Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Taliban - Har folk i Afghanistan noe å frykte?

Taliban er nå på full fart inn i Kabul. Og er på vei til å overta makten i Afghanistan. De forsøker å berolige folk om at de er blitt snillere. Og at de blant annet skal tilgi de som hjalp NATO styrkene. Folk har visst ikke noe å frykte.

Taliban skal styre landet etter islamske lover og regler, dvs sharialovgivning. Noe som for meg fremstår som skrekkens regime. Og jeg mener at folk i Afghanistan har god grunn til å frykte sharialovene som taliban skal påtvinge folk.

Men har egentlig befolkningen i Afghanistan grunn til å være redd for dette? Jeg stiller mitt spørsmål spesielt til dere som i årevis har forsøkte å bagatellisere islam og islamsk påvirkning blant annet her på VGd. Ser dere noen grunn til at befolkningen skal være redd for sharialovgivningen som befolkningen i Afghanistan skal påtvinges? Eller er dere enig med meg i at befolkningen har god grunn til å være engstelig for sharialovene som taliban refererer til?

8
8 kommentarer

Kommentarer

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å kommentere på dette innlegget!

Gå til innlogging

perchri

Taliban er nå på full fart inn i Kabul. Og er på vei til å overta makten i Afghanistan. De forsøker å berolige folk om at de er blitt snillere. Og at de blant annet skal tilgi de som hjalp NATO styrkene. Folk har visst ikke noe å frykte.

Ja, ikke noe bedre en det, men jeg tenker rent militært sett, er jo disse uttalelsene taktikk, for å holde fred og delvis orden. At de har forlatt sine holdninger, tror jeg ikke på. Men det for jo bli deres sak, ikke resten av verden. Håper vi slutter å blande oss opp i thing vi ikke har noe med, for framtida.

3

perchri

De som har vært i «fiendens» tjeneste, taliban ser det slik, bør nok være svært nervøse,ja.

1

Starfall

Selvsagt har befolkningen noe å frykte. Det er mange minoriteter som står i fare for å bli utryddet av Taliban. Taliban er ikke til å stole på.

Hørte på Al Jazeera at de har begynt å merke hus hvor minoriteter bor.

1

dortort

"Selvsagt har befolkningen noe å frykte. Det er mange minoriteter som står i fare for å bli utryddet av Taliban. Taliban er ikke til å stole på."

Enig med deg. Taliban er skrekkens regime. De kommer til å behandle befolkningen brutalt. Jeg ser det hevdes at de allerede er i gang med å arrestere, torturere og henrette folk.

Taliban sier de skal styre etter sharialovgivningen. Jeg er forundret over fraværet av de her på VGd som i en årrekke har forsøkt å bagatellisere det islam og sharia står for. Hvor er disse personene nå?

1

Sapient-X

Jo det kan jeg forklare deg. De samme folkene som har hyllet islams fremvekst i vesten har vrangforestillinger om hva islam egentlig står for. De har blitt løyet til av blendahvite "islam-eksperter" på universitetene. De tror at sharia er noe man bare kan velge vekk, og fortsatt kalle det islam. De vet rett og slett for lite, de har blitt løyet til av sjarlataner i universitetene. La oss heller stanse finansiering av universitetene. Høy utdanning til de rikes sønner og døtre er ikke noe arbeiderklassen skal betale for.

3

Homo_Erectus

Jeg er forundret over fraværet av de her på VGd som i en årrekke har forsøkt å bagatellisere det islam og sharia står for. Hvor er disse personene nå?

Nå skriver du tøv med fullt overlegg, du vet godt hvor disse personene er, disse som du mener "har forsøkt å bagatellisere det islam og sharia står for."

Du har selv registrert deg på samme forum og har selv skrevet innlegg der. Da vet du hvor de er og hvor du kan finne dem.

1

Lignende temaer

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...