Nye VGD er lansert! Mer informasjon

På nitti-tallet ble Sverre M. Fjelstad beskyldt for å ta bilder av bjørn i fangenskap og fremstille dem som egne bilder av ville dyr. Før det var hans autoritet og autensitet, ubestridd.

Sverre M. Fjelstad er Oslo-markas diplomat. Han er dyrelivet i østlandets skogers talsmann. Det har han vært fra 50-tallet og frem til i dag, uforandret.

Halvt amerikansk via sin Ontario(?)-fødte lege-mor. Få kvinner i hennes generasjon, ca 1900-talls, studerte medisin. Sin småbruker-sønn-far som ble eiendomsmegler. Å gå fra småbruker til eiendomsmegler, betyr at du går fra å være usynlig til å bli aktivt hatet. Eiendomsmeglere var utbyttere!

Hvis ingen andre melder seg på og skriver biografien om dette geniet, gjør jeg det. Snakk om lettjente penger!

1
24 svar
Trådvisning
Hele diskusjonen

serk

Han startet som offentlig stjerne som solist i koret Olavsguttene. Han opptrådte over hele verden som 12-åring. Kronprinsesse Martha i utlendighet under krigen, var ett av hans høydepunkt som publikum. Han ble berømt for å kommentere hennes ben, da han ble spurt om inntrykk ved en konsert i USA hvor hun var del av publikum. "Hun hadde så pene ben", sa han da, på spørsmål fra pressen. "Naturmagasinet" som gikk i et utall ukentlige episoder rundt 1970 på NRK TV, norges eneste TV-kanal - gjorde ham til rikskjendis nummer en.

Geniet Sverre Fjelstad er etterkrigstidens mest glemte norske idol - helt ufortjent! Han er norges svar på sir David Attenborough. Det er faktisk ikke helt urimelig å utnevne sir David Attenborough til Storbritannias svar på Sverre A. Fjelstad! Gratulérer med dagen på lørdag, Sverre! Da blir du 90 år. Jeg tror du har mange år foran deg.

Og vi nordmenn bør elske denne mannen som ikke vil være noen urokråke. Han vil helst tie stille og bli usynlig, lik alle dyrene, fuglene og annet liv i Oslos bymark som han elsker. Men det må vi ikke tillate! 17. oktober blir det feiring!

Sverre M. Fjelstad - vokteren av Norges gull - vår natur, fyller 90 år.

NRK kan jo også lee litt på liket i den anledning...

2

12tribe

NRK kan jo også lee litt på liket i den anledning..

NRK er altfor opptatt med å indoktrinere den oppvoksende slekt med woke kultur til å vise noe med substans om en gammel hedersmann..Serr lissom, det er jo 2020 lissom..

2

RazorBoy

Geniet Sverre Fjelstad er etterkrigstidens mest glemte norske idol

Det er mulig. Kan i farten ikke komme på noen som er mer glemt enn Sverre.

1

pfrog567

Sverre M. Fjelstad - vokteren av Norges gull - vår natur, fyller 90 år.

NRK kan jo også lee litt på liket i den anledning...

Merkelig at du som liksom skal være så stor fan av Fjelstad, ikke har fått med deg at NRK har laget en dokumentar om han allerede, som du kan se i reprise før Lørdagsrevyen på hans 90-års dag.

1

Lignende temaer

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...