Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Åge Hareide i Pride-krangel

Åge Hareide, RBK-trener og tidligere landslagstrener for Norge og Danmark, er under angrep fra de politisk korrekte for å advare mot å gjøre idretten til en politisk slagmark. Til adressa sa han følgende:

"– Man bør holde idretten og fotballen helt fri for politikk og andre propagandasaker, som Pride er. Pride er på mange måter en propaganda for at folk skal være glad i hverandre. Det er okei, men ikke bruk idretten til det."

Videre sier Hareide:

"– Idretten er en plass for alle mennesker, jeg har aldri hatt noe problem med det. Folk som går inn i en garderobe, om du er fattig eller rik, mørk eller lys, hvilken legning du har."

Kritikerne lar ikke vente på seg, og politisk kommentor i Bergens Tidene, Jens Kihl, beskylder på twitter Hareide for hatprat og krever at Rosenborg setter han på plass. Det lukter et stormløp mot Hareide og allerede brukes hans kjønn, hudfarge og seksuelle legning mot han, siden det tydeligvis er greit fra de som seg flagger toleranse.

Det er to debatter, det ene går selvsagt på hvordan idretten skal involvere seg i politiske spørsmål, og det andre går på hvilken debattkultur man skal ha. Der et helt legitimt ståsted blir omtalt som hatprat og fremstilles som uønsket. Hvorfor skal vi være så fordømt redd for å faktisk diskutere ting i dag?

4
475 kommentarer

pfrog567

Ok, tror på deg. Men de jeg var på kamp med hadde fokus på spillet, ikke spillerne i seg selv. Likevel, så går nok de fleste på stadion for å se fotball.

1

Lignende temaer

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...