Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Regjeringen vil tette gapene

Det gjelder intet mindre enn ny Nasjonal Kontraterrorstrategi.

Å tette gapene vil si: Vi vil gi PST og Etterretningstjenesten et lovverk som tetter gapene som har oppstått på grunn av teknologiutvikling, slik at de har det hjemmelsgrunnlaget de trenger for å møte trusselutviklingen.

I gårdagens 0730-nyheter på Nrk uttaler PST at de ønsker å totalovervåke all dataflyt overalt på generelt grunnlag. Uten at det foreligger mistanke om noe som helst. Datatilsynet ytrer bekymringer for personvern uten at det veier særlig tungt.

Men hva vil vi som borgere i dette land? Vil vi totalovervåkes? Er totalovervåkning nødvendigvis bra for oss? Er det klokt å tillate politimetoder som benyttes i diktaturstater?

4
3 kommentarer

Kommentarer

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

Langorm

Totalovervåket. Er vi ikke på god vei til å bli det? De fleste av oss finner seg vel i det? Vi kommer ikke utenom den stadig eskalerende teknologi-utviklingen. Kameraovervåkningen øker, også utenfor husdøren til de tusen hjem. Om vi selv ikke har sett "fienden", så har salgsprofitørene, media, og politikere med, sett dem. Diktaturstaters politimetoder, kommer først eventuelt i Norge, når de blir brukt fysisk.

1

frode57

Med å overvåke så blir det sniffing av ord og det må til. Men enda mer må PST se til å ta varsler på alvor.

1

fargerik

Vi vanlige lovlydige hvemsomhelster har vel ikke noen spesiell grunn til å bekymre oss over at vi er overvåket, vi har mer grunn til å engste oss for de folka og statene som driver med kriminell cyberkriminalitet og er ute etter å stjele din og min identitet, ta pengene våre, og som er ute etter å spionere på bedrifter og politikere og manipulere valg......for å nevne noe. Vil vi at landets lover skal beskytte disse?

1

Lignende temaer

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...