Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Skattelister på nettavisene

Ser de legger ut skattelister for personer for hele landet, både her på VG og andre aviser.

Hva pokker er da vitsen med å ha de nye reglene, om at du blir loggført hvis du snoker i andres private opplysninger på skattesidene? Det var vel med den hensikt at man får et varsel, og kan gå inn og se hvem som har sjekket dine opplysninger. Etter det ble innført, er det nesten ingen som sjekker andre lenger.

Og så legger avisene ut disse opplysningene åpent likevel, og punkterer hele verdien av disse regelene? Det har vel vært hensikten at det skal være et vern for nettopp de som har en del ærlig opparbeidede penger gjennom et liv, så mye kriminelle uhumskheter som foregår i dag. Vi har Hagen saken friskt i minne, og lignende kan lett skje med sårbare personer. Dette uvesenet med at avisene gjør dette, må det bli slutt på. Det burde være forbudt. De som ønsker se navnene på disse personene, får logge inn og registrere seg, slik regelene har lagt opp til. Dette blir for dumt.

3
78 svar

78 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

GunnarBull

Jeg er sterkt imot denne offentliggjøringen, av flere årsaker.

1) Det gir det enkelt for kriminelle å finne ut mulige offere for kidnapping, innbrudd og utpressing

2) Tallene viser kun hva hver enkelt betaler i personlig skatt. De fleste "rike" betaler mye mer til fellesskapet enn det, i form av bedriftsbeskatninger og arbeidsgiveravgifter. Dermed bygger det opp under myten om at rike bidrar mindre til samfunnet enn hvermannsen, noe som er så utrolig misvisende og feil at det nærmer seg latterlig.

3

Folkflesk

Jeg er sterkt imot denne offentliggjøringen, av flere årsaker.

1) Det gir det enkelt for kriminelle å finne ut mulige offere for kidnapping, innbrudd og utpressing

Sikkert et kjempeproblem i det norske samfunnet.

1

Gunstein12

Muligens ikke et kjempeproblem :

Redskap for kriminelle: Vi ser straffesaker nå der kriminelle har brukt skattelistene til å kartlegge ofre for innbrudd og id-tyveri. Vi har også flere eksempler på at folk har mottatt trusselbrev etter at nye skattelister er offentliggjort, der det i brevene kommer frem at avsenderen har brukt skattelistene for å finne ut opplysninger om ofrenes inntekter og formue. https://www.nrk.no/okonomi/_-skattelisteslipp-kan-vaere-ulovlig-1.7343210

2

aegi2

du vinner 100000 på lotto og vil være anonym og den statlige bedriften nt har ikke lov til å offentligjøre navnet

så skal det liksom være lov 1 år etterpå på skattelistene ?

men det er jo så deilig for noen mennesker å grafse i andres liv

2

Jobs

Det er selvfølgelig mer viktig for misunnede folk og få greie på hva folk tjener.En og forhindre slike handlinger som her. Hvor tror folk at disse kriminelle har fått opplysninger i fra at han var en holden mann ?

https://www.nrk.no/nyheter/bortforingen-av-reidar-osen-1.14404856

2

Benkeslitern

forhindre

Tror du det er umulig å finne ut hvem som er formuende uten skattelistene ?

Tror du det er noe mer kidnapping og utpressing av rike her i landet enn det er i land vi kan sammenligne oss med og hvor skatteopplysningene ikke er offentlige ?

1

Gunstein12

Tror du det er umulig å finne ut hvem som er formuende uten skattelistene ?

Det er muligens lettere med skattelistene?

1

Brezjnev

I hvert fall ikke fra offentlige skattelister, for de eksisterte ikke lenger da mannen ble bortført.

1

Folkflesk

Hvor tror folk at disse kriminelle har fått opplysninger i fra at han var en holden mann ?

Kanskje de hadde sett huset hans?

Uansett, så er det helt latterlig å påstå at dette er en sak som ikke ville skjedd hvis det ikke hadde vært for skattelistene.

Hvis det hadde vært en sammenheng her så hadde nok politiet funnet ut av det før "ekspertisen" på VGD.

1

Jobs

Kanskje de hadde sett huset hans?

Men poenget er at de som vil holde en lav profil og ikke vil ha sin formue og inntekt offentilg til alle,ikke har mulighet til dette. Er en kriminell handlig forhindret fordi skattelistene blir totalt skjult ,er det verdt det.

1

Folkflesk

Hva pokker er da vitsen med å ha de nye reglene, om at du blir loggført hvis du snoker i andres private opplysninger på skattesidene?

Det er vel nettopp pga denne endringen at det ikke lenger er noen vits i å starte sutretråder om dette. Sjekker man skatten til noen så vet de man sjekker hvem som har sjekket. "Snokingen" er dermed i praksis borte. Det er heller ikke akkurat et samfunnsproblem at det står en eller annen plass hva Røkke eller Tangen tjener og betaler i skatt.

2

meco

Dette her skjønte jeg ikke, eller så har du misforstått helt.

Ja den endringen var bra den, at man ser hvem som har vært innom og sjekket dine opplysninger. Men poenget er, at når man legger dette åpent ut for de over en viss inntekt/formue, så blir jo ordningen lagt helt død - for dem det gjelder. ( Jeg har ikke så mye inntekt/formue at jeg kommer i den kategorien, så jeg er beskyttet av reglene. )

Som andre sier, er det størst fare for å bli gjenstand for kriminelle, om man har en del penger, så det blir ulogisk å brette ut akkurat dem som er mest utsatt. Ingen grunn til å ha som utgangspunkt, at de er uredelige, eller har gjort noe tvilsomt som gjør at de fortjener å få hengt ut sine økomiske opplysninger åpent i aviser, mer enn andre.

Hvorfor skal vi se de listene? Hva skal vi med dem? De instanser som eventuelt trenger se slike opplysninger, har tilgang uansett, så det bryter med det grunnleggende prinsippet for den nye ordningen å legge opplysningene ut på den måten. Om de plutselig la ut de økonomiske opplysningene til moren din eller noen nære, som ikke har stor økonomi, ifm noe annet, tipper jeg du ville reagert. Men det er i praksis det samme som skjer. Så hvor skal skillelinjene gå, her tar mediene seg bare usmakelig tilrette som det skulle være en selvfølge. Om det er/bør være å regne som private eller offentlige opplysninger, kan også diskuteres. Iallefall burde det opp til offentlig debatt, om media skal ha lov til å legge dette åpent ut.

2

Folkflesk

Som andre sier, er det størst fare for å bli gjenstand for kriminelle, om man har en del penger, så det blir ulogisk å brette ut akkurat dem som er mest utsatt.

Det er nettopp denne her jeg ikke kjøper. Det er overhodet ikke noe problem å finne frem til folk man kan gjøre til gjenstand for utpressing eller kidnapping. Gjenger som driver med slikt sitter garantert ikke og leser disse listene i VG før de planlegger en slik aksjon. Var jeg dem ville jeg lagt vekt på helt andre ting, som f.eks. vakthold av eiendommen, familierelasjoner, og annet. Å finne frem til rike folk er noe den største amatøren kan greie.

At skatteopplysninger i en tabloidavis skal være en avgjørende faktor i denne typen organisert kriminalitet høres ut som tatt fra en tegneserie.

1

jonas

Sjekker man skatten til noen så vet de man sjekker hvem som har sjekket.

Tja, hvor mange går egentlig inn og sjekker hvor mange som har sjekket en selv? Eller får man varsel dersom det skjer?

Forøvrig sender jeg en tanke til stakkars Hanne Sørvåg som slipper nyheten om at hun har fått seg kjæreste. Virkelig ikke dagen å nå gjennom med slik slarv på.

1

Folkflesk

Tja, hvor mange går egentlig inn og sjekker hvor mange som har sjekket en selv? Eller får man varsel dersom det skjer?

Vet ikke, men vissheten om at den man sjekker kan se hvem som sjekker gjør nok helt klart at en del av de som saumfarte gud og hvermann finner på noe mer fornuftig å gjøre.

1

RoyalGard

Tja, hvor mange går egentlig inn og sjekker hvor mange som har sjekket en selv? Eller får man varsel dersom det skjer?

Du bare logger inn og ser på søkestatistikk

1

tenker-selv

Kunne tenke meg å se en USA lignenede saksmål fra folk som ikke vil bli mulig offer for kidnapping grunnet at de legger ut personinfoen deres på nettet.

1

Lignende temaer

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...