Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Revolusjon i norsk oppvarming i boligfelt!!

I Danmark så har nesten alle tilgang til billig oppvarming fra fjernvarme anlegg i nærheten av seg. I Norge så bør politikere nå se på et løft for å gi folk i boligfelt /byområder varme fra varmekraftverk/fyrhus som kan bruke avfall, tremasse og grunnvarme og andre kilder til å fyre med. Det betyr en gigantisk utbygging av vannbåren varme ut til hver bolig. ( radiatorvarme fra varmtvann) som også vil gi en langt sikrere oppvarming da det ikke er så stor fare for brann. Det må gis store bidrag fra staten til utbygging av infrastruktur i investering i innlegg til boligene.

Dette må komme som resultat av de høye strømregningene. For det går ikke an å basere seg på strøm til oppvarming .Det er for luksus å regne.
Vi har ingen tid å miste.

1
7 svar

7 svar

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

perchri

Danmark så har nesten alle tilgang til billig oppvarming fra fjernvarme anlegg i nærheten av seg

Hva skal forsyne dette varmeanlegget? Olje....flis. Hva når dette fellesanlegget stopper opp? Har de råd til nødstrømsaggregat etc? Er det ikke på tide i disse tider å tenke sikkerhet?

1

frode57

Fjernvarme har mange forskjellige muligheter. Man kan bore etter varme. Man kan koble til vindkraft , man kan bruke flis og ved , avfall fra husholdninget etc. Og gass . De fleste har vedovn som trolig vil bli forbudt . Men elektriske ovner må man ha i bakhand. For fjøs sin del så MÅ strømaggregater allerede i dag være på plass. Jeg opplevde storstormen i 1992 som linjemontør og husker hylene , rautingen fra kyrne som stod opptil 2 dager uten melking. Så det handler dette ikke om . Men de med fjøs sør Norge bør ha solpaneler(celler på fjøstakene. De har trolig også løvskog de kan brenne. Jeg tror bønder tenker sikkerhet. Det er mer om politikere vil ta på seg bryet med å bygge landet som det å gå i gang med opplegg til fjernvarme vil være. Det er jo også viktig å få opp boligproduksjonen og få bort bolighaiene som mange har blitt i Norge som driver med utleie av boliger. I Norge har de utrolig strenge regler for heiser og sprinkelanlegg. Og universelle utforminger av boliger. Men å skape et utleiemarked for billige leieboliger , se det er vanskeligere.

1

perchri

Legg merke til at fjernvarme anlegg her i norge ,od de bruker flis, er skogen borte i kilometervis. Og da er også småbusker og allt som det kan lages flis av borte. Aggregater må ha diesel eller bensin, og meg bekjent må en her tilands betale samme pris som til transportbruk....fulle abgifter. ingen foernøyelse. Sjøl har jeg 5 aggregater, på hytta 2 og reserve hjemme 3. Koster en formue pr drifttime, slik avgiftene er i dag

1

Arrcab

Hva skal varme opp dette systemet. Søppel er en begrenset ressurs, ved eller flis kan være et alternativ, strøm er like kostbart om det brukes sentralt, og varmen må pumpes rundt med elkraft. Svenskene har systematisk bygget ut sin fjernvarme siden før krigen, og danskene kan enkelt legge rør etter at områdene er bygget ut. Vi har noen anlegg, men å sprenge seg veg til rør i eksisterende boligfelt, med våre grunnforhold og glisne bebyggelse, blir veldig, veldig kostbart.

1

frode57

Det må legges ut i veikanter i isolasjonsskåler . Fyrhusene skal settes midt i boligfeltene. Men se til Oslo hvor det er et enormt fjernvarmenett. Stort sett er det mikroanlegg som er det mest vanlige i Danmark. Altså hver lille tettsted og boligfelt eller by. Jeg vet hvilket helvete det kan være å bo i distriktene bare med strøm hvor du kan bli nødt i til å betale for transformator selv ca 25 000kr for 20år siden. Men de fleste bor i dag i tettbygd strøk og opplegg skulle la seg gjøre. Men lånetilskuddordninger må komme.

1

PerryAndre

Trondheim har hatt fjernvarme siden 1982.

1

frode57

Ja, det finnes anlegg som viser vei !!

1

Lignende temaer

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...