Jeg er så glad for at mitt nettverk og mine foreldre lærte meg at å ha for mye gjeld er tabu og fører ikke noe godt med seg. Regn over hva et lån koster selv om renta er lav nå. Nerdmenn er så hjernevasket at de mener det er helt normalt å ha gjeld opp etter ørene. Man skal gi resten av sin lommebok til norske tv aksjon i bidrag på velferd til utlandet.

2

For det første er det alt for lett å få lån mange steder, og når man ser på "Luksusfellen" kan man virkelig begynne å lure da man ser så mange oppegående folk skylder enorme beløp, fordi de kaster regningene eller legger de i en skuff og lar beløpene vokse til ubegripelige høyder.

3

Å ha mye gjeld i dagens rentebilde, er ikke nødvendigvis galskap, dumt eller uansvarlig.

her må man ta hensyn til flere faktorer som type lån, hva lånebeløpet blir brukt til, er gjelden håndterbar mtp. renteøkninger, etc..

Både KPI og BPI ligger stort sett godt over hva man betaler i lånerente idag.

Det som er skremmende i Norge er alle som har disse skyhøye forbrukslånene med 10-40% eller høyere, - effektiv rente.

Denne gruppen kan vel deles inn i 3 grupper:

  • Personer som har spilleproblemer / rusproblemer

  • Personer som egentlig skulle hatt økonomisk sikkerhet ifra NAV, men ikke får denne pga. "papirvelde/kommafeil utfordringer"

  • Idiotene

2
perchri Da kan jeg ikke kalle dem oppegående. Det er mange av dem også ......

Ja sett noe så galt som de i Luksusfellen? Dette er Norge og msn skal være ydmyk med sine påstander for her ser man tydelig hvordan folk lever med lommeboka si. Jeg mener storkravheten til folk og penger skaper kjeltringer. Alt er for dyrt i Norge. Boligprisene ødelegger alt og dårene skryter av at alt er så fint i Norge. Tror også mange spiller bort penger på lotto og hest. Ser jo de står i kø i butikken. Jeg tror Norge kan kollapse pga dette. Dette er Norges svarte høl. 🤡

1
  1. Du må ha gjeld for å kunne kjøpe bolig. 2 Du kan miste jobb og inntekt som gjør at du blir sittende med gjeld. 3 Norge er et perfekt boliglån. 4 Nordmenn er herlige mennesker som viser sin raushet for andre.
1

Jeg har prøvd å advare mot gjeld i mange år men blir bare møtt med argumenter som at gjeld er så billig, og inflasjonen spiser det opp. Det er ingen som bryr seg om for mye gjeld lenger, og jeg er lei av å betale for alle som nå får problemer når de må bruke penger på ting de faktisk trenger.

Hvorfor ta opp så mye gjeld for å betale til rike bank direktører? Rente pengene dere betaler finansierer korrupte institusjoner som livnærer seg på at folk ikke lenger har disiplin til å jobbe for de tingene de vil ha.

2
juppi Ja sett noe så galt som de i Luksusfellen? Dette er Norge og msn skal være ydmyk med sine påstander for her ser man tydelig hvordan folk lever med lommeboka si. Jeg mener storkravh...

De høye boligprisene er et resultat av lav rente. Folk byr over hverandre med større og større lån.

I tillegg blander staten seg inn i boligmarkedet med dine skattepenger, så når kommunen skal bosette folk så må du by mot dine egne skattepenger på budrunden, og ingen kan by over staten.

Det er ikke rart boligprisene øker.

1
frode57 Du må ha gjeld for å kunne kjøpe bolig. 2 Du kan miste jobb og inntekt som gjør at du blir sittende med gjeld. 3 Norge er et perfekt boliglån. 4 Nordmenn er herlige mennesker som...

En ting vi kunne gjort er som i USA. Der gjelda følge boligen, og ikke personen, som vi gjør med bil.

På den måten kan folk komme seg opp igjen hvis de får for store problemer, og overlater boligen til banken. Dette var årsaken til en tidligere finanskrise.

Er ikke alle finans-kriser forårsaket av for mye gjeld egentlig? Er ikke gjeld rotårsaken til at vi arbeidere må betale for å redde de grådige bank folkene hvert 10.år?

2
_roffe_ Å ha mye gjeld i dagens rentebilde, er ikke nødvendigvis galskap, dumt eller uansvarlig. her må man ta hensyn til flere faktorer som type lån, hva lånebeløpet blir brukt til, er gj...

Høy gjeld er vel rot-årsaken til alle finanskrisene vi har sett. Dessuten driver det frem et ønske for høy inflasjon som spiser opp lånet.

Folk bør ikke få ting de ikke fortjener, man bør jobbe for de goder man skal ha. På sikt vil det føre til et sunnere samfunn, mindre forbruk som er bra for klimaet (hvorfor har ikke klima-aktivistene tenkt på å prøve å begrense gjeld og offentlig forbruk?)

Ellers er jeg enig, idioter og folk med avhengighets problemer bør ikke få tilgang på lån. Heller ikke grådige spekulanter som får billige lån og kjøper opp boliger som de leier ut.

2
Laster...