Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Nobels fredspris til Maria Ressa og Dmitrij Muratov

Bilde

Nobels fredspris til Maria Ressa og Dmitrij Muratov

Årets fredspris går til Maria Ressa og Dmitrij Muratov for deres undersøkende journalistikk under stadig verre forhold.


Bilde www.vg.no

Årets fredspris går til Maria Ressa og Dmitrij Muratov for deres undersøkende journalistikk under stadig verre forhold.

– Demokrati og pressefrihet står overfor stadig verre forhold, sier Reiss-Andersen i sin begrunnelse.

Maria Ressa er en av grunnleggerne bak nyhetsstedet Rappler, et nyhetsmagasin for undersøkende journalistikk.

Dimitrij Muratov er en russisk journalist og grunnlegger og ansvarlig redaktør i avisen Novaja Gazeta.

Nobelkomiteen trekker frem at begge prisvinnerne har levert viktig undersøkende journalistikk og forsvart ytrings- og pressefriheten under vanskelige forhold.

3
6 svar

6 svar

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

frode57

Norge er et ynkelig land som driver trakassering av Russland mens vi Norge skjerper regler for å motta støtte fra utenlandske påvirker. Vi som lot USA styre vår politikk etter krigen.

1

nostalgikern

Reportere uten grenser burde heller fått den. Der trekkes en rekke nasjoner frem for sin holdning til pressefrihet, dvs., land med strikt sensur og hard undertrykkelse. Interessant oversikt over verstingland der, og det har disse landene godt av, altså å bli "hengt ut", men hva bryr de seg vel om det, og mange får likevel fortsatt massiv norsk u-hjelp osv., massiv korrupsjon og pressesensur til tross. Alt i alt faktisk adskillig verre enn f.eks. i Russland ofte.

1

Hansaguden

Det beste med årets fredspris er at ikke den svenske jentungen fikk den.

1

frode57

Nå kan det bli kjøligere mellom Norge og Russland. Vi er på nippet til 3 verdenskrig. Da er navlebeskuende journalister viktigst. Husk Chichago Boys og opiumsdiktatet . USA står i Tyskland enda. Vil Norge nå restaurere tilfluktsrom som er fylt opp med alskens lugubre ting .? Vitsen Jensemann tror vel på løgnene om hvem som provoserer hvem! Bomb vår lille klode tilbake til steinalderen. Kriger har en lei tendens til å bli verre for hver gang. 3.verdenskrig. Bedre død enn å leve under britisk amerikansk åk.

1

perchri

Norske tilfluktsrom er som du sier fyllt opp med ting og tang. Men tistanden ellers er ikke levelig for hverken folk eller fe, så den delen er en saga fra 1950 tallet. Vi har ingen hule beskyttelse lenger, bare så det er sakt. Vi blir til kull....før en får tjangs ti å søke ly mine herrer, men det vet fienden også....derav foreløpig fred på jord.

1

frode57

Det tror leg ikke noe på. Stormaktene tror de kan holde på med lavintensitet krig . Det tror ikke jeg noe på. Og journalister er deres middel for å undergrave samfunn. Derfor er det minimumskrav til hvem som kan finansiere medier.

1

Lignende temaer

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...