Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Kongressbygningen i USA stormet av demonstranter.

Ganske sjokkerende bilder egentlig, hva i alle dager er det som skjer? De ekstreme motsetningene i USA over mange år nå, og ikke minst i dette valget som Trump har tapt gjør at raseriet tar overhånd. Får håpe at dette roer seg ned, og folk tar til vettet og innordner seg demokratisk godkjent valg. Alt annet vil resultere i blodbad.

1
206 svar

206 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

Langveg

Storming av kongrssbygningar er ikkje så uvanleg som mange trur. Men ein må seia med Strindberg: Når er ein revolusjon lovleg? -Når han lukkast.

Det ser ikkje ut som dettte eigneleg er ein revolusjon, og demonstrantane vinn nok ikkje fram. Kva fylgjene vert på lang sikt, er ei anna sak. Det formelle, glattslikka overklassedemokratiet i USA har fått seg eit skot for baugen.

3

Langveg

Fire demonstrantar vart skotne av politiet. Hadde dette vori i Hong Kong eller Kviiterussland, ville ein nok ha høyrt ... Det spesielle er at demonstrasjonane var til støtte for ein sitjande president, men likevel. Vonar også dødsfalla vert granska, ikkje berre vernebuinga til politiet og vaktmannskapa. No får ein vel ein totalt vakta bygning slik at avstanden mellom folk og elite vert endå større.

2

BVB1909

Fire demonstrantar vart skotne av politiet. Hadde dette vori i Hong Kong eller Kviiterussland, ville ein nok ha høyrt ...

Jeg forsvarer veldig sjelden USA, men dette er skivebom. Man må se hva disse "demonstrantene" faktisk gjør, og hvis de utgjør en trussel mot liv er det politiets plikt å handle. Vi har alle sett bildene live fra USA og dette var på ingen måte overdreven maktbruk fra myndighetene. Det samme kan ikke sies om HK eller Hviterussland.

For min del er jeg faktisk imponert over hvordan myndighetene klarte å beholde roen i den situasjonen som oppsto. I et land der det er ok å skyte noen som går på plenen din ville ikke et blodbad vært overraskende. Resultatet av dette angrepet tror jeg blir at det republikanske partiet samler seg. I tillegg var nok dette et politisk selvmord fra Trump sin side.

2

Rhabagatz

Vi har alle sett bildene live fra USA og dette var på ingen måte overdreven maktbruk fra myndighetene.

Det er et poeng, men jeg er ikke sikker på at det er til USAs fordel. For politiet i USA er stort sett glade i å bruke makt, men den unnfallenheten vi så i denne svært alvorlige handlingen (voldelig inngrep i en statsmakts konstitusjonelle virksomhet) er skremmende, den også.

Maktbruk skal være proporsjonal, det var den ikke i går.

2

KHWS

No får ein vel ein totalt vakta bygning slik at avstanden mellom folk og elite vert endå større.

En malplassert kommentar. "Prompen" representerer ikke folket, men mobben.

1

Langveg

I så fall var det mobb som gjekk valdeleg laus på institusjonane i Kiev i si tid også. Regimemotandarar i vestlege land er altså ikkje anna enn mobb, medan dei er heltar i land "Vi" ikkje liker. At du ikkje ser det ufolkelege i eit elitistisk indirekte demokrati slik ein finn det i USA - og Noreg - blant annna ... Kan ikkje skjøna at drap på fire demonstrantar ikkje også må granskast.

2

Rhabagatz

No får ein vel ein totalt vakta bygning slik at avstanden mellom folk og elite vert endå større

Problemet er at folket er delt i to, og det er minoriteten som stormet bygningen. Derfor bør du bruke ubestemt form, "folk" - eller kriminelle, som jeg hører Fox News omtaler dem som.

1

Gunstein12

Problemet er at folket er delt i to, og det er minoriteten som stormet bygningen.

Minoriteter har vel kanskje krav på spesielle vern i USA, slik de har i Norge?

1

joplina

hva i alle dager er det som skjer?

Det som skjer er 1 stykk gal president uten virkelighetsforankring som ildner opp massene av dumme/gale høyreekstremister med ville konspirasjoner til å gjøre drittjobben for seg - i tro om at det vil løse presidentens "problemer" slik at han kan "make America great again". Dét er hva som skjer.

2

timy3

Dette skjer i samfunn hvor forskjellene er for stor, noen er fattige og andre er alt for rike og vil ha mer.

1

Solvgutt1

Det skjer også i et land hvor noen har blitt milliardærer på å fortelle folk at Gud hjelper dem hvis de gir dem penger. Et land hvor skoler underviser evolusjonsteorien og kreasjonismen som to likeverdige teorier.

Det er et land hvor sannhet og fakta, samt tro, alltid har vært politisert og kapitalisert. Konspirasjonsteorienes vugge. Det som er nytt nå er at presidenten har gjort dette til sin viktigste kommunikasjonsstrategi. Svindel og konspirasjonsteorier.

1

A_Øivind

hva i alle dager er det som skjer?

Det som skjer er resultatet av at mennesker velger å leve i bobla og avvise virkeligheten som Fake News.

2

BeNice

Det kommer mere og mere materiale om stormingen .

En video på you tube kabalen New Yorker , følger vi en reporter Inn på Capitol. Vi ser at politiet lar enkelte av inntrengerne bevege seg fritt, ta bilder og til og med gir de en "guided tour" . Alt går rolig for seg,men det er nok etter at de har fått meldingen om å gå hjem i fred.

Se selv. Ingen store slag når vel inne i bygningen.

1

Lignende temaer

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...