Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Lege om sykepengemisbruk

Bilde

Jeg opplever at pasienter «bestiller» sykmeldinger. Systemet blir utnyttet.

Nå er tiden kommet for å se til våre naboland.


Bilde www.aftenposten.no

Denne legen virker dønn ærlig mht. hvordan stoda er mht. dette med sykepengebruken nå i Norge, og dertil hørende kravmentalitiet, ref. link. Pasientene "forlanger" f.eks. å få full sykemelding, sjelden snakk om delvis sykemelding, samt observasjoner av folk som hinker på veg inn til legen, men kan tilfeldigvis observeres med normal gange på veg ut til bilen på plassen utenfor legekontoret. Osv. Dette systemet er ikke såkalt bærekraftig på sikt. Den kvinnelige legen foreslår iallfall én karensdag, og det er jo lurt å ikke trå for hardt til med dette i tilfelle forsøk på innstramminger. Hva med å starte med f.eks. bare 20% ned fra full lønn første dag? (Og så heller øke prosenten, hvis dette viser seg å være for lite trekk for den ene dagen til å få noen effekt?). Takk til legen for stort mot.. (Hva mener du om denne problematikken? - som forøvrig ikke er tema i denne valgkampen overhodet, noe den burde vært).

9
6 kommentarer

Kommentarer

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å kommentere på dette innlegget!

Gå til innlogging

_roffe_

Er det noen som bruker legeerklært sykemelding på 1 dags fravær? Det normale er jo å bruke en egenmelding dersom man føler seg dårlig 1 eller 2 dager og ikke kan dra på jobben..

Karensdager, går jo utover helt vanlige ÆRLIGE arbeidstakere som benytter en egenmelding når de føler seg for syk til å dra på jobben...

Det er ikke korttidsfraværet som er problemet i Norge.. Gå inn på SSB, så ser man tallene på fravær.. I Norge så er korttidsfraværet generelt lavere sammenlignet med andre europeiske land.

2

HOGGØRN

Har man "brukt opp" dager/ganger må man til legen for å få sykemelding hos legen.

1

_roffe_

Det stemmer.. Dersom man må til legen for å ordne en sykemelding, så koster jo bare denne konsultasjonen flere hundre kroner, så bare denne utgiften, medfører vel at folk IKKE vil skulke med slikt? Ifølge SSB så er egenmeldt sykefravær for 1 kvartal 2021 ... 0,84%

https://www.ssb.no/arbeid-og-lonn/arbeidsmiljo-sykefravaer-og-arbeidskonflikter/statistikk/sykefravaer

Det blir derfor helt urimelig og meningsløst å innføre karensdag på første egenmeldt sykefravær...

Kanskje denne legen, og mange andre leger, istedenfor burde ilegges bøter/ miste autorisasjonen ved å bare sykemelde folk i hytt og pine, uten å få utredet dette i større grad..

De sleipe arbeidstakere som vil "lure systemet" må taes hardere og ikke straff vanlig folk som er sjuke av og til...

2

frode57

Skal du ha en rimelig forklaring hvorfor folk går til legen så er det for å ikke bli mistenkeliggjort av' av arbeidsleder eller arbeidsgiver. Før så kunne du ta et viss antall sykemeldinger på egenandeler men arbeidsgiver er mye mer på hugget nå. Det belaster helsevesenet. Det som er et enda større problem er at veien til uførhet er blitt så lang. Denne legen skjønner ikke sin rolle i systemet. At noen tror at det er lurt å bli sykmeldt og utmeldt , er vel det største tullet i dette. For det er nesten ikke til å leve av det du får utbetalt . Det å ha gode omskoleringssteder er viktig i så måte. Og ja Roffe , det er mange som sykmelder seg for 1 dag. Det handler om å være trygg overfor systemet som mistenker deg . Det er dyrt for arbeidsgiver å ha syke arbeidstakere og kan ruinere en bedrift . Det som må komme mer opp og frem i lyset er muligheten for omskolering.

1

perchri

Denne legen virker dønn ærlig mht. hvordan stoda er mht. dette med sykepengebruken nå i Norge, og dertil hørende kravmentalitiet, ref. link. Pasientene "forlanger" f.eks. å få full sykemelding, sjelden snakk om delvis sykemelding, samt observasjoner av folk som hinker på veg inn til legen, men kan tilfeldigvis observeres med normal gange på veg ut til bilen på plassen utenfor legekontoret.

......og holder på med beising og snekring på huset eller hytta?.. Arbeidmoralen er ganske lav i den moderne "ikke gidde å gjøre noen" tida.

1

Lignende temaer

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...