Aktuelt

TURBRA

Er vin sunt eller usunt?

"Rødvin er sunt for hjertet, motvirker demens og får oss ned i vekt", viser studie. Samtidig er alkohol på WHOs liste over kreftfremkallende stoffer, og stadige advarsler i media sår tvil om at det er sunt å drikke. Mengden virker inn selvsagt? Mange liker jo å ta seg et glass eller to til maten, og jeg har lest flere ganger at alkoholenen/vinen renser blodårene. Hva skal man egentlig tro på når det kommer så motstridende opplysninger?

1
10 svar

Bare drikk i vei. Før i tiden var øl og vin noe alle drakk fordi det var tryggere å drikke enn vann. Vann hadde mer sannsynlighet for å ha bakterier i seg men det visste de ikke den gang da. Men noe av baksiden med øl og vin er at man blir avhengig av den om man drikke for ofte. Og man kan få leverskader og bukspyttbetennelse som man kan dø av. Så drikk i vei!! Pensjonene er truet.

3
frode57 Bare drikk i vei. Før i tiden var øl og vin noe alle drakk fordi det var tryggere å drikke enn vann. Vann hadde mer sannsynlighet for å ha bakterier i seg men det visste de ikke de...

Man må vel spørre seg selv, om det ikke finnes sunnere måter å stimulere hjertet, hjernen og vekta. Kanskje spørre seg selv om det egentlige motivet for å drikke ? Kan det være : easy fix, senke skuldrene, en liten flukt fra virkeligheten, glemme det teiste osv osv . Det er ganske spesielt at vi forsatt drikker et kjemisk løsningsmiddel som ble oppfunnet for tusenvis av år siden, og som kun oppleves posetivt sammen med posetiv selvsuggesjon.

2

Hva skal man egentlig tro på når det kommer så motstridende opplysninger

Vin er bra for legemet. Øl det samme. Det har det vært i tusener av år. Men det er mote å forske på allt.....de forsker så det går trill rundt. Ta en dag av gangen..... med et glass vin. Skål.

3

Kan vi sammenlikne denne forskningen med klima forskning, det kommer mange rare forsknings resultat også derfra.

2

Før ble de ikke så gamle. Drikk med måte. Lytt til din egen kropp. Du vil få tilbakemeldinger.

1
frode57 Bare drikk i vei. Før i tiden var øl og vin noe alle drakk fordi det var tryggere å drikke enn vann. Vann hadde mer sannsynlighet for å ha bakterier i seg men det visste de ikke de...

Men noe av baksiden med øl og vin er at man blir avhengig av den om man drikke for ofte.

Hva er så problemet med å bli avhengig? Ordet lanseres som slutten på allt. det er "så mye annet" vi er avhengige av, uten sjøl å vite det..........Sier internet og mobiltelefon noe?

1
Laster...