Aktuelt

frode57

Folk flytter ut av Oslo.

Det er ingen tvil lengre . Politikken som blir ført i Norge holder på å kvele de unges økonomi. Og foreldre og besteforeldre for den del. Jeg humrer litt over tilstandene men kan ikke si hvem ansvar det er å avkle situasjonen. Prisstigningen på mat! Ekstrem stigning på boliger både leide og eiere. Norge bryter menneskerettighetene ved ikke la folk få rimelige boliger og kunne få kjøpt rimelig mat. Norge og norske politikere er noen møkkafolk for særinteresser. Derfor Nav skandalen. Derfor kriminelle boligpriser og leiepriser. Du blir kasteball i ett vanvittig pyramidespill. Så nå klarer ikke unge å bo i Oslo. Og de vil bli mer og mer trengt ut fra Oslo og mer og mer perifert ut i Viken. Norge sitt selvbildet vil rakne. Oljefondet må vise tap. Emisjoner er nøkkelordet. Men viktigst for Høyre og Frp er skattelettelser. Erna skal ha honnør for veiutbygging. Men hun og Jens sitt pendjonsran hefter ved dem. Norge er et rikt land hvordan kunne Siv Jensen og Erna Solberg si at velferdsstaten var presset om det ikke var for å la private snyltere få berike seg på våre skatte og avgiftskroner og Oljefondet. Nå skal ikke AP la de rike få mer penger enn nødvendig. Stopp luksuskjøp på Oslo vestkant. Få på plass en 3 boligsektoren. Reguler de rike boligselskaper og del opp selskaper som driver oppkjøp for å fjerne konkurranse. Osv.

1
13 svar

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

Tilstanden du beskriver er den samme i London og København. Eiendomsinvestorer kjøper opp og leier ut til blodpriser. i ekstreme tilfeller står attraktive strøk folke tomme fordi man bruker leilighetene som investeringsobjekter. Det er til sjuende og sist totalt fravær av reguleringsvilje hos myndighetene. Mulig løsninger er å bygge bymiljø utenfor sentrum et antall mil fra Oslo. Da må også kollektiv-transporten være på plass. Ser for meg byer med 50-100000 innbyggere. Det forutsetter at de berørte kommunene er med på laget. Da kan man bygge optimale løsninger med kanaler og natur i nærmiljøet. Bare fantasier er begrensingen !

1

Folk flytter på seg. Det er egentlig ikke noe spesielt nytt. Jeg bor ikke i Oslo, og derfor bare sånn måtelig interessert i boligmarkedet der. Jeg bor i Fredrikstad, og kommunen er en innflyttingskommune. Man får mer for pengene når man kjøper seg et krypinn litt vekk fra hovedstaden. Men etterspørselen og tilflyttingen her har ført til at boligprisene stiger her også. Men jeg antar at man fremdeles kan få seg en liten enebolig for pengene her dersom man selger en liten ettroms i Oslo. Enn så lenge. Huset mitt har blitt verd mer enn det firedoble i løpet av de siste ti år. Men.....det er ikke til salgs :-)

2
fargerik Folk flytter på seg. Det er egentlig ikke noe spesielt nytt. Jeg bor ikke i Oslo, og derfor bare sånn måtelig interessert i boligmarkedet der. Jeg bor i Fredrikstad, og kommunen er...

Jeg skjønner ikke helt, du har altså hatt en prisstigning på 400 % i et område som har hatt 89 % i snitt de siste 10 årene? Dette slår selv de største salgsobjektene på Vestkanten, jeg har store problemer med å se at dette stemmer.

Til sammenligning har f.eks. en leilighet på Løkka steget med 106,7 % i samme periode i et område som i snitt har ligget rundt 100 %.

1
fargerik Jeg har vel pusset opp litt, da. Uansett er en takst en takst, og det er det takstmannen som setter. Uansett har det intet med tema å gjøre, det var dumt å nevne meg selv som eksem...

Selv med oppussing så kommer det veldig an på området man bor i, har ikke området noen reell verdi så pusser man i praksis opp kun for seg selv, ikke verdiøkning. Det er uansett høyst usannsynlig at dette skulle lagt på en ekstra 310 % i verdistigning.

1
peraleks Selv med oppussing så kommer det veldig an på området man bor i, har ikke området noen reell verdi så pusser man i praksis opp kun for seg selv, ikke verdiøkning. Det er uansett hø...

Det spiller ingen trille hva du syns er sannsynlig eller usannsynlig. Jeg hadde for faen ikke sagt at det huset jeg kjøpte har så mye høyere markedsverdi dersom det ikke var sånn. Det ER SÅNN! Jeg kunne lagt frem papirer, men det kommer selvfølgelig ikke til å skje.

1
fargerik Det spiller ingen trille hva du syns er sannsynlig eller usannsynlig. Jeg hadde for faen ikke sagt at det huset jeg kjøpte har så mye høyere markedsverdi dersom det ikke var sånn....

I så fall må jeg bare gratulere for du har antagelig den boligen i Norge med høyest prisstigning de siste 10 årene og det attpåtil i Fredrikstad. Jeg foreslår heller at du bytter takstmann for det høres virkelig ut som at vedkommende går rundt en egen boble.

1

Nå er det vel over en million innvandrere i Norge. Folk har stemt på dette. Det er klart ting blir dyrere, det er flere som skal ha et sted og bo, og renta er lav så de rike kan låne mer og kjøpe opp for å leie ut.

1
BigGeorge Tilstanden du beskriver er den samme i London og København. Eiendomsinvestorer kjøper opp og leier ut til blodpriser. i ekstreme tilfeller står attraktive strøk folke tomme fordi m...

Nå var det til og med Coronastøtte til disse spekulantene som utnytter markedet. Det er enda et eksempel på at sosialismen i dag er for de rike. Arbeiderklassen finansierer de rikes dårlige risikoinvesteringer. I et fritt marked ville disse boligene blitt solgt til en pris folk kanskje kan ha råd til.

1

Bra. Folk skjønner kanskje at det er ikke toppen av lykke å bo knøttelite, betale over halve lønna bare til bolig og bedrive dagene med Tinder og liknende til man er godt over 35... Få en familie, barn, hus, hage, og skap noe fast i stedet. bli en del av et lokalsamfunn.. Det er mange gode grunner til å flytte ut av Oslo. Og joda jeg vet det finnes familiefolk i Oslo og ikke-familiefolk i småbyer, men for min del kjenner jeg overraskede stor andel voksne folk i gode jobber som er både slanke ,attraktive og velstående som likevel bor alene , barnløse på svindyre små leiligheter i Oslo. Og nå jobber hjemmekontor. At de gidder.

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk Arrcab Siste svar

"Noen har snakket sammen"

Dette er tradisjon, men før var det en rotur, i dag "snakker de sammen" på tur rundt Songsvann, eller mens de spiser en bedre middag hos en felles partifelle. Etter en utlysning med målrettet beskrive...
2
13 svar
Politikk - Norsk silas Siste svar

Klimahysteriets svingdør

"Alle" vil legge ned atomkraft, kull, olje og gass. 2020 ble det året den berømmelige svingdøren traff klimahysteriet midt i fleisen. i 2019 hadde vi følgende globalt konsum i TWh (ca.): Olje - 53.000...
3
7 svar
Politikk - Norsk silas Siste svar

Betal per kilometer kjørt

Arbeiderpartiet og andre avgiftskåte partier ivrer etter å innføre veiprising i Norge og det kan fort dyrt, og selfølgelig mye dyrere for "folk flest" som har behov for et fleksibelt transportmiddel....
Bilde

Veiprising prøves ut i Norge

Veiprising som et alternativ til bompenger har stått på den politiske dagsordenen siden bompengeopprøret. Nå skal Statens vegvesen for første gang teste det ut.


Bilde www.nrk.no
1
6 svar
Laster...