Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Krisemaksimering: Politiet bar våpen

Link:

https://www.nrk.no/vestland/politikvinne-stilte-med-pistol-i-beltet-under-skolebesok-1.15527988

Politiet har besøkt en ungdomsskole ifbm kriminalitetsforebyggende arbeid. Den ene politibetjenten bar en pistol i beltet, da politiet i disse dager er pålagt bevæpning pga PSTs trusselvurderinger.

At politiet hadde en pistol i beltet som en del av pålagt utrustning har nå ført til krisemaksimering og mye følelser og mange tanker i omløp! Og selvfølgelig et oppslag i NRKs nettavis, hvor det ikke er måte på hvor ille dette var!

Jeg synes dette er storm i et vannglass og suppe kokt på spiker. Det er pinlig å se hvordan nyhetsmedia stadig vekk finner folk som er forarget og betuttet og trykker deres sarte følelser utover oss alle.

Hvis man ikke takler å se bevæpnet politi, så vil jeg si at man har en del problemer man bør ta tak i, først og fremst noen grunnleggende realitetsorienteringer.

Hva mener folket her på vgd om dette?

4
276 svar

276 svar

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

dortort

Moren er lokalpolitiker og sjettekandidat på stortingslisten for SV i Hordaland. Det forklarer en del. Det kan noen ganger virke som om det å føle seg krenket og støtt er en del av partiprogrammet til SV.

6

Halpert

Bevæpningen her er det minste problemet. Politiet kunne og burde selvsagt lagt våpenet bort hvis dette handlet om å skape tillit til ungdommen. Resten av det de demonstrerer viser at politiet ønsket det motsatte, nemlig å skremme og true norsk ungdom. Da bør selvsagt våpenet være på plass.

Skremselspropagandaen når tydeligvis nye høyder hos NNPF, som nekter for å ha noe med foredraget å gjøre, samtidig som hele presentasjonen er stemplet med NNPFs logo. "Hjemmesnekret" presentasjon med før og etter-bilder av ungdommer som har prøvd hasj? Ungdommene ler av dette, som de også ville gjort for 20 og 30 år siden.

I motsetning til svadaen politiet presenterer om narkotika, er straffetrusselen politiet bruker mye tid på, dessverre helt reell. Den er også grunnen til at ungdommen aldri vil stole på politiet eller kontakte dem for å få "hjelp" når det er snakk om rus.

At et slikt alvorlig, og dessverre svært dødelig, tillitsbrudd fortsetter å eksistere kan alle som kjempet ned rusreformen takke seg selv for. Tenk at vår tids viktigste sosiale reform ble torpedert av Støre og AP. For å blidgjøre en gjeng med SP-stemmende bønder som har heimbrenten på kok og kjører i fylla på daglig basis, men er livredd for hasj fordi den lokale lennsmann har sagt det er farlig.

5

Halpert

God stemning i Osterøy nå ser det ut til. Voksne mennesker som driver offentlig mobbing av eleven som varslet om dette og forsvarer det fantastiske lokale politiet. Eleven blir forøvrig også oppfordret til å ta selvmord og andre mindre hyggelige ting.

Også her i tråden var flere mer opptatt av å ta mannen og ikke ballen, fordi vedkommende hadde lilla hår og en sykt woke bror var det ikke vits i å ta dette seriøst. Reaksjonene i etterkant bør vise at dere bør tenke dere om en gang til. Kritikken mot politiet er høyst fortjent, de har også lagt seg flate både for bevæpningen og det "faglige" innholdet i sitt propagandaforedrag.

4

Solvgutt1

Norge er i ferd med å forfalle inn i en høyreekstrem dystopi.

1

GreySerpent

Det blir hvert fall ikke noe bedre med en Erna ved roret, som tar Frp inn i varmen. I velgermassen til Frp er det MYE bunnslam.

1

dortort

Kanskje man burde forklart elevene hvorfor politiet bærer våpen. AP og venstresidens uansvarlige asyl/ innvandringspolitikk får konsekvenser.

4

KongBob

Høyresidens demonisering av venstresiden generelt og AP spesielt har ført til terrorangrep i Norge... Og trusselbilde tilsier nå bevæpnet politi... Kanskje man klarer å hindre neste terrorist fra høyresiden...

Men trusselbildet tilsier ikke bevæpning i klasserom...

2

dortort

Så det er høyresiden som har ført til at faren for islamsk terrorisme har økt?

Du har altså ikke fått med deg at politiet bevæpner seg fordi faren for islamsk terrorisme er høy?

Siden slutten av november har politiet fått lov å bære våpen, på bakgrunn av at PST sin vurdering om terror fra ekstrem islamisme ble skjerpet.

https://www.nettavisen.no/nyheter/fikk-samtykke-na-skal-norsk-politi-fortsette-a-bare-vapen/s/12-95-3424073010

2

Rhabagatz

Høyresiden

har snikinnført bevæpning av politiet og amerikanske militærbaser.

1

Tjaaah

Men trusselbildet tilsier ikke bevæpning i klasserom...

Du glemmer at dette klasserommet er på Osterøy.

Med tanke på nivået på presentasjonen de hadde, så skal vi ikke se bort i fra at dette var treningsvideoen deres.

1

Solvgutt1

Det finnes det ingen god forklaring på. Kan du vise til et eneste eksempel på at politiets generelle bevæpning har avverget en farlig situasjon? Eller at en farlig situasjon har oppstått fordi politiet ikke har båret våpen?

Det er ingen reell behov for generell bevæpning av politiet og det er så definitivt ikke noe behov for at politiet bærer våpen under en presentasjon for 10. klassinger.

Men enda mer grunnleggende så er det ikke noe behov for at politiet holder foredrag om narkotika for 10. klassinger. Det er jo feilen som utløser de andre feilene. Og selvfølgelig var det et hjemmesnekret og kunnskapsløst propagandaforedrag. Hva annet skal en forvente når politiet snakker om narkotika?

2

dortort

Bevæpnet politi har klart å begrense omfanget av terrorhandling. Mener du terroristen hadde stanset sine udåder dersom politiet ikke hadde kunnet stanse ham med våpen?

https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/jWRAz/fotograf-her-er-terroristen-skutt-av-politiet

Så du mener PST sin trusselvurdering er tøv?

https://www.nettavisen.no/nyheter/fikk-samtykke-na-skal-norsk-politi-fortsette-a-bare-vapen/s/12-95-3424073010

Nei. Det er strengt tatt ikke nødvendig for politiet å bære våpen i en presentasjon for 10 klassinger.

1

GreySerpent

Hva er oddsen for at politiet tilfeldigvis havner midt i en terrorsituasjon hvor håndvåpen er påkrevd? Slik situasjonen var tidligere, så måtte man ikke til Ulan Bator for hente ut bevæpning. Våpnene var i bilen.

1

TheBracket

Husker vi gikk på butikken og bensinstasjonen med AG3 og skarp ammunisjon i Nord-Norge. Ingen som løftet så mye som et øyelokk over det. Det var normalen og ikke skummelt eller definert som noe ungene burde være redde for.

Rett som det var ble vi oppsøkt av nysgjerrige unger som ville prøve å holde i våpenet og undersøke det. Jaggu fikk vi ikke noen tips om avtrekk og sikte inni mellom også. Men dette var jo som sagt nordnorske unger og før wokepandemien. Det er mulig synet av en HK416 hadde gjort de samme ungene til sengevætere i dag.

Jeg ser altså ikke det helt store problemet med at en politibetjent har vært på skolebesøk med en Glock i et hylster. Det som derimot er et problem, er at folk som med viten og vilje lyver og sprer desinformasjon får lov til å drive undervisning i den norske skolen. Det er mildt sagt provoserende.

4

GreySerpent

Husker vi gikk på butikken og bensinstasjonen med AG3 og skarp ammunisjon i Nord-Norge. Ingen som løftet så mye som et øyelokk over det.

Har jeg svært liten tro på, gitt.

1

pfrog567

Var nok under krigen dette :)

1

Rainmaker

Jeg var selv stasjonert i Nord-Norge under førstegangstjenesten.

Vi gikk mange ganger på butikken med våpen på skulderen, men aldri, aldri med skarp ammunisjon. Det var strengt forbudt å ha skarp ammunisjon annet enn når man var leirvakt eller på skytebanen. Ikke i noen av de tilfellene kunne man forlate området for å gå på butikken.

1

TheBracket

ok:(

1

Lignende temaer

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...