Aktuelt

frode57

Nord stream 2 ferdig september 2021

Det er USA som skaper trøbbel i Europa sammen men klovnen av en president i Ukraina som Oligarkene innsatte. De som har problemer med strømpriser må sende sine tanker til tyskerne som slår av sine atomkraftverk.Så skulle russisk gass overta men USA sa nei!
Norge som nasjon tjener penger som aldri før. Men de fleste i vesten kan se inflasjon og renteøkninger i møte.
De som tror diplomatiske veier løser dette, tar nok feil.
Folkets glemsel er farlig.
Problemet er at forskjellen på konvensjonell krig og krig med atomvåpen er så utvisket.
Og det er underkommunisert.
Russland er ikke en ordinær stat i Europa.
USA er blitt litt farligere med sleepy Joe ved roret.

2
3 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Fukushima og Tjernobyl fortalte baksiden av det å ha atomkraft. Men når man tror man kan stenge russisk gass ut av det europeiske markedet så må man dra på smilebåndet.
Svenskene vil også trappe ned atomkraftbruken. Tyskerne sine. Finnene har satt i drift en nylig.
Livet i Europa er langt fra lystig. EU holder på å gå opp i limingen. Storbritannia har smakt på hva det vil si å åpne alle sluser til EU (arbeidsinnvandring) men får nå smake sanksjoner fra EU. Men det blir underkommunisert fra Norge.
Krig er noe svineri . USA starter kriger men ser ikke enden på de. Ikke lett å se hva godt det kom ut av fjerningen av Saddam.

Jeg leste boken Gaia den selvregulerende planet i 1987 som hadde et forord av Gro . De fortalte om hva som ville skje om vi ikke reduserte bruken av olje og gass . Men de fortalte også den enorme bruken av atomkraftverk som var i verden. Intet snakk om vindkraftverk.

USA skifter presidenter men utenrikspolitikken ligger fast.
Det er en linje i politikken som viser at vesten må ta vare på sine egne interesser , å ikke bare ha de rikeste sine interesser for øyet. For om vestlige land faller inn i resesjon og nedgang i økonomien så vil det rakne for de styrende i vestlig verden og vi vil få et herskende klasse som har en annen dagsorden enn den liberale og det kan være den sosialdemokratiske eller kontraktstenkende ledelse som ikke godtar de rikeste sin manipulasjon av handelen. Eller tyrannenes velde.

Vi har ikke kommet lengre enn 17 - 18 - 19 århundrenes konferansesystem.
Stakkars tilbakevendende organisasjon som baserer seg på at noen få land snakker sammen og om nødvendig setter krigsmakt bak hva de sier.. jfm Irak/kuwait, tidligere Jugoslavia, osv.

1

Lignende innlegg

Løgnene fra SP og AP

Tidenes løgn er avslørt og bekreftet av løgnerne selv, SP og AP i Posisjon - som nå bekrefter at norsk kommuneøkonomi er svært solid. De fleste av oss har ennå vondt i hodet av gneldringen til rævglef...
Bilde

Norske kommunar er sinte for koronapengar som vart borte

Regjeringa vert skulda for løftebrot om koronakompensasjon. – Økonomien i kommunane er god, seier finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp).


Bilde www.nrk.no
1
11 svar

Stortinget og dagligvarer . . . . . .

Stortinget tar (latterlige grep) og mener nå de skal få ned matvareprisene. Og eieren av den største kjeden som består av ASKO, Kiwi, Meny, Spar, Joker . . . . . og medeier i Bama og Nortura (sammen...
Bilde

Dagligvarekaos på Stortinget: Ap og Sp ble parkert tross «svært liten» uenighet

SV brøt ut av forhandlingene og dannet flertall med Høyre og andre partier selv om det var svært liten uenighet mellom dem og regjeringen. – Høyre er ikke er ærlige om hvorfor Sp og Ap ikke er en del...


Bilde www.msn.com
1
4 svar
Aktuelt silas Siste svar

70% inflasjon i Tyrkia

Mange land sliter nå med skyhøy inflasjon. Sudan på topp med utrolige 260%, Venezuela på andreplass med 222%, Estland med 18,8%, Russland med 17,8% og Ukraina med 16,4%. Nato-landet Tyrkia har hele 70...
1
2 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Norge blir svakere og svakere

For med et felles nordisk blikk på verden såvel presset på Norge for å selge ut våre ressurser billig til våre naboland bli større. De vil prøve å få oss med i EU slik at vi blir med i dets statskonst...
1
1 svar
Laster...