Aktuelt

frode57

Tina Bru og Erna fryser ut hele Europa

Skal man tro Nord Jyske bladet Børsen så er Norge og Russland skyld i at Europa fryser og at strømprisene stiger til himmels i hele Europa. Nå når Europa begynner å komme seg etter coronaen så begynner næringslivet å bruke mer strøm men Norge har drevet med "vedlikehold" og holdt tilbake gass slik som Russland, så har det blitt for lite. I forrige uke ble slusene åpnet litt mer.

Men poenget er denne runddansen av økte priser for av gass produseres både varme og strøm ute i Europa og det influerer på norske strømpriser også. Via mange utenlandskabler. Land har innført tiltak mot økte strømpriser. Ett land har økt avgiftene mot energiselskaper og gitt de tilbake til forbrukerne. Var det noen som snakket om fritt marked?

Poenget er at norsk gass er en sentral del av energiforsyningen til Europa sammen med russisk gass. Og Tina Bru og Erna Solberg har vært farlige mennesker ved makta. Vi kan altså skylde i dobbel forstand på dagens regjering for økte strømpriser. De har økt avgiftene på strøm og de har sørget for høyere priser ute i Europa.

Og de som tror at det er lurt å stoppe russisk gass til Europa får tenke over alternativet som faktisk er atomkraft . Norge er sin fulle rett i lage en egen norsk strømsone . Andre land driver også å berger sine innbyggere overfor galskapen som Tina Bru (olje og energi minister) har skapt. Det er lite morsomt å se kommuner og selskaper velte seg i strømpenger mens folk må fryse . Norge har jo ikke et system som skjermer lavtlønnede og utsatte grupper mot strømpriser. Heller tvert om så er det de som lider mest.

2
1 svar

..det er et flott land vi lever i, fri for krig og sult, men fryser kommer vi til å gjøre? Strømkartellene har lik ordlyd med noe annet............

1
Laster...