Dette er Norge på det beste.
De samme folkene som straffer deg for å ikke ha sikkerhetsbelte, fordi du kan bli skadet hvis du ikke har det på, de samme folkene som følger nøye med på maten du spiser, og at du ikke røyker eller drikker, er de samme folkene som slipper kriminelle løs i ditt nabolag.

2

Det er et hederstegn for vårt samfunn at vi behandler våre straffedømte humant og forsøker å rehabilitere de og gi de en sjanse til å komme tilbake til samfunnet som gode borgere. Det er ikke bare humant og det riktige å gjøre, det er også en vinn-vinn situasjon fordi ingen er tjent med at kriminelle fordømmes av samfunnet og tvinges til en evig tilværelse som kriminell og fengselsfugl.

Men man skal selvsagt ikke være naiv. Noen mennesker er så sosialt ødelagte at vi behøver å låse dem inne for å beskytte resten av samfunnet. Når man ser historien til Millehaugen er det grunn til å sette et spørsmålstegn ved naiviteten til de som innvilget ham en permisjon.

2

Han skal tilbake til samfunnet så dette kunne politiet holdt kjeft om og latt det være en politioppgave. Dette viser hvor elendig rettssamfunn vi har. Stakkars mann . Evig fengselsfugl. Møkkapoliti!

1

Lite sannsynlig at Millehaugen noensinne kommer tilbake til samfunnet når man tar hans fortid i betraktning.
Det er så enkelt at hvis du vil vite hva en person kommer til å gjøre i morgen kan du bare se på hva vedkommende gjorde i går.
Det at han er en evig fengselsfugl har han skyld i selv, noe er jo galt i hodet på ham når han skyter en fengselsbetjent under en rømning.
Det beste både for ham selv og samfunnet er at han blir forsøkt pågrepet av væpnet politi,-setter seg til motverge med våpen og blir skutt.

1

Det er ikke alle kriminelle som bør få den sjansen. Mener dere at for eksempel Breivik kan rehabiliteres?

2

Jeg vil heller har offer-omsorg enn kriminal omsorg.
Vi bruker enorme ressurser på en liten gruppe mennesker som er svært skadelige for resten av samfunnet.

Dere som er uenige, ta dere av en kriminell selv, være støttekontakt og se hvordan det går.

3

Han er såkalt institusjonalisrrt. Fengsel er blitt det trygg for ham. Så må man se på programmet med tilbakeføring av fengselsfugler. ABB har større sjanser enn Millehaugen.

1

Er det OK at de som betegnes som "Norges farligste forbrytere" kommer ut på permisjon? TURBRA 2. jun.

Noe entydig svar på et slikt spørsmål er det vanskelig å forestille seg, den ideelle løsningen finnes neppe, da blir det forhåpentlig vis et svar langt borte fra det som kunne blitt den beste løsningen, altså noe i retning av et spill med skjebner?
Ved moderne billeddiagnostikk av vitale områder i menneskets hjerne, er det nå påvist patologiske forandringer i områder som er impliserte i handlinger som hjerner skal utføre, hvorved det i de samme individers hjerne derved oppstår utjenelige løsninger.
Men det er mer fremtiden. I dag tar vel staten regningen som en straffedømt på rømmen eller i permisjon måtte påføre til eksempel en familie, ved i vanvare eller forsettlig, å frarøve en forsørger livet.

2

Dette er faktisk hans sjette permisjon fra fengselet. Leser i dag at han han flere ganger sagt han var irritert over ikke å ha fått penger som var avtalt at han skulle få etter å ha drept denne gjenglederen han ble dømt for å ha drept. I bilen hvor han drepte gjenglederen ved å skyte ham, og siden brenne ham, satt det også en annen mann som visstnok kom seg unna da pistolen til Millehaugen klikket.
Kan jo være at han vil forsøke å innkreve disse pengene nå eller hevne seg?
Han drepte jo også en fengselsbetjent, så at han må betegnes som farlig er det vel ingen tvil om?

1

Han må jo få pengene han har krav på. Må selvfølgelig skatte av dem, men likevel...... Lønn for jobben bør han få.

2

Nå er han tatt . . . i Østmarka utenfor Oslo.
Politiet sier han fremstod som sliten og trøtt.
Han kan ikke ha hatt mye tilgang på hverken hjelp eller penger når han surrer mer eller mindre planløst rundt i Østmarka såpass nærme Oslo.
Bak seg har han Oslo,-foran seg har han Lillestrøm, Rælingen og Enebakk med Øyeren mellom seg og litt større skogsområder mot svenskegrensa.
Hadde han kommet seg mot Sverige kunne han ha vandret rundt hele sommeren til langt ut på høsten, men uten hjelp og penger fikk det bli enkleste alternativ,-Østmarka.

1

Dette var en frihetstur. Trolig ikke farlig for noen. Stakkars mann. Psykolog neste. Denne mannen er trolig klar for verden utenfor om han får den hjelpen han trenger. Ellers så kan vi få se en dødsannonse snart. Livet som evig fengselsfugl har sikkert sin begredelige sider. Ikke så mange gamle i fengsel. Tveitagjengen er 40 år siden. Selv Nokias gjengen har returnert til frihet.

1

Med mye penger syltet ned og en lojal medhjelper utenfor murene skulle det gå an å nyte friheten en bra stund.
Medhjelperen kjøper en 30 fots seilbåt som rømlingen går ombord i.
Norge har verdens nest lengste kystlinje,-100 915 kilometer. Ikke så vanskelig å stikke seg vekk da.
Det finnes folk som bor i seilbåter i arktiske strøk året rundt, bedre enn å rote rundt i skogen.
Proviant og diesel kan kjøpes forutsatt at man forandrer utseendet med parykker etc.
En rømling kan holde det gående slik helt til akutt sykdom eller skade oppstår eller båten får en stor skade.
Men har man ikke annen mulighet enn Østmarka blir det snakk om noen få dager før man blir pågrepet.

1

Han har ingenting å se fram til,-men slik man reder ligger man.
Han lever under samme kår som alle oss andre, at vi blir pent nødt til å leve med konsekvensene av våre egne handlinger, eller ete den suppa vi selv har kokt for å si det sånn.
Hadde Stig Millestuen vært psykisk utviklingshemmet, psykotisk eller vært et lite barn så stiller saken seg annerledes, men denne karen er ingen av delene så hans triste fremtid er ikke annet enn et resultat av hans dårlige valg i livet.
Når han drepte fengselsbetjenten under forrige rømming så hadde han et valg. Den valgmuligheten benyttet han til å frarøve et menneske livet i bytte mot noen dagers frihet.
En kort stund utenfor murene var åpenbart mer viktig for ham enn at en familie kunne få ha en far og en ektemann i live.
Stig Millestuen fortjener i aller høyeste grad den fremtiden han selv har skapt.

2

Mannen er 53 år gammel og holder fremdeles på med "ungdomstidens feilgrep". De fleste kriminelle gir seg når alderen blir høy nok, men ikke denne karen. Han holder fremdeles på som før.
Han minner om Feech La Manna i serien Sopranos som slipper ut av fengsel som gammel mann men som oppfører seg som om han var ung.
Ingen modning der i gården under soningen, null aldersmessig utvikling i personligheten og gubben fortsetter der han slapp før han ble satt inn.
Stig -Feech-Millestuen.

1

Hadde han ringt meg skulle han fått låne hytta mi. Forferdelig hvordan Millehaugen har blitt behandlet etter den ulykksalige hendelsen i Sarpsborg fengsel. Etter det satt han leeenge på "bunkersen" på Ullersmo. Meg bekjent er det ingen som har sittet lenger der enn han........

1
Laster...