Nye VGD er lansert! Mer informasjon

På nitti-tallet ble Sverre M. Fjelstad beskyldt for å ta bilder av bjørn i fangenskap og fremstille dem som egne bilder av ville dyr. Før det var hans autoritet og autensitet, ubestridd.

Sverre M. Fjelstad er Oslo-markas diplomat. Han er dyrelivet i østlandets skogers talsmann. Det har han vært fra 50-tallet og frem til i dag, uforandret.

Halvt amerikansk via sin Ontario(?)-fødte lege-mor. Få kvinner i hennes generasjon, ca 1900-talls, studerte medisin. Sin småbruker-sønn-far som ble eiendomsmegler. Å gå fra småbruker til eiendomsmegler, betyr at du går fra å være usynlig til å bli aktivt hatet. Eiendomsmeglere var utbyttere!

Hvis ingen andre melder seg på og skriver biografien om dette geniet, gjør jeg det. Snakk om lettjente penger!

1
24 svar

24 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

Brande_n

Får han Kongens fortjenestemedalje mon tro. Eller er det forbehold fiffen fra Oslo vest?

2

fargerik

Jeg så mye Fjelstad i TV som barn, likte naturprogrammer og gjør det fremdeles. Mye var og er fremdeles redigert, sikkert og visst. Men noe av poenget er å lage bra TV og god underholdning, da.

Bear Grylls har jo omtrent bare fake, liksom livsfarlige reiser i vill natur....men det meste er godt redigert med en skokk av folk som bygger kulisser og filmer. Mange rynker på nesa...det er bare å gjøre et nettsøk på Bear Grylls Fake ;-)

Jeg har stor respekt for Sir David Attenborough. Han har vært så dedikert i så mange år, og har dokumentert omtrent hele klodens natur. Men også med god hjelp fra et stort crew og etterhvert mye moderne teknologi.

Men det er både lærerikt og god underholdning. Og det var Sverre også den gang jeg var barn. Attenboroughs testamente og spådom om klodens fremtid er nådeløs.

2

serk

Han startet som offentlig stjerne som solist i koret Olavsguttene. Han opptrådte over hele verden som 12-åring. Kronprinsesse Martha i utlendighet under krigen, var ett av hans høydepunkt som publikum. Han ble berømt for å kommentere hennes ben, da han ble spurt om inntrykk ved en konsert i USA hvor hun var del av publikum. "Hun hadde så pene ben", sa han da, på spørsmål fra pressen. "Naturmagasinet" som gikk i et utall ukentlige episoder rundt 1970 på NRK TV, norges eneste TV-kanal - gjorde ham til rikskjendis nummer en.

Geniet Sverre Fjelstad er etterkrigstidens mest glemte norske idol - helt ufortjent! Han er norges svar på sir David Attenborough. Det er faktisk ikke helt urimelig å utnevne sir David Attenborough til Storbritannias svar på Sverre A. Fjelstad! Gratulérer med dagen på lørdag, Sverre! Da blir du 90 år. Jeg tror du har mange år foran deg.

Og vi nordmenn bør elske denne mannen som ikke vil være noen urokråke. Han vil helst tie stille og bli usynlig, lik alle dyrene, fuglene og annet liv i Oslos bymark som han elsker. Men det må vi ikke tillate! 17. oktober blir det feiring!

Sverre M. Fjelstad - vokteren av Norges gull - vår natur, fyller 90 år.

NRK kan jo også lee litt på liket i den anledning...

2

12tribe

NRK kan jo også lee litt på liket i den anledning..

NRK er altfor opptatt med å indoktrinere den oppvoksende slekt med woke kultur til å vise noe med substans om en gammel hedersmann..Serr lissom, det er jo 2020 lissom..

2

RazorBoy

Geniet Sverre Fjelstad er etterkrigstidens mest glemte norske idol

Det er mulig. Kan i farten ikke komme på noen som er mer glemt enn Sverre.

1

pfrog567

Sverre M. Fjelstad - vokteren av Norges gull - vår natur, fyller 90 år.

NRK kan jo også lee litt på liket i den anledning...

Merkelig at du som liksom skal være så stor fan av Fjelstad, ikke har fått med deg at NRK har laget en dokumentar om han allerede, som du kan se i reprise før Lørdagsrevyen på hans 90-års dag.

1

finnur

Hvis ingen andre melder seg på og skriver biografien om dette geniet, gjør jeg det.

Flott! Ta kontakt med Sverre, som er 89 år og skriv biografien hans!

2

serk

Ja, tvi om jeg gjør! Da har jeg sikra pensjonen!

1

DYtech

Ja, nei, gamle Sverre blir sikkert glad for en bok han.

1

Zpiff

En får vel i sakens anledning "ta en Vidar Kvalshaug", og posere med boka på gravstøtta til Sverre Martin Fjelstad. Det kan(?) være greit å vente med å gjøre dette til gravfølget har forsvunnet, eventuelt så kan man forsøke å få boka med inn i minnetalen fra presten, og der fortelle om hvor gode kamerater forfatter og Sverre var (via "dyrelivet i marka" -selvsagt).

1

DYtech

En får vel i sakens anledning "ta en Vidar Kvalshaug", og posere med boka på gravstøtta til Sverre Martin Fjelstad.

Han er ikke dau....

1

serk

En får vel i sakens anledning "ta en Vidar Kvalshaug", og posere med boka på gravstøtta til Sverre Martin Fjelstad.

Zpiff: Jeg kjenner Vidar Kvalshaug personlig(og tok umiddelbart avstand, og kan derfor ikke kalle ham "venn").

At en respektert vg-journalist valgte Kvalshaug som en evig livsledsager(giftet seg med ham), fremkalte hoderysting hos meg. Bare avstanden i IQ må ha vært monumental: Den analytiske og nøyaktige journalisten mot den ordfjåge og oppmerksomhetskåte Kvalshaug.

Og tro meg: Å sammenligne Sverre Fjeldstad med Kvalshaug eller Behn, er som å sammenligne Jesus med Hitler.

1

Lignende temaer

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...