Fukushima og Tjernobyl fortalte baksiden av det å ha atomkraft. Men når man tror man kan stenge russisk gass ut av det europeiske markedet så må man dra på smilebåndet.
Svenskene vil også trappe ned atomkraftbruken. Tyskerne sine. Finnene har satt i drift en nylig.
Livet i Europa er langt fra lystig. EU holder på å gå opp i limingen. Storbritannia har smakt på hva det vil si å åpne alle sluser til EU (arbeidsinnvandring) men får nå smake sanksjoner fra EU. Men det blir underkommunisert fra Norge.
Krig er noe svineri . USA starter kriger men ser ikke enden på de. Ikke lett å se hva godt det kom ut av fjerningen av Saddam.

Jeg leste boken Gaia den selvregulerende planet i 1987 som hadde et forord av Gro . De fortalte om hva som ville skje om vi ikke reduserte bruken av olje og gass . Men de fortalte også den enorme bruken av atomkraftverk som var i verden. Intet snakk om vindkraftverk.

USA skifter presidenter men utenrikspolitikken ligger fast.
Det er en linje i politikken som viser at vesten må ta vare på sine egne interesser , å ikke bare ha de rikeste sine interesser for øyet. For om vestlige land faller inn i resesjon og nedgang i økonomien så vil det rakne for de styrende i vestlig verden og vi vil få et herskende klasse som har en annen dagsorden enn den liberale og det kan være den sosialdemokratiske eller kontraktstenkende ledelse som ikke godtar de rikeste sin manipulasjon av handelen. Eller tyrannenes velde.

Vi har ikke kommet lengre enn 17 - 18 - 19 århundrenes konferansesystem.
Stakkars tilbakevendende organisasjon som baserer seg på at noen få land snakker sammen og om nødvendig setter krigsmakt bak hva de sier.. jfm Irak/kuwait, tidligere Jugoslavia, osv.

1
Laster...