Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Jeg har tidligere skrevet på VGD om at Norge også har verdens dyreste Inkasso gebyrer. Nordmenn har mest gjeld i verden. Strøm og avgifter som bompenger på veien og faktisk Norge betaler også mest skatt på lønn. Tenker på barn som vokser opp vanskelige levekår. Helse fysisk og psykisk må bli åpenbare problemer i dette. Boligpriser som man kan få hakeslipp av. Så til reklamen om den er påklistret men det heter seg at Norge er verdens beste land å bo i og feriere i. 🤡 Hva må gjøres med disse problem?

2
15 svar
Trådvisning
Hele diskusjonen

_roffe_

Å ha mye gjeld i dagens rentebilde, er ikke nødvendigvis galskap, dumt eller uansvarlig.

her må man ta hensyn til flere faktorer som type lån, hva lånebeløpet blir brukt til, er gjelden håndterbar mtp. renteøkninger, etc..

Både KPI og BPI ligger stort sett godt over hva man betaler i lånerente idag.

Det som er skremmende i Norge er alle som har disse skyhøye forbrukslånene med 10-40% eller høyere, - effektiv rente.

Denne gruppen kan vel deles inn i 3 grupper:

  • Personer som har spilleproblemer / rusproblemer

  • Personer som egentlig skulle hatt økonomisk sikkerhet ifra NAV, men ikke får denne pga. "papirvelde/kommafeil utfordringer"

  • Idiotene

2

Sapient-X

Høy gjeld er vel rot-årsaken til alle finanskrisene vi har sett. Dessuten driver det frem et ønske for høy inflasjon som spiser opp lånet.

Folk bør ikke få ting de ikke fortjener, man bør jobbe for de goder man skal ha. På sikt vil det føre til et sunnere samfunn, mindre forbruk som er bra for klimaet (hvorfor har ikke klima-aktivistene tenkt på å prøve å begrense gjeld og offentlig forbruk?)

Ellers er jeg enig, idioter og folk med avhengighets problemer bør ikke få tilgang på lån. Heller ikke grådige spekulanter som får billige lån og kjøper opp boliger som de leier ut.

2

juppi

Så kom Korona der folk mistet jobb og lønn.

1

Lignende temaer

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...