Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Julian Assange femti år

3. juli fyller Julian Assange femti år. Han sit framleis bak lås og slå til skam for det brtiske rettsvesenet og for media - også norske - som ikkje engasjerer seg større. Ein internasjonal kmapnje er på gang denne veka for å peika på det urimelege i at han framleis sit fengsla. Assange er eit enno levande prov på at det står dårleg til med ytringsfridomen. Vonar anglo-ameriknarane at han skal døy i fengsel?

5
15 kommentarer

Kommentarer

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å kommentere på dette innlegget!

Gå til innlogging

immediately

Triste greier. Tror Trump hadde vunnet noe på å sette Julian Assange fri før han stakk med halen mellom beina, den feigingen.

2

Langveg

Ein britisk domstol skal ha gjevi USA rett til å appellera avgjerda om ikkje utlevera Assange (av helsegrunnar). Det vil seia at sirkuset held fram og at Assange risikerer 175 år i fengsel i USA ...

Internasjonal "rett" er underlege greier: Ein australsk statsborgar sit fengsla i Storbritannia der dei ikkje lenger skuldar han for noko, berre av di USA ynksjer han utlevert.

1

Langveg

Den totale tystnaden i hovudstraumsmedia om Assange er på- fallande. Her er ein kommentar i eit alternativt medium: Dette sier svært mye om mediesituasjonen i Norge anno 2021, om journalistikkens posisjon og om demokratiets svært svake stilling i dagens samfunn. Men det må da finnes journalister der ute som i det minst føler seg uvel over at de svikter en kollega så kapitalt?

Er journalistar vorti reine lønsslavar som gjer det leiinga set dei til? Omsetja frå angloamerikanske avviser og skriva om corona? VG har sett ned ei heil gruppe som gjennom meir enn eitt år berre har skulla skriva om corona. Finnest det ikkje yreksetikk lenger?

1

Nødutgang

Og der. Gratulerer med dagen. Håper han får en flott feiring.

1

Langveg

Etter det eg har fått vita, vert det ei markering for Julian Assange på Olaf Ryes plass, Grünerløkka på laurdag (3.7) mellom klokka 14 og 16. Er det verkeleg einaste markeringa i heile Noreg? Den norske journalliststand burde skjemmast: Du skal ikke tåle så inderlig vel den urett som ikke rammer deg selv ....

1

immediately

Den norske journalliststand burde skjemmast: Du skal ikke tåle så inderlig vel den urett som ikke rammer deg selv ....

Er man skamløs så er man skamløs. Journaliststanden tåler så inderlig vel den urett som ikke rammer dem selv.

2

Langveg

Steigan/Mot Dag har eit stort oppslag, men elles ser det ut til å vera dødstyst. I VG må jo ei eller anna usa-kvinne som er gravid, få plass

1

Lignende temaer

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...