Nye VGD er lansert! Mer informasjon

På nitti-tallet ble Sverre M. Fjelstad beskyldt for å ta bilder av bjørn i fangenskap og fremstille dem som egne bilder av ville dyr. Før det var hans autoritet og autensitet, ubestridd.

Sverre M. Fjelstad er Oslo-markas diplomat. Han er dyrelivet i østlandets skogers talsmann. Det har han vært fra 50-tallet og frem til i dag, uforandret.

Halvt amerikansk via sin Ontario(?)-fødte lege-mor. Få kvinner i hennes generasjon, ca 1900-talls, studerte medisin. Sin småbruker-sønn-far som ble eiendomsmegler. Å gå fra småbruker til eiendomsmegler, betyr at du går fra å være usynlig til å bli aktivt hatet. Eiendomsmeglere var utbyttere!

Hvis ingen andre melder seg på og skriver biografien om dette geniet, gjør jeg det. Snakk om lettjente penger!

1
24 svar
Trådvisning
Hele diskusjonen

fargerik

Jeg så mye Fjelstad i TV som barn, likte naturprogrammer og gjør det fremdeles. Mye var og er fremdeles redigert, sikkert og visst. Men noe av poenget er å lage bra TV og god underholdning, da.

Bear Grylls har jo omtrent bare fake, liksom livsfarlige reiser i vill natur....men det meste er godt redigert med en skokk av folk som bygger kulisser og filmer. Mange rynker på nesa...det er bare å gjøre et nettsøk på Bear Grylls Fake ;-)

Jeg har stor respekt for Sir David Attenborough. Han har vært så dedikert i så mange år, og har dokumentert omtrent hele klodens natur. Men også med god hjelp fra et stort crew og etterhvert mye moderne teknologi.

Men det er både lærerikt og god underholdning. Og det var Sverre også den gang jeg var barn. Attenboroughs testamente og spådom om klodens fremtid er nådeløs.

2

Lignende temaer

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...