Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Hvor sikkert er atomvåpnene?

Når Afganistan faller som et korttårn, dominobrikker, så må man spørre om hvor trygt er at USA har atomvåpen?

9
12 kommentarer

Kommentarer

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å kommentere på dette innlegget!

Gå til innlogging

Bokvarv

her har vi seriøse problemer med virkelighetsforståelse ser jeg

2

frode57

Jeg har fulgt med våpenkappløpet siden 1970 tallet. USA er farlig og sørger for stadig nye kriger. Og det etter innfallsmetoden. Irak og Libya som eks men også mange andre. Og når de provoserer med Russland og Kina så er det ikke hvem som helst USA og Norge provoserer. Så virkelighetsforståelsen til Norge og USA bør korrigeres. Bli litt mer ydmyk. For det går fort når barmarkvåpen med anriket bomber med seg , slik at en storkrig med atomvåpen kan bli en realitet. Og jeg skjønner at Stormaktene tenker ut en slik mulighet med dyrking under jorden. Nå er det på tide å få skikkelige kontrollfunksjoner og fjerning av dem rundt om. Og en felles forståelse av at KRIG IKKE SKAL VÆRE I BRUK. Tenk en slik utopi. Men det er like viktig som stopp i veksten i befolkningsøkningen ved 10 mrd. Og det vil skje trolig i 2060. Og da tror jeg vi vil komme opp med en avtale eller vi desimeres ved pandemier og kriger ute av kontroll. Norge er heldig i så måte med stor tilgang til frisk vann og lav befolkningstetthet. Nato bør omgjøres til noe annet og global institusjon.

2

Langorm

Interessant innlegg Frode57. Jeg har viten om at stormaktene provoserer hverandre. Men hvem vil vel starte en atomkrig? Om stans i befolkningsveksten er jeg pesimistisk. Det samme med klimaendringer og nye pandemier. Vi i Norge, etter WWII, har vært utrolig heldige! Når det kommer til Nato og FN med, burde tiden snart være inne for en fornyelse.

1

Sapient-X

Hvorfor er du redd for at USA skal bruke atomvåpen nå. De gjorde ikke det under blokkaden av Berlin, Korea krigen, eller Vietnam krigen. Så hvorfor nå? Det er ikke verdens ende at Taliban vant i Afghanistan. Det er egentlig som forventet. Hva som skjer der er Talibans ansvar nå.

2

perchri

..som forventet. Underlig at politikerene ikke skjønte en dritt for 20 år siden, da de "invaderte" landet?

1

frode57

Den retorikken som USA bruker overfor Kina og Russland som vi som vasalstat har adoptert, tilsier at det snart vil bli krig igjen . USA må ha kriger gående. Se deg bakover og du ser det. Nå sliter USA med sin Imperalisme. Land har lært hvor farlig USA sin kapital er med sine hurtige utrykk fra land som lager krakk . Men også påfunn til kriger.

1

Langorm

USA må ha kriger gående.

Hvor stor makt har verdens våpenindustri, når det kommer til kriger? Kan en så våge seg frem med et spørsmål, om nødhjelp også er en form for "industri"? Den enes død, den andres brød.

1

frode57

Det er ikke verdens ende at USA og vesten tapte krigen i Afghanistan. Men det er et problem at USA terger Kina og Russland. Og det er mellom disse rivaliserende stormaktene det kan løsnes atomvåpen. Men det kan også skje mellom andre atommakter som India og Pakistan men mindre trolig på grunn av nærheten til hverandre. Kina /Russland ligger litt fra USA. USA og Russland/Sovjet kom til en forståelse under den kalde krigen. Men det er ikke sikkert Kina er like lett å lure som Russerne ble. Det kan starte med en barmark-krig som ender opp med atomkrig. Det er det neste stadiet av krigføring . Og selvutslettelse. Og den vil komme. Det er mer trolig enn at de ikke kommer. Det er lenge siden ratifiseringen av avtalene mellom Sovjet og USA.
Det er underkommunisert hvor ofte mennesket har gått til krig mot hverandre. Og det ser ikke ut til å ta slutt heller. Om det ikke kommer til en atomvåpen kontroll mekanisme fysisk mellom atomstatene så vil det smelle. Alt tilsier det. Mennesket er så simpelt som det. Se på hvordan Trump holder på å vri på sannheten slik som hele høyresiden i USA gjør. Hva er sant ? Det minner ikke lite om hvordan nazistene holdt på og kom til makta under Hitler sin tid. Og jeg har hørt samme argumentasjon fremført i Norge i 2019 /20 i Norge av folk som leser seg opp på Internett. Det er nok engang jødene og de rikeste som har skylda. Denne gangen vil ikke folk i vesten ha noe sted å gjemme seg. VI kan terge folk så mye vi vil men det vil slå tilbake på oss. Vi skal ikke bestemme styresett og levesett for andre folkeslag. Like lite som de skal gjøre det overfor oss. Men historiene forteller om lange fredsperioder hvor krigsmaskiner klarer å holde stand mot ytre fiender helt til det rakner enten av teknologiske utviklinger eller indre strid. Men også Pandemier som har kommet igjen og igjen.
Om lederne hadde vært like ærlige om atomvåpen som med Pandemier så hadde verden vært et langt sikrere sted å bo.
https://snl.no/SALT

1

Lignende temaer

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...