover om dette fortsetter!

2
granateple [sitat…] Og det har du retten til å avgjøre? Folk lar seg krenke for alt mulig, også bønder! "Halve" østfold lot jo seg krenke over at Raymond framstilte østfoldingen som treg og n...

"Halve" østfold lot jo seg krenke over at Raymond framstilte østfoldingen som treg og naiv.

Pøh! Østfoldinger har sans for humor. De som eventuelt ble krenket av denne karakterfiguren, er nok i mindretall. Øyvind var jo rockestjerne i ungdommen, King Kong...og har alltid likt å gjøgle.

Tradisjonen med denne humoren har fortsatt opp gjennom tidene med Glade Bjørn og Fredrikstadguttane, for å nevne noe.

Hva med Reinert?

1

Bare vent. nå kommer snart kulturell appropriasjon til vikinghjelmen.

Venter på hylekoret.

1

@morsomte. Det tror jeg sikkert det er.

Trådstart var vel mer et lokkebete? For å lokke folk til å uttale om krenkelse på vegne av indianer stammer i USA og Canada.

Håper det kan spore til å sette seg mer inn i denne kulturen, så kommer det noe godt ut av det.

Fryktløse Mohawks

https://www.youtube.com/watch?v=moOppy5j5Yk

1

@mf_6. Sitat: Hva hjalp egentlig det når noen ble krenket på vegne av indianerne. sitat slutt.

De får slå seg sammen med de som følte seg krenket på vegne av Siv.

Nb. Bilde jeg linket til var en spøk. ;-)

1

Lignende innlegg

Aktuelt oyssol Siste svar

Solbakken om Qatars NRK-arrestasjon: – Det er tragisk

Etter arrestasjonen av de norske journalistene i Qatar, vedgår landslagssjef Ståle Solbakken at Norges Fotballforbunds valg om dialog ikke har vært nok. Samtidig etterlyser han at flere aktører enn NF...
Bilde

Solbakken om Qatars NRK-arrestasjon: – Det er tragisk

Etter arrestasjonen av de norske journalistene i Qatar, vedgår landslagssjef Ståle Solbakken at Norges Fotballforbunds valg om dialog ikke har vært nok. Samtidig etterlyser han at flere aktører enn NF...


Bilde www.vg.no
2
4 svar

Kravstore SV-ere.

En mer arrogant politiker enn denne lederen for nevnte parti, det skal godt la seg gjøre å finne, (vel én enda mer ytterliggående har vel like mye selvtillit og mener seg berettiget til å bestemme dag...
1
2 svar
Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Smittekrangelen i Oslo - RJ mot Høyre

I går satt AP-Byrådsleder Raymond Johansen og var svært indignert over Høyre og Tone Trøen, som tillot seg å kritisere Corona-håndteringen og manglende strategi. I vanlig stil satt RJ og ristet på hod...

Smitterekord i Oslo: Hever beredskapsnivået

Oslo kommune hever beredskapsnivået til nivå tre - som er det høyeste nivået. Byrådsleder Raymond Johansen vurderer også om det skal komme et munnbindpåbud.


Bilde www.msn.com
1
1 svar
Laster...