Det er jo ganske fantastisk når NTE varsler om prisrekord på strøm "på grunn av lite nedbør og lite vind", tre dager etter det var flomvarsel i hele regionen og meldt 40mm nedbør på et enkelt døgn. Den dagen det var meldt mest nedbør kjørte jeg tilfeldigvis over dammen på et lokalt kraftverk, og stusset på at til tross for enorme mengder nedbør hele høsten, var magasinet nesten tappet ned til maks.

Realiteten her er at NTE har utnyttet situasjonen og kjørt kraftverket til bristepunktet for å selge strøm ut av regionen når prisen har vært høy, for så å passe på at magasinene er omtrent tomme når regnet avtar (blir minusgrader) og vinden stilner, slik at de kan fortsette å tjene penger på "hjemmebane".

3

NTE var under Prytz meget godt dreven .De hadde et utmerket fordelingsnett. NTE er trolig den dag i dag , godt drevet men kvelende i installasjonssegmentet. Når strømprisen brukes til å subsidiere installasjonssiden.
Men at NTE ikke har holdt tilbake vann til vinteren er skremmende . Det viser at kapitalismen IKKE fungerer. Det må lovverk på plass. Nå kan det gå mot utkobling av soner når det ikke lar seg transportere strøm fort nok til området.
Jeg undres litt på hvor atomkraften fra Sverige har blitt av ?

1
Laster...