Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Jeg har tidligere skrevet på VGD om at Norge også har verdens dyreste Inkasso gebyrer. Nordmenn har mest gjeld i verden. Strøm og avgifter som bompenger på veien og faktisk Norge betaler også mest skatt på lønn. Tenker på barn som vokser opp vanskelige levekår. Helse fysisk og psykisk må bli åpenbare problemer i dette. Boligpriser som man kan få hakeslipp av. Så til reklamen om den er påklistret men det heter seg at Norge er verdens beste land å bo i og feriere i. 🤡 Hva må gjøres med disse problem?

2
15 svar

15 svar

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

TURBRA

For det første er det alt for lett å få lån mange steder, og når man ser på "Luksusfellen" kan man virkelig begynne å lure da man ser så mange oppegående folk skylder enorme beløp, fordi de kaster regningene eller legger de i en skuff og lar beløpene vokse til ubegripelige høyder.

3

perchri

Da kan jeg ikke kalle dem oppegående. Det er mange av dem også ......

3

juppi

Ja sett noe så galt som de i Luksusfellen? Dette er Norge og msn skal være ydmyk med sine påstander for her ser man tydelig hvordan folk lever med lommeboka si. Jeg mener storkravheten til folk og penger skaper kjeltringer. Alt er for dyrt i Norge. Boligprisene ødelegger alt og dårene skryter av at alt er så fint i Norge. Tror også mange spiller bort penger på lotto og hest. Ser jo de står i kø i butikken. Jeg tror Norge kan kollapse pga dette. Dette er Norges svarte høl. 🤡

1

Sapient-X

Jeg har prøvd å advare mot gjeld i mange år men blir bare møtt med argumenter som at gjeld er så billig, og inflasjonen spiser det opp. Det er ingen som bryr seg om for mye gjeld lenger, og jeg er lei av å betale for alle som nå får problemer når de må bruke penger på ting de faktisk trenger.

Hvorfor ta opp så mye gjeld for å betale til rike bank direktører? Rente pengene dere betaler finansierer korrupte institusjoner som livnærer seg på at folk ikke lenger har disiplin til å jobbe for de tingene de vil ha.

2

_roffe_

Å ha mye gjeld i dagens rentebilde, er ikke nødvendigvis galskap, dumt eller uansvarlig.

her må man ta hensyn til flere faktorer som type lån, hva lånebeløpet blir brukt til, er gjelden håndterbar mtp. renteøkninger, etc..

Både KPI og BPI ligger stort sett godt over hva man betaler i lånerente idag.

Det som er skremmende i Norge er alle som har disse skyhøye forbrukslånene med 10-40% eller høyere, - effektiv rente.

Denne gruppen kan vel deles inn i 3 grupper:

  • Personer som har spilleproblemer / rusproblemer

  • Personer som egentlig skulle hatt økonomisk sikkerhet ifra NAV, men ikke får denne pga. "papirvelde/kommafeil utfordringer"

  • Idiotene

2

Sapient-X

Høy gjeld er vel rot-årsaken til alle finanskrisene vi har sett. Dessuten driver det frem et ønske for høy inflasjon som spiser opp lånet.

Folk bør ikke få ting de ikke fortjener, man bør jobbe for de goder man skal ha. På sikt vil det føre til et sunnere samfunn, mindre forbruk som er bra for klimaet (hvorfor har ikke klima-aktivistene tenkt på å prøve å begrense gjeld og offentlig forbruk?)

Ellers er jeg enig, idioter og folk med avhengighets problemer bør ikke få tilgang på lån. Heller ikke grådige spekulanter som får billige lån og kjøper opp boliger som de leier ut.

2

juppi

Så kom Korona der folk mistet jobb og lønn.

1

Carcassonne

Slappa av ....

2

frode57

Bø! Finansfolkene flytter penger fra bolig til båtfrakt.

1

frode57

Om du har hatt bolig ei stund så er det lett.

1

Sapient-X

Bare for de som har disiplin og betaler ned gjelda.

Unge mennesker i dag forventer topp luksus fra dag en. Og lån er så lett å få for de som har jobb. Disiplin er vanskelig å forklare for folk som er korttenkte og impulsive.

1

Lignende temaer

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...