Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Taxisjåfører som sextrakasserer unge jenter

1
47 kommentarer

Kommentarer

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

Teodora

Slike historier finnes det nok hundretusener av. Jeg har opplevd sjåfører som tilbød gratis tur mot at jeg viste frem pupper, en annen tilbød penger for å få ta på meg. En gang opplevde jeg at bilen kjørte feil vei, etter det tok jeg aldri taxi på natten mer og aldri med utenlandske førere. Det er ikke rasisme, men kalde fakta basert på egne og andres erfaringer.

2

bestevestkant

Det er ikke rasisme, men kalde fakta basert på egne og andres erfaringer.

Stigmatiserende og diskriminerende er det okke som. Tenk om alle skulle tenkt som deg.

1

Bleep

Tenk om alle skulle tenkt som deg.

Tja, da hadde det blitt langt færre voldtekter i hvert fall. Æ'kke så lurt å la idealisme og følelser trumfe logikk og sunn fornuft.

3

Teodora

Tenk om alle skulle tenkt som deg.

Ensformighet er jo alltid kjedelig, men det finnes nok verre ting også..

1

CryniX

Jeg ser poenget ditt, men samtidig kan jeg forstå vedkommende om hun har blitt objektivisert og diskriminert opptil flere ganger av taxisjåfører med utenlandsk bakgrunn. En enkel måte å unngå dette vil rett og slett være å fjerne seg fra situasjonen, eller ikke oppsøke den i det hele tatt. Så er det selvfølgelig synd at en så ordinær ting som å ta taxi må underbygges med så stor tillit, det burde egentlig vært en selvfølge at man føler seg trygg som passasjer i en taxi.

Jeg husker en episode fra når jeg kjørte pirat i min spede ungdomstid noen måneder etter at jeg fylte 18 og fikk lappen, og ei jeg kjørte alene hjem spurte om hun kunne ta lydopptak av bilturen på telefonen sin. Det synes jeg hørtes skikkelig rart ut, men når hun forklarte om dårlige erfaringer forstod jeg raskt hvorfor hun ønsket dette. Og jeg har virkelig empati med passasjerer som opplever slike ubehagelige episoder.

For ordens skyld, jeg er etnisk norsk og det var jenta også.

1

aegi2

Hyggelig type dette. Ikke rent lite pågående.

enig i det men føler meg ikke sikker på at det var taxi da , om ikke dem har starta med ny uniform et selskap

https://www.tiktok.com/@vildemariesiverts/video/6978946110270229765?is_copy_url=1&is_from_webapp=v1

2

fruitman

Sikkert samme jentene i BLM-demo og skriver #50erikkenok som sier de ikke føler seg sikre når de går eller tar taxi hjem fra byen, og så prøver de i feministisk ånd å legge det på alle menn. Ahahahaha! Som mange har begynt å si om resultatene av den typen indirekte selvforskyldt dumskap: "not my problem" :)

1

promille_krapylet

Hvorfor skrives taxisjåfører og jenter i flertall når vi her snakker om ett konkret tilfelle?

1

FringeGirl

Kan vel bare be om en kvinnelig sjåfør når en bestiller drosje. Men jeg ser faktisk ikke problemet med å si at en vil ha en etnisk norsk sjåfør. Har opplevd det motsatte som ikke skjønte veibeskrivelsen og knapt klarte å gjøre seg selv forstått, bare DET blir for dumt.

1

bestevestkant

Men jeg ser faktisk ikke problemet med å si at en vil ha en etnisk norsk sjåfør

Det er diskriminerende på bakgrunn av etnisitet, derav rasistisk.

Og lykke til med å finne en kvinnelig sjåfør i Oslo.

1

FringeGirl

Det er diskriminerende på bakgrunn av etnisitet, derav rasistisk

Da får det heller nesten være det? Jeg verdsetter min sikkerhet høyere enn sårede følelser til den det måtte gjelde.

1

aegi2

på 90tallet dukket dette problemet opp , noen begynte å bestille kvinnelig sjåfør fordi de hadde alt for mange opplevelser som dem syntes var på kanten...

da klagde pakistanerne sin nød og mente dette var skjult rasisme fordi det ikke var noen innvandrerdamer som kjørte og da var det klart at det var rasister.

disse glemte glatt at det var 2 kvinner som var innvandrere som kjørte taxi bl.a en kjent iransk dame men det giddet dem ikke høre på ei heller venstresiden som stilte seg last og brast med de pakistanske sjåførene som klagde ( det var ikke alle ).

at dem selv bestilte sjåfør som snakket urdu til sine gamle for at dem skulle slippe å kjøre med en norsk som var syndig det var helt greit.

og at en kunde kunne få bestille en sjåfør som kunne et språk var jo god service , men det burde jaggu meg også en kvinnelig sjåfør til de som ville ha det .

angående kvinnetaxi som dem snakka om så sa jo alle de damene som kjørte for oslo taxi at herregud la meg slippe å være dømt til å bare ha kvinnelige kunder

så bestilte også noen og sa de hadde med hund men det var jo et kjent fenomen at disse bestillingene tok det lenger tid å få ut fordi sjåfør på sjåfør sa nei til disse turene om det var bra trafikk fordi dem ikke likte hunder , men jaggu meg så vrei noen dette til å bli rasisme også

1

Jhinx

Men jeg ser faktisk ikke problemet med å si at en vil ha en etnisk norsk sjåfør

Er dette lov lenger?

Jeg er ikke uenig med deg. For jeg har en regel at kun norske håndarbeidere får utføre arbeid i mitt hus.

Og den avgjørelsen er tatt etter mange års dårlig erfaring med denne gruppen håndverkere.

Men å be om en kvinnelig sjåfør burde være absolutt innenfor.

Ellers regner jeg med eller håper de ekle sjåførene som legger seg an på kundene mister jobben. Hvis ikke bytt selskap.

1

Lignende temaer

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...