Aktuelt

VGD

Ropstad beklager skattegrep – går ikke av

Fredag avslørte Aftenposten at KrF-leder og Barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad hadde meldt inn at han betalte leieutgifter for gutterommet på Moisund til Statsministerens kontor (SMK) – uten å faktisk ha betalt sine foreldre.

Ropstad slapp med det grepet å betale 175.000 kroner i skatt, skriver avisen.

– Det et var en feil av meg å gjøre det. Det vil jeg beklage, jeg skulle ikke ha gjort det. Jeg har stor forståelse for at det jeg har gjort skuffet mange, sier Ropstad om skattegrepet på en pressekonferanse fredag.

Bilde

Ropstad beklager skattegrep – går ikke av

KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad beklager skattegrepet som førte til at han sparte 175.000 kroner. Han vil ikke gå av hverken som statsråd eller partileder.


Bilde www.vg.no
5
7 svar

Dårlig selskap må det være som får så dårlige råd. Slik drar han regjeringen ned i søla. Men der passer den godt. Så sier vi vårt fadervår og tilgir disse kjeltringer deres synder mens en Frp representant ble dømt for omtrent det samme beløp. Aftenposten har avslørt en ukultur. Kjeltringstreker satt i system. Men vanlige folk blir flådd.

2

Først gratis pendlerleilighet selv om hele familien er bosatt i Oslo, så skatteunndragelser. Han bør anmeldes og tilbakebetale det han har fått fra deg og meg. Saken om Ropstads gutterom hos hans foreldre, som han ikke meldte flytting fra da han ble statsråd, får flere til å rase på sosiale medier. En av dem som reagerer kraftig på den nye utviklingen i saken, er Rødts gruppeleder i Oslo bystyre, Eivor Evenrud:

«Ropstad beklager og "innrømmer ny blemme," men har begått dokumentforfalskning, skattejuks og rent bedrageri. Han må jo anmeldes», skriver Evenrud på Twitter.

2

KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad betalt minst 680.000 kroner for lite i skatt på pendlerboligene, ifølge beregninger Aftenposten har gjort!

1

Jusprofessor Hans Fredrik Marthinussen mener at Ropstad-saken er et straffbart skattesvik.

– Slik saken står nå er den kjempeenkel. Dette er helt ordinært straffbart skattesvik, sier Marthinussen til TV 2.

Jusprofessoren sier videre at det å bevisst oppgi uriktige opplysninger til skattemyndighetene for å slippe skatt, er skattesvik!

1

Det er nok ikke enkelt for Ropstad å forstå disse reglene. Han har jo bare juridisk utdannelse fra universitetet

1
Laster...