Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Verdens Oljereserver.

Hvordan kan Norge si at de er oljeland nr 1 ? Se den lille stripen i verdenskartet. Miljø, norske olje kr, Oljefondet… hva mer kan sies?

4
7 kommentarer

Kommentarer

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å kommentere på dette innlegget!

Gå til innlogging

Jean_Grey

Det finnes mer om vi også ser på totalt påvist eller ikke påviste reserver: "Totalt estimerer Oljedirektoratet at det finnes 15,7 milliarder standard kubikkmeter (Sm3) oljeekvivalenter som enten er påvist eller ikke påvist på norsk sokkel. 7,6 milliarder er allerede solgt og levert.

Oljedirektoratet anslår at det er 8,2 milliarder Sm3 oljeekvivalenter igjen å produsere, og 4,3 milliarder er allerede påvist."

3,8 milliarder Sm3 olje er igjen på norsk sokkel. Dette tilsvarer 24,1 mrd fat olje. Det er mulig at det kan finnes enda mer i det området som tidligere utgjorde "Gråsonen", men som nå hører til norsk økonomisk sone!

1

Skarpretteren

De som skal produsere selve fatene oljen serveres på, kank'e få noen jævla sekstimers-dag.

1

Sapient-X

Både USA og Kina ser veldig små ut på det kartet. Det kan blir kjedelig når de kniver om de samme ressursene.

1

frode57

De andre land holder igjen produksjon mens Norge er med i IEA og holder produksjonen høy fordi vi har produksjonen ute til havs. Det er litt russisk rulett vi driver med i iskanten i polarestrøk nære eller i polhavet.. Jeg trodde aldri vi skulle komme så langt når jeg erindrer huskestuen vi hadde når de skulle bore nord for 62 breddegrad som er like ut for Trøndelag. Det sier noe om uansvarlighet. Men vi alle petroholikere...

1

Langorm

Et regjeringsskifte til venstre, vil ikke være til hinder, for at oljen på norsk side fortsatt vil bli pumpet opp. Har så Norge råd til å gi ( si ) fra seg uansvarligheten? Nå synes det forøvrig å gå "rette veien" for hele verden. Klimaendringenes følger, vil få følger for oss i Norge med. I første omgang konsumpriser. Senere flyktningestrømmen.

1

Sapient-X

Ja. Men vi trenger disse pengene så vi kan betale for alle de offentlige utgiftene "flyktningene" medfører. Staten trenger alle pengene de kan få. Spesielt siden det alltid er en økonomisk krise som krever ekstra bevilgninger (som stort sett går til de rikeste)

2

Lignende temaer

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...